Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MHP ve Bahçeli Açıklaması
Haber Detayı
29 Ağustos 2021 - Pazar 20:22 Bu haber 3830 kez okundu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MHP ve Bahçeli Açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
SİYASET Haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MHP ve Bahçeli Açıklaması

Bosna-Hersek ve Karadağ ziyaretlerinden sonra Türkiye'ye dönerken uçakta bulunan gazetecilere seçim barajının düşürülmesi ve yeni Anayasa taslağı konusunda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her iki konuda MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli ile yapılan çalışmaların hangi aşamada olduğuna dair bilgilendirmelerde bulundu.

 

SEÇİM BARAJI KONUSUNDA MHP YÜZDE 7 ORANINA OLUMLU BAKIYOR

 

Bosna-Hersek ve Karadağ'dan Türkiye'ye dönerken uçaktaki gazetecilerin seçim barajı konusunda sorduğu sorulara cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Seçim barajıyla ilgili olarak şu ana kadar belirgin hale gelen yüzde 7 oranıdır. Ancak bu konuda Cumhur İttifakı olarak MHP'li arkadaşlarımızın son kararını henüz almış değiliz. Şu ana kadar, MHP'nin de olumlu baktığı yüzde 7 oranının netleştiğini söyleyebiliriz. Bu oranın altında bir şey olup olmayacağı konusunda önümüze gelen bir şey yoktur. Böyle bir teklif gelirse de tabiki konuşabiliriz.'' dedi. 

 

ANAYASA TASLAĞIMIZA BAHÇELİ VE EKİBİ BAKTIKTAN SONRA ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ

 

Yeni Anayasa çalışmaları konusunda muhalefet partileri hakkında soru soran gazetecilere cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hazırladıkları taslağa MHP Lideri Devlet Bahçeli ve ekibinin bakmasından sonra çalışmalara devam edeceğini belirterek, ''Cumhur İttifakı olarak bizim muhalefet partilerinden herhangi bir beklentimiz yoktur. Biz daha adım atmadan muhalefet partilerinden CHP ve İP kapılarını kapatmıştı. Kapılarını kapatanların hangisine hazırladığımız taslağı takdim edeceğiz? Ak Parti olarak, Anayasa taslağımıza son halini verdikten sonra ben Cumhur İttifakı ortağımız Sayın Devlet Bahçeli Bey'e takdim edeceğim. Sayın Devlet Bahçeli Bey Anayasa taslağını ekibiyle gözden geçirdikten sonra birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

 

Resim

 

Resim

 


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, her iki konuda, MHP, Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, seçim barajı, yeni anayasa, anlaşma, Cumhur ittifakı, Ak Parti
Yorumlar
Haber Yazılımı