Bakan Soylu: Bahçeli'nin Sözlerine Kayıtsız Kalamadım
Haber Detayı
13 Nisan 2020 - Pazartesi 17:51 Bu haber 4086 kez okundu
 
Bakan Soylu: Bahçeli'nin Sözlerine Kayıtsız Kalamadım
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, göreve geri dönmesinde etken olan nedenleri açıkladı.
SİYASET Haberi
Bakan Soylu: Bahçeli'nin Sözlerine Kayıtsız Kalamadım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, istifa sürecinden sonra tekrar göreve dönmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Milletin, Şehit ailelerinin ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin böyle bir dönemde sorumluluğa davet eden sözlerine kayıtsız kalmanın sorumsuzluk olacağını söyledi.

 

MİLLETİMİZİN HİZMETİNDE YOLA DEVAM EDECEĞİZ

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, göreve geri dönmesiyle ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sokağa çıkma yasağı ile ilgili, sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine Milletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu, beni mahçup etmiştir. Devlet ve Milletin emanetinde atılan adımlarda eksikliğimizin bu iki irade tarafından insani bir durum olarak kabul edilip onarma hakkı verilmesi, sorumluluğumuzu arttırmıştır. Allah mahçup etmesin. Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah.'' dedi.

 

BAHÇELİ'NİN BÖYLE BİR DÖNEMDE SORUMLULUĞA DAVET EDEN SÖZLERİNE KAYITSIZ KALAMADIM

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, göreve dönmesiyle ilgili A Haber'e yaptığı açıklamada, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük liderliğinde, yaşadığımız büyük badirenin içinde bir vesileyle özellikle şahsım tarafından sorumlu olduğum eksikliği büyük bir alicenaplıkla insani boyutta ele almasına bizim tarafımızdan bigane kalınması sorumsuzluk olurdu. İkincisi, milletimizin cuma gecesi yaşananlara samimiyetle bakması, yaşananlarda iyi niyetten şüphe etmemesi benim bu kararı değiştirmeme önemli etki yaptı. Üçüncüsü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin özellikle böyle bir dönemde sorumluluğa davet eden sözlerine kayıtsız kalmam sorumsuzluk olurdu. Şehit çocuklarının 'Bizi bir kez daha babasız bırakma' şeklindeki mesajları beni etkiledi. Bütün bunlar istifa kararından vazgeçmemize neden olan etkenlerdir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bakan, Soylu:, Bahçeli'nin, Sözlerine, Kayıtsız, Kalamadım,
Yorumlar
Haber Yazılımı