Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Dünya Düzeni Mesajı
Haber Detayı
20 Haziran 2020 - Cumartesi 20:09 Bu haber 5570 kez okundu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Dünya Düzeni Mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin salgın sonrasında oluşacak yeni dünya düzenine en hazırlıklı ülke olduğunu söyledi.
SİYASET Haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Dünya Düzeni Mesajı

Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Hastanesi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminde yeni bir hastane açmanın önemli olduğunu belirterek, Türkiye kadar çok cephede aynı anda mücadele eden başka bir ülkenin olmadığını ve Türkiye'nin salgın sonrasında oluşacak yeni dünya düzenine en hazırlıklı ülke olduğunu söyledi.

 

SALGIN DÖNEMİNDE YENİ HASTANE AÇMAK SON DERECE ÖNEMLİDİR

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin sağlık sektöründeki gelişmişliğine vurgu yaparak, ''Salgın döneminde böyle bir eseri ülkemize kazandırmak son derece önemlidir. Türkiye, Avrupa'daki toplam kapasiteye varan yoğun bakım sayısı ile bu sürecin altından kalkmıştır. Ülkemiz, dünyada eşine az rastlanır sağlık sistemi ile tüm vatandaşlarına ücretsiz sağlık sistemi sunan bir ülke durumuna gelmiştir. Hep birlikte salgını yenmek için gerekenlere kurallara uymalıyız. Son günlerde vaka ve vefat sayılarında bir miktar artış gözleniyor. Maske, mesafe ve temizlik hususuna dikkat etmeliyiz. Kurallara uymamak kul hakkına girmektedir.'' dedi.

 

TÜRKİYE KADAR ÇOK CEPHEDE AYNI ANDA MÜCADELE EDEN BAŞKA BİR ÜLKE YOK

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kendi ülkesine kendi halkına kör, sağır olanlara ne yapsak fayda etmez. Dünyada Türkiye kadar çok cephede aynı anda mücadele yürüten başka bir ülke yoktur. Sokakları karıştırarak, milli birliğimize ve beraberliğimize saldırdılar. Darbe girişimiyle doğrudan hayatımıza kastettiler. Ekonomik tuzaklarla Türkiye'ye diz çöktürmek ve böylece bizden kurtulmak istediler. Son 18 yılda gösterdiğimiz gayretler sayesinde geleceğe umutla bakıyoruz.'' dedi.

 

TÜRKİYE SALGIN SONRASINDA OLUŞACAK YENİ DÜZENE EN HAZIRLIKLI ÜLKEDİR

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Demokrasi ve kalkınma mücadelemizde yeni bir döneme giriyoruz. Salgın sürecinin ardından dünyada siyasi ve ekonomik ilişkilerin yeniden şekilleneceği açıkça görülüyor. Türkiye gelişmiş altyapısı, genç ve yetişmiş insan kaynağı, uzun süredir üzerinde titrediği hedefleri, istikrarlı ve kararlı yönetimiyle yeni döneme en hazırlıklı girecek ülkelerin başındadır.'' dedi.
  
 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni dünya düzeni, çok cephede mücadele, aynı anda mücadele, sağlık sektörü, coronavirüs mücadelesi
Yorumlar
Haber Yazılımı