Cumhurbaşkanı Yeni Coronavirüs Tedbirlerini Açıkladı
Haber Detayı
27 Mart 2020 - Cuma 23:43 Bu haber 2516 kez okundu
 
Cumhurbaşkanı Yeni Coronavirüs Tedbirlerini Açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu tavsiyesiyle alınan coronavirüs tedbirlerini açıkladı.
GÜNDEM Haberi
Cumhurbaşkanı Yeni Coronavirüs Tedbirlerini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısında alınan coronavirüs tedbirlerinin öncelikle 30 Büyükşehirde uygulanacağını belirterek, coronavirüs gibi ciddi bir tehditle mücadele edildiğini ve bu tedbirlerin daha ileri aşamaya ulaşması istenilmiyorsa herkesin gönüllü karantina kurallarına riayet etmesi gerektiğini söyledi.

 

CORONAVİRÜS CİDDİ BİR TEHDİT MÜCADELEDE REHAVETE KAPILMAYACAĞIZ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Rehavete kapılmayacağız, karşımızdaki tehdit çok ciddidir. Paniğe asla kapılmayacağız, çünkü bu tehdide karşı gerçekten sağlam bir mücadele yürütüyoruz. Her bir vatandaşımızın bu hastalığın yol açabileceği vahim sonuçların farkında olduğuna inanıyorum. Devlet olarak tedbirlerimizi alacağız diğer yandan vatandaşlarımız her biri tedbiri alacaktır. Belirlenen kurallara ne kadar sıkı riayet edersek bu cendereden o kadar çabuk çıkarız. Attığımız her adımda kamu düzeninin korunması, sağlık sisteminin etkin şekilde işletilmesi, gıda, temizlik malzemelerin tedarik edilmesi ve sosyal mesafenin korunmasını özellikle gözetiyoruz. Sağlıktan eğitime, ekonomiden ulaşıma, adaletten çalışma hayatına kadar hep bu amaç vardır. Bugün Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda aldığımız yeni tedbir paketini hayata geçirmeyi kararlaştırıldık.'' dedi.  

 

BİLİM KURULU TAVSİYESİYLE ALINAN YENİ TEDBİRLER

 

1-) Şehirlerarası seyahatler bundan böyle valilik iznine bağlanmıştır.

2-) Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışma sistemine geçilecektir

3-) Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni olacaktır

4-) Piknik alanları, ören yerleri hafta içi kapalı olacak, hafta sonunda toplu halde bulunulmayacaktır.

5-) Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir

6-) Tüm illerimizde pandemi kurulları oluşturulacak alınan tedbirlerin takibi yapılacak

 

TEDBİRLERİN DAHA İLERİ AŞAMASI İSTENİLMİYORSA HERKES GÖNÜLLÜ KARANTİNA YAPACAK

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Asıl önemli olan yere geliyorum, bu tedbirlerin İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli gibi büyükşehirlerimiz olmak üzere 30 büyükşehirde titizlikle uygulanmasına geçilecektir. Ev ve işyeri dahil her ortamda sosyal mesafeye dikkat ederek, toplu taşıma araçlarını zorunlu olmadıkça kullanmayarak, alışveriş ihtiyacı dışında sokağa çıkmayarak tedbirlerin etkinliğini arttırmamız şarttır. Milletimizden sabır, fedakarlık ve dirayet bekliyoruz. Bu tedbirlerin dahi ileri ulaşmasını istemiyorsak gönüllü karantina kurallarına riayet etmeliyiz. Gönüllü karantina, yani evimizden çıkmayacağız.'' dedi.

 

TÜRKİYE BU HASTALIĞI YENECEK GÜCE VE İMKANA SAHİPTİR

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Şu anda Amerika'nın geldiği durum ortada. Öyleyse bizler Türkiye olarak şu anda bulunduğumuz konumu çok da olumsuz bir neticeye taşımamız gerekir. Bu süreci en kısa sürede en az hasarla atlattığımızda önümüzde aydınlık gelecek bizi bekliyor. Türkiye bu hastalığı yenecek güce ve imkana sahiptir. Rehavete ve paniğe kapılmadan dikkatle ve sabırla atacağımız her adım bizi bu tehditten biraz daha uzaklaştıracaktır. Kendimizin ve evlatlarımızın geleceği için lütfen evde kalalım, bilim insanlarımızın tavsiyelerini dikkatle kulak verelim. Yarın elbet bizim ebed bizimdir, gün doğmuş elbet bizimdir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı, Yeni, Coronavirüs, Tedbirlerini, Açıkladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı