Osman Diyadin: Ağıralioğlu Akşener'in Maskesini Düşürdü
Haber Detayı
18 Haziran 2022 - Cumartesi 16:16 Bu haber 3720 kez okundu
 
Osman Diyadin: Ağıralioğlu Akşener'in Maskesini Düşürdü
Gazeteci yazar Osman Diyadin, Yavuz Ağıralioğlu’nun Meral Akşener ve İyi Parti'nin maskesini resmen düşürdüğünü söyledi.
SİYASET Haberi
Osman Diyadin: Ağıralioğlu Akşener'in Maskesini Düşürdü

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun itiraf gibi açıklamaları üzerine, Meral Akşener'in Milliyetçi oyları Sol Cenaha nasıl yamadığı konusunda değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin,  belge niteliğinde açıklamalar yapan Yavuz Ağıralioğlu’nun, Meral Akşener ve İyi Parti'nin maskesini düşürdüğünü söyledi.

 

MERAL AKŞENER'İN MHP'DEN AYRILMA NEDENİ

 

Ak Parti'nin ilk kez TBMM'de azınlığa düştüğü ve 60 blok olarak isimlendirilen muhalefet cenahının ilk kez Milletvekili sayısında çoğunluk elde ettiği 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri gecesinde, 60 muhalefet bloğunun içinde olan HDP ile koalisyon hükümeti kurmak istemeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin yenilenmesini işaret etmişti. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 60'lık muhalif bloktan ayrıldığı seçim gecesinin, Meral Akşener'in de MHP'den ayrılmaya karar verdiği gece olduğuna dair, bir çok siyasi olay sıralanabilir. 

 

Küresel güçler açısından Erdoğan'ı iktidardan indirmenin tek yolunun MHP'nin ayrılmasıyla eksilen 60'lık muhalif blok oylarının tamamlanmasıydı. İsterse kendi iradesiyle karar versin ama Meral Akşener de aynı düşünüyordu: ''Erdoğan'ı iktidardan indirmenin tek yolu, MHP'yi ele geçirerek, MHP'nin oylarını tekrar 60'lık muhalif bloka kanalize etmek.'' MHP'yi ele geçiremeyen Meral Akşener, aynı stratejiye hizmet etmek amacıyla İyi Parti'yi kurup, Türk milliyetçilerinden bir kısmını Sol Cenaha Yamama Eylem Planı'nı gerçekleştirmek için düğmeye bastı.

 

TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİ SOL CENAHA YAMAMA GİRİŞİMİNİN İLK İTİRAFLARI

 

Yerel seçimlerde Ak Parti ve MHP'yi kaybettirmek için HDP ile birlikte CHP adaylarına oy verdiren Meral Akşener'in, Türk milliyetçilerinin oylarını Sol Cenaha Yamama girişimini, ''CHP’ye ilk kez sağdan oy akışı sağladık'' sözleriyle aslında ilk açıklayan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'dır. Ancak Türk milliyetçisi olduğunu iddia eden İyi Parti'liler bunu anlayamamıştı. Türk milliyetçilerini birer birer tasfiye eden İyi Parti'nin Milliyetçi söylemlerini en son savunan Yavuz Ağıralioğlu, HDP ile yitiştiğinden dolayı pasivize edildikten sonra suskunluğunu bozdu ve bilerek ya da bilmeyerek Türk Milliyetçilerinin nasıl kandırıldığını ortaya koydu.

 

YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NUN TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİ KANDIRDIKLARINA DAİR İTİRAFI

 

CHP'ye duyulan siyasi alerjinin İyi Parti sayesinde esnediğini ''Bizim klasik sağcılar şöyle bir duygu taşır: CHP'ye rüyasında oy verdiğini gören sağcı gusül abdesti alır. CHP'ye karşı duyulan siyasi alerjiyi Tayyip Bey avantaja çevirmeye çalışır. Bu yüzden İyi Parti oy verilebilir siyasal esneme imkanı Türk demokrasisine. Klasik sağ seçmenin, biz ne olursa olsun yerimizden ayrılma endişesine iyi gelmiştir.'' sözleriyle ifade ederek, Türk Milliyetçilerini nasıl Sol Cenaha yamadıklarını itiraf eden Yavuz Ağıralioğlu, Haber Türk televizyonunda dün yaptığı ''İstanbul ve Ankara’da ortak aday çıkarmak bizim fikrimizdi. CHP’ye bunu biz önerdik.'' açıklamasıyla, Türk milliyetçilerini nasıl kandırdıklarını itiraf etti. 

 

Muhalif cenahın birlikte hareket ederek yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nı yeneceği fikrinin İyi Parti tarafından siyasi partilere önerildiğini itiraf eden Yavuz Ağıralioğlu, bu açıklamasının PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi de kendilerinin ikna ettiği şeklinde anlaşılacağını bilmeyecek kadar saf değildir. Ne tesadüftür ki, o günlerden sonra HDP de, Cumhur İttifakı partilerinin karşısında konumlanan adaylara oy vereceklerini açıklayıvermişti. Yavuz Ağıralioğlu'nun son itirafları konusunda değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, Yavuz Ağıralioğlu’nun maskeleri düşürdüğünü söyledi.

 

GAZETECİ YAZAR OSMAN DİYADİN'DEN İTİRAFLAR HAKKINDA DEĞERLENDİRME 

 

Meral Akşener ve partisinin Türkiye'nin siyasi gündemine yönelik izlediği strateji hakkında hatırlatmalarda bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, yaptığı açıklamada, ''Meral Akşener ve partisi İP'in izlediği siyasete ve olaylar karşısında takındığı tutuma bakar mısınız? 'Atatürk’ün itleri' dediler sustunuz. 'Yavuz iti' dediler sustunuz, tek kelime cevap veremediniz. 'TBMM’de bu koltuklarda bizim sayemizde oturuyorsunuz' dediler sustunuz. HDP kapısında dağa kaçırılan oğulları isteyen Diyarbakır annelerinin feryadına karşı sustunuz. HDP’nin bu vatana karşı her türlü ihanetine karşı sustunuz. Kalktınız 'HDP kapanmasın. Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın” diyerek kahvaltı hayali kurdunuz. Murat Karayılan, Duran Kalkan gibi PKK’nın elebaşlarının 'CHP ve İP’i destekleyin' çağrılarına 'Siz kimsiniz?' diyemediniz. PKK’yı inlerine mahkum eden başını çıkaran hainin kabusu olan İHA ve SİHA’ların  kahramanı Selçuk Bayraktar’a saldıranları izlediniz. Çıktınız utanmadan sıkılmadan Abdülhamite hakaret ettiniz. Partinizin Genel Merkezini Büyükelçilerin ofisi haline getirdiniz! O Meclis kürsüsünden HDPKK doğru dürüst iki kelime edemediniz, FETÖ’yü hiç görmediniz, duymadınız! Şehit abisinin bacısına alenen küfür eden Lütfü Türkkan’ı kanatlarınızın altına alıp korudunuz.'' dedi.

 

YAVUZ AĞIRALİOĞLU, MERAL AKŞENER VE PARTİSİNİN MASKESİNİ DÜŞÜRDÜ

 

Yavuz Ağıralioğlu’nun itiraflarıyla Genel Başkanı Meral Akşener ve partisinin maskesini düşürdüğüne dikkat çeken Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Sonunda yerel seçimlerde HDP’yide aranıza alarak ortak adaylığın öncüsü olduğunuzu Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklaması ile belgelediniz. Partiyi kurarken karşıya geçmek için Türk Milliyetçilerini kullanıp sonra 'Başınızın çaresine bakın' der anlayışına büründünüz. Sayalım mı daha. Maskeniz düştü Sayın Akşener. Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli yeter ki gitsin diye her türlü gayri milli odakların değirmenine su taşıdınız ve taşıyorsunuz.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gazeteci yazar, Osman Diyadin, Türk Milliyetçileri, seçimler, kandıran parti, siyasetçiler, hakkında, itiraflar, değerlendirmeler, siyasi parti, Ülkücüler, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı