Türkiye'den Savunma Sanayiinde Tam Bağımsızlık Kararlılığı
Haber Detayı
11 Ağustos 2020 - Salı 19:39 Bu haber 6951 kez okundu
 
Türkiye'den Savunma Sanayiinde Tam Bağımsızlık Kararlılığı
Savunma Sanayii İcra Komitesi, Türkiye'nin tam bağımsız savunma sanayi yolunda kararlı bir şekilde yoluna devam edeceğini açıkladı.
GÜNDEM Haberi
Türkiye'den Savunma Sanayiinde Tam Bağımsızlık Kararlılığı

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, TSK ve güvenlik birimlerinin kullandığı yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik elektronik harp, siber güvenlik, muhabere, silah, mühimmat, füze ile muhtelif platformlara ilişkin çeşitli projeler karara bağlandı.

 

TÜRKİYE TAM BAĞIMSIZ SAVUNMA SANAYİ YOLUNDA KARARLI BİR ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM EDECEK

 

Savunma Sanayii İcra Komitesi'nden yapılan açıklamada, ''TSK ve güvenlik birimlerimizin son dönemde sınırlarımız içinde ve sınır ötesinde büyük bir başarıyla sürdürdüğü harekatlarda kullandığı pek çok sistemin Türk savunma sanayiinin tasarladığı, geliştirdiği ve ürettiği ürünler olduğu gündeme getirilerek, yerli ve milli savunma sanayiinin önemi ve değeri bir kez daha vurgulanmıştır. Kovid-19 kaynaklı salgın sürecinde savunma sanayimizin kritik projelerde herhangi bir aksamaya izin vermeden çalıştığı, yerli ve milli teknoloji alanında önemli başarılara imza attığı ifade edilmiştir. Salgın sonrası dönemde de çalışmaların büyüyen bir kararlılıkla devam edeceği, sektörler arası tecrübe paylaşımına ve ihracata özel bir önem verileceği dile getirilmiştir. Türkiye tam bağımsız savunma sanayi yolunda kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir." denildi.
 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Savunma Sanayii İcra Komitesi, Tam Bağımsız, Savunma Sanayi, gelişen Türkiye
Yorumlar
Haber Yazılımı