Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Görevden Alındı
Haber Detayı
28 Mart 2020 - Cumartesi 12:36 Bu haber 3736 kez okundu
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Görevden Alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ı görevden alarak, yerine Adil Karaismailoğlu'nu atadı.
SİYASET Haberi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Görevden Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ı görevden alarak, yerine Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu'nu atadı. Bu görevlendirme ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildikten sonra ilk bakan değişikliği yapılmış oldu.

 

RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN KARARNAME

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanının değişimiyle ilgili Resmi gazetede yayınlanan kararda, ''Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın görevine son verilmiş ve bu suretle boşalan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Adil Karaismailoğlu Türkiye Anayasasının 104 üncü ve 106 ncı maddeleri gereğince atanmıştır." denildi.

 

YENİ BAKAN ADİL KARAİSMAİLOĞLU KİMDİR?

 

Adil Karaismailoğlu, 1969 Trabzon doğumlu olup evli ve 2 çocuk babasıdır. 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde göreve başlayan Adil Karaismailoğlu, 1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü'nde çalışmaya devam etti. İETT’nin çeşitli birimlerinde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı. 2002 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü'nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken 16 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne atandı.

 

2014 yılında Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirildi. Ulaşım ile ilgili, İstanbul genelinde birçok projenin hayata geçirilmesine katkı sağladı. Temmuz 2016’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atandı. 26 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında ulaşım, çevre ve teknoloji yatırımlarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanmıştı. Adil Karaismailoğlu son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı görevinde bulunuyordu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ulaştırma, ve, Altyapı, Bakanı, Görevden, Alındı,
Yorumlar
Haber Yazılımı