MHP'li Yılmaz: Hilal Uğruna Batırılan Güneşleri Haykıralım
Haber Detayı
30 Ağustos 2021 - Pazartesi 01:39 Bu haber 2903 kez okundu
 
MHP'li Yılmaz: Hilal Uğruna Batırılan Güneşleri Haykıralım
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Türk Milletinin bir hilal uğruna ne güneşler batırmasının hür ve gür bir sesle haykırılması gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yılmaz: Hilal Uğruna Batırılan Güneşleri Haykıralım

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümünü nedeniyle açıklamalarda bulunan TBMM İçişleri Komisyonu üyesi ve MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, günümüzde Türkiye'den rahatsız olanların geçmişte zaferlerimiz altında ezilenlerin torunları olduğunu belirterek, Türk Milletinin bir hilal uğruna ne güneşler batırdığını hür ve gür sesle haykırarak geçmişteki zaferlerin gelecek nesillere aktarılması gerektini söyledi.

 

30 AĞUSTOS YANKILARI HALEN SÜREN BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR

 

Türk milleti 99 yıl evvel Dumlupınar'da muazzam bir zafere, yankıları halen süren bir kahramanlık destanına imza atmıştır, bu kutlu zaferin 99’ncu yıldönümü tüm milletimize kutlu olsun. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ve her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu Kurtuluş Savaşımız şanlı tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından bir tanesidir. Bu büyük övüncü, gururu bizlere savaş meydanında vatanı, bayrağı, namusu için kan dökerek, ter dökerek armağan eden başta İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit ve gazilerimizi ve TSK'nın her bir ferdini rahmetle, saygıyla yâd ediyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun damarındaki asil kanla gurur duyan her bir vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum.

 

TÜRKİYE'DEN RAHATSIZ OLANLAR, GEÇMİŞTE ZAFERLERİMİZ ALTINDA EZİLENLERİN TORUNLARIDIR

 

Tarihin hiçbir döneminde, esareti kabul etmeyen büyük Türk Milleti, şartlar ne olursa olsun vatanının bütünlüğünden, bağımsızlığı ve hürriyetinden ödün vermemiş, bu şuur içinde sonsuza kadar bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşamaya devam edeceğini, bu eşsiz zafer ile tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bugün yurtiçinde ve yurt dışında Türkiye’nin varlığından rahatsız olanlar, 1071’te Malazgirt Meydanı’nda dize getirilmelerini, 1453’te İstanbul’da surlara, 1915’te Çanakkale’de boğazın serin sularına gömülmeyi, 1922’de de Dumlupınar’da arkalarına bakmadan kaçmayı içlerinde kine dönüştürmüşlerin torunlarıdır.

 

TÜRK MİLLETİNİN BİR HİLAL UĞRUNA NE GÜNEŞLER BATIRDIĞINI GÜR BİR SESLE HAYKIRMALIYIZ

 

Biz de bu saydığımız, sayamadığımız nice zaferlerimizi gelecek nesillerimize aktararak, gençlerimizi düşmana karşı uyanık tutmalıyız. 30 Ağustos Zafer Bayramının, Anadolu’nun sahibinin Türk milleti olduğunun son ilanı olduğunu dosta düşmana iyi anlatmalıyız. Türk milletinin tarihinde, bağımsızlığı, vatanı, bayrağı için neler feda ettiğini, bir hilal uğruna ne güneşler batırdığını dün olduğu gibi bugün de, yarın da gururla, hür ve gür sesle haykırmalıyız.

 

MÜCADELEMİZİN AMACI, TÜRK MİLLETİNİN BAĞIMSIZLIĞI VE TÜRKİYE'NİN BEKASI İÇİNDİR

 

Türkiye’nin, şanlı Türk ordusunun yurtiçinde, kültür ve gönül coğrafyamızın farklı beldelerinde büyük bir başarıyla sürdürdüğü mücadelenin tek amacı Türk milletinin bağımsızlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Büyük zaferler büyük hedeflerin sonucunda ortaya çıkmıştır. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.

 

Açıklama yok.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Düzce Milletvekili, Ümit Yılmaz, Türk Milleti, bir hilal uğruna, ne güneşler battı, haykırmalıyız, gür bir sesle, gençlere aktaralım, zaferlerimizi, MHP, 30 Ağustos
Yorumlar
Haber Yazılımı