Cezası Onaylanan Belediye Başkanı Görevden Alınacak
Haber Detayı
21 Haziran 2020 - Pazar 09:29 Bu haber 5784 kez okundu
 
Cezası Onaylanan Belediye Başkanı Görevden Alınacak
İhaleye fesat karıştırma suçuyla yargılanan Belediye Başkanının cezası Yargıtay tarafından onaylandı.
SİYASET Haberi
Cezası Onaylanan Belediye Başkanı Görevden Alınacak

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine CHP Adayı olarak seçimlere girip kazanan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın ihaleye fesat karıştırma suçuyla yargılandığı dosyanın Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onaylanması nedeniyle Belediye Başkanlığı görevinin düşürüleceği bildirildi. Başkan Sarı'nın bir önceki dönemde de ceza aldığından dolayı Belediye Başkanlığı düşürüldüğü ve 2019 Yerel Seçimlerinde tekrar seçildiği bildirildi.

 

MAHALLİ İDARELER KANUNUNA GÖRE CEZA ALANIN BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÜŞÜYOR

 

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ihaleye fesat karıştırma suçuyla yargılandığı Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl 15 gün hapis cezası aldı. Hüseyin Sarı hakkında verilen cezanın Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onaylandığı bildirildi. Mahalli İdareler Kanununa göre, resmi ihale ve alım satışlara fesat karıştıran Belediye Başkanları bu suçlardan 1 gün bile ceza alırlarsa Belediye Başkanlığı düşüyor. Bu durumda Yüksek Seçim Kurulu, Belediye Başkanının mazbatasını iptal ediyor. Belediye Meclisi ise kendi içinden bir üyeyi Belediye Başkanı seçiyor.

 

AK PARTİ GRUP SÖZCÜSÜ MEHMET BİROL ŞAHİN'İN AÇIKLAMASI

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın İhaleye fesat karıştırma suçu ile yargılandığı dosya Yargıtay tarafından onaylandı. 2972 sayılı mahalli idare seçimlerini düzenleyen kanunun 9. Maddesine göre resmi ihale ve alım satışlara fesat karıştıran Belediye Başkanı bu suçlardan 1 gün bile ceza alsa Belediye Başkanlığı düşer.'' dedi. 

 

ERDEK BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SARI'NIN AÇIKLAMASI

 

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, konuyla ilgili Sözcü'ye verdiği beyanatta, ''Geçmiş yıllarda ilçemizde yapılan bir ihalenin fesat karıştırıldığı iddiası ile Bandırma Ağır Ceza Mahkesi’nde davası görüldü. Dava sürecinde karşı taraf beraat etti. Yargı sürecindeki değişiklikten dolayı ilk yargılanmada 5 yıl 4 ay, sonraki yargılanmada ise 16 ay hapis cezası aldık. Yargıtay’a gittik. Yargıtay kararını indirdim bugün UYAP’tan. İncelenmeden onanmasına diye bir karar alınmış. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na itiraz edeceğiz. Ondan sonra Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz. Bana herhangi bir tebligat ulaşmadı.'' dedi.

 

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı görevden alındı

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, cezası Yargıtay da onaylanan, ceza alan Belediye Başkanı, Belediye Başkanlığı düşürülmesi
Yorumlar
Haber Yazılımı