MHP'li Başkan'dan Tarım ve Turizm Sektörüne Destek
Haber Detayı
13 Haziran 2020 - Cumartesi 12:52 Bu haber 1899 kez okundu
 
MHP'li Başkan'dan Tarım ve Turizm Sektörüne Destek
MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, coronavirüs salgını sürecinde sıkıntıya düşen Turizm ve Tarım sektörünün desteklenmesini istedi.
MHP Haberi
MHP'li Başkan'dan Tarım ve Turizm Sektörüne Destek

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, coronavirüs salgını sürecinde Turizm sektörünün yüzde 80 Tarım sektörünün yüzde 40 oranında kötü etkilendiğini belirterek, tarım ve turizm sektörünün bir nevi doğal afet benzeri bir zarara uğradığından Hükümetin bu iki sektörü borçlarının ertelenmesi ve uzun vadeli kredilerle desteklemesi gerektiğini söyledi.

 

TURİZM SEKTÖRÜ CORONAVİRÜS SÜRECİNDE YÜZDE 80 ORANINDA ETKİLENDİ

 

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, ''Bilindiği üzere üç aydan uzun bir süredir devam eden pandemi sürecinde turizm sektörümüz yüzde 80, tarım sektörümüz ise yüzde 40 oranında etkilenmiştir. Turizm sektörümüz beş ila altı ay olan sezonunun yarısını yitirmiş, kalan sürede ise ancak yüzde 20'sini telafi edebilecektir. Dört yıldızlı oteli bulunan bir arkadaşım diyor ki: 'Bu sezon otelimi açmazsam 1 milyon TL, açarsam 6 milyon TL kaybedeceğim, ne yapacağımı bilmiyorum.' Bu söz çok şeyi özetliyor, hani 'Kırk katır mı, kırk satır mı?' meselesi gibi. Özellikle otellerimiz alacakları müşteri sayısında, sosyal mesafe gereği yüzde 50 ziyaretçiyi ancak alacağı ve iki aylık kısa sezonda ne kadar rantabl kullanabileceklerini de sizlerin takdirlerine bırakıyorum.''dedi.

 

HÜKÜMETİN SIKINTIYA DÜŞEN ESNAFLARI DESTEKLEMESİ GEREKİR

 

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, ''Ayrıca bu otellerimizin tur şirketlerine geri ödeyeceği rezervasyon ücretleri ve genel giderlerini de ekleyince durumun çok vahim olduğu anlaşılmaktadır. Özellikle Antalya Merkez, Alanya, Manavgat, Kemer ve Kaş başta olmak üzere tüm ilçelerimizdeki esnaflarımız turizm sezonuna göre dükkânlarını yenilemişler ve satacakları malların siparişlerini vermişlerdir. Bu ürünlerle ilgili çeklerini de temmuz, ağustos, eylül ve ekim aylarına kesmişler, maalesef mallarını satamadıkları için çeklerini ödeme zorluğuna düşmüşlerdir. Buna bir de kira ve personel giderleri eklenince hepsi kara kara düşünmeye başlamıştır. Esnaflar, bırakın borçlarını ödemeyi, siftahsız dükkân kapattıkları için evine bir şey götürmekte zorlanmaktadırlar. Bu sebeple, kira desteği ve uzun vadeli krediyle çeklerini ödeme imkânına kavuşmaları sağlanmalıdır. Sayın Bakanım, siz de buradayken bu konuyu da size arz etmiş olayım.'' dedi.

 

VERİLEN DESTEKLE ÇİFTÇİLERİN SORUNLARI AZALSA DA SIKINTI DEVAM ETMEKTEDİR

 

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, ''Tarımsal üretim, bu süreçte yetersiz iş gücü ve ürünlerini pazara sunamamaları sebebiyle önemli ölçülerde aksamıştır. Daha sonraları, çiftçilerimize verilen izinle zararları bir miktar azalmıştır. Antalya'mızın en önemli sektörlerinin tarım ve turizm olduğu düşünülürse bir nevi doğal afet benzeri bir zarara sebep olmuşlardır. Bu pandemi sürecinde bir kez daha anlaşılmıştır ki çiftçilerimizin başımızın tacıdır. Bir ziraat mühendisi olarak çiftçilerimize elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağımızı Gazi Meclisimizin kürsüsünden ifade ediyorum.'' dedi.

 

ÇİFTÇİLERİMİZ TÜRK MİLLETİNİN ÜRÜN VE ÜRETİM MEŞALESİDİR

 

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, ''Konuşmama Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey'in çiftçilerimize yönelik şu veciz sözleriyle bitirmek istiyorum: Toprağın bereketi birlik, dirlik ve güvenliğin farikasıdır. Toprağın dilini ve dimağını bilen birisiyim. Çiftçilerimizin meselelerini, beklentilerini, hedeflerini yakından takip eden bir maziye ve müktesebata sahibim. Tarlalara ekilen yalnızca tohum değildir; bundan daha fazla olan, umuttur, hayaldir, yürektir, emektir, gönüldür. Çiftçilerimiz Türk milletinin ümit çeşmesi, ürün ve üretim meşalesidir. Onlar çalışıyorsa biz doyarız, onlar varsa biz ayakta kalırız.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP Haberleri, MHP Antalya, Tarım sektörü, Turizm sektörü, coronavirüs salgını, korona sürecinde
Yorumlar
Haber Yazılımı