Cübbeli Ahmet Hoca'dan Cumhur İttifakı Açıklaması
Haber Detayı
12 Ağustos 2020 - Çarşamba 10:12 Bu haber 14324 kez okundu
 
Cübbeli Ahmet Hoca'dan Cumhur İttifakı Açıklaması
Cübbeli Ahmet Hoca, Cumhur İttifakı'na olan desteğin artmasından birilerinin rahatsız olduğunu söyledi.
SİYASET Haberi
Cübbeli Ahmet Hoca'dan Cumhur İttifakı Açıklaması

Halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasının olumlu havasını dağıtmak isteyenlerin faaliyetlerini hızlandırdığını belirterek, Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasına vesile olması hasebiyle Cumhur İttifakı'na olan desteğin artmasından tedirgin olan birilerinin ortalığı karıştırmaya çalıştığını söyledi.

 

AYASOFYA CAMİSİ'Nİ İBADETE AÇAN CUMHUR İTTİFAKI'NA DESTEK ARTINCA RAHATSIZ OLDULAR

 

Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasından sonra yaşanan süreci sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla değerlendiren Cübbeli Ahmet Hoca, ''Ayasofya’nın açılması nedeniyle Cumhur İttifâkı’nın yaptığı hizmetin bütün dünya Müslümanları nezdinde sevinçle karşılanması ve bu vesîleyle halkın tekrar Cumhur İttifâkı’na desteğinin artması bâzılarını tedirgin ettiği için kimileri hadlerini aşan beyanlarda bulunarak bâzı konularda ortalığı karıştırmak ve fitne çıkartmak istemektedir. Bundan dolayı îtidalli hareket ederek ifsâdımızın ıslâhımızı geçmemesine dikkat etmemiz gerekir ve kötü niyetle millî ve mânevî dâvâlara zarar vermek için plan yapanlara âlet olmamak îcâb eder.'' dedi.

 

AYASOFYA CAMİSİ'NİN İBADETE AÇILMASIYLA OLUŞAN OLUMLU HAVAYI DAĞITMAK İSTİYORLAR

 

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili görüşlerini de açıklayan Cübbeli Ahmet Hoca, diğer konularda konuşmayıp Ayasofya konusunda ortalığı karıştıranlara tepki gösterdiği açıklamasında, ''Bizim İstanbul Sözleşmesi’ne karşı olduğumuz yıllardır yaptığımız konuşmalarla sâbittir. Zâten yıllardır bizim İslâm’a muhâlif konulardaki beyanlarımız sizler tarafından dikkatle tâkip edilmektedir, ama bu güne kadar İslâm’a ters düşen birçok konuda çıtı çıkmayıp şimdi Ayasofya’nın açılmasıyla oluşan olumlu havayı dağıtmak için bâzı merkezlerin çaba gösterdiği müşâhede edilmektedir. Bu zamana kadar şer’-i şerîfe uymayan bunca hüküm hakkında hiçbir yorum yapmayıp da Ayasofya’nın açılışından sonra gündem değiştirmek için bu konuyu köpürten kimselerin iyi niyetli olduğunu düşünmek de herhalde safdillik olur.'' dedi.

 

FİTNEYE KAPILMAYALIM MÜFSİTLERE MALZEME OLMAYALIM

 

Cübbeli Ahmet Hoca, ''Bu îtibarla fitnelere kapılmayalım, müfsitlere malzeme olmayalım, doğru bildiğimizi de söylemekten ve yaymaktan çekinmeyelim. Allah bizi yönetenleri hakka irşâd eylesin ve onları her doğru işlerinde te’yîd eylesin, yanlış yapmaktan hepimizi muhâfaza eylesin. Son sözümüz şu olsun: Kadına şiddete HAYIR! Aile içi şiddete HAYIR! Her türlü şiddete HAYIR! Her türlü sapkınlığa HAYIR! Her türlü fitneye HAYIR!'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cübbeli Ahmet Hoca, Ayasofya Camisi, İstanbul Sözleşmesi, fitne çıkaranlar, Cumhur İttifakı desteği, ibadete açılan Ayasofya, Ahmet Mahmut Ünlü
Yorumlar
Haber Yazılımı