MHP'li Ersoy Davutoğlu'nun Azlediliş Nedenini Açıkladı
Haber Detayı
19 Haziran 2022 - Pazar 12:09 Bu haber 2633 kez okundu
 
MHP'li Ersoy Davutoğlu'nun Azlediliş Nedenini Açıkladı
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık görevinden azledilmesinin esas sebebini açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Ersoy Davutoğlu'nun Azlediliş Nedenini Açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sosyal medya hesabından hedef aldıktan sonra Osmaniye'ye giden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Osmaniye eski Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, 2016 yılında Başbakanlık görevinden azledilmesinin esas sebebini MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye bağlayan Ahmet Davutoğlu'nun, Osmaniye'ye gidiş nedeninin perde arkası hakkında açıklamalarda bulundu.

 

AHMET DAVUTOĞLU'NUN MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'Yİ HEDEF ALAN SÖZLERİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerini hazmedemeyen Ahmet Davutoğlu, Yörük ve Türkmenin Çakması olduğunu unutarak, kendisinin bile kendine Türk demediği ve herkes tarafından kendisine yapılan Serok Ahmet tanımlamasından çok hoşlandığı halde, yine Yörük ve Türkmen edebiyatı yaptı. MHP'nin Koalisyon ortağı olduğu 57. Hükümet'in büyük ortağı olan DSP'nin küreselciler tarafından ikiye bölündüğü ve erken seçimden başka bir seçeneğin olmadığı gerçeğini unutturmaya çalışan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ülkeyi erken seçime götürme kararı hakkında algı oluşturmaya çalıştı. 

 

Türkiye üzerine oynanan bir küresel oyunu bozmak için Türk Milletinin kararına başvuran MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin izlediği siyaset üzerinden Cumhur İttifakı'na nifak sokmaya çalışan Ahmet Davutoğlu, ''Sizin, Sayın Ecevit'i nasıl bıraktığınızı herkes biliyor. 'Siyasi kundakçı' diyorsunuz ya kim kundakladı o günkü hükümeti? Şimdi Sayın Erdoğan'ı da buradan uyarıyorum. Yakın bir zamanda aynı kundakçılığı şu anki Cumhur İttifakı'na yaparsa hiç şaşırmayın Sayın Erdoğan'' dedi.

 

ÜLKÜCÜLER, DÜZİÇİ İLÇESİNE GELEN AHMET DAVUTOĞLU'NU PROTESTO ETTİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hadsiz ve mesnetsiz sözlerle hedef aldıktan sonra sosyal medyadaki Ülkücülerin tepkisiyle karşılaşan Ahmet Davutoğlu, MHP ile olan gerginliğini daha da arttırmak istercesine MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'ye gitti. Osmaniye'nin Düziçi İlçesinde, Ahmet Davutoğlu'nun ziyaretlerde bulunduğu alana gelen Ülkücüler, ''Hareketin lideri Devlet Bahçeli'', ''Düziçi Ovası Bozkurt yuvası'', ''Ya Allah Bismillah Allahuekber'', ''Genel Başkan'a uzanan diller lal olsun''  sloganı atarak tepkisini gösterdi.

 

MHP'Lİ RUHİ ERSOY'DAN OSMANİYELİLERİ TAHRİK EDEN DAVUTOĞLU'NA TEPKİ

 

Cumhur İttifakı'nı iktidardan indirmek amacıyla oluşturulan 6+1 muhalif ittifakın, Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'yi tahrik etme görevini Ahmet Davutoğlu'na verdiğini ileri süren MHP Osmaniye eski Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Her açıdan 'çıkmaz sokaktasın' Davutoğlu! Kamuoyu, siyasal travmalara maruz kalan, iç dünyası sorunlar yumağı haline gelen bir şahsın kifayetsiz muhterisliğini ibretle izliyor! Anlaşılan, '6+1 yuvarlak masa', Davutoğlu’na, Liderimizin memleketi Osmaniye’yi tahrik etme görevi vermiş! Diyarbakır’da bölücü fikirler söyleyip, Osmaniye’de milliyetçilik taslayamazsınız Sayın Davutoğlu! Anadilde eğitim fikriniz PKK tezidir ve bölücülüktür!'' dedi.

 

AHMET DAVUTOĞLU'NA YÖRÜKLERİN SIRTINDAN KURBAN KESTİRMEYİZ

 

Yörük ve Türkmenin Çakması olduğu olduğu ve Serok Ahmet tanımlamasından çok hoşlandığı halde, yine Yörük ve Türkmen edebiyatı yapmaya kalkışan Ahmet Davutoğlu'na, Yörüklerin meşhur bir sözünü hatırlatarak cevap veren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, ''Yörük sırtından kurban kestirmeyiz! Devlet Bahçeli Osmaniye’dir; Osmaniye, Devlet Bahçeli’dir! Türkmen Beyimiz Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin memleketi Şehitler Diyarı Osmaniye, sizin istismar alanınız değildir; provakasyonlarınızın malzemesi olmayacaktır! Misafirperverlik, bizim kültürümüzde vardır, lakin bir gün önce video paylaşımıyla Liderimize sataşıp, ertesi gün Osmaniye’ye gitmeniz, planlı bir tahrik ve siyasi nezaketten mahrum bir saygısızlıktır!'' dedi.

 

DAVUTOĞLU'NUN BAŞBAKANLIKTAN AZLEDİLİŞİNİN ESAS NEDENİ

 

Stratejik Derinlik stratejisiyle küreselcilerin Ortadoğu'yu kan gölüne çevirme planına hizmet ettiği öngörülen Ahmet Davutoğlu'nun, Başbakanlık görevinden azledilmesinin esas sebebini MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye bağladığını açıklayan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, ''Siz, ilim sahibi olabilirsiniz ama irfandan mahrum olduğunuz görülmektedir! Siyasete teoriyle gelip, pratikte hep bataklığa saplandınız; her yaptığınızla 'stratejik rezillik' uzmanı olduğunuzu ispatladınız. Aslında, muhteris ve basiretsiz tavırlarınızla, farklı bir 'ajanda' yürüttüğünüz için elinizden alınan makamların sebebi olarak düşündüğünüz Sayın Devlet Bahçeli'ye karşı bu hırçın ruh haliniz sizi ele veriyor. Milli feraset ve siyasal gerçeklik, Sayın Devlet Bahçeli’yi 'vatan kurtaran, milli geleceği şekillendiren Devlet Adamı' olarak biliyor görüyor inanıyor ama sizi ve saçmalıklarınızı ibretle izliyor!'' dedi.

 

Açıklama yok.

Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Osmaniye, DEVLET BAHÇELİ'dir! d Prof. Dr.RuhiERSOY Ruhi ERSOY MHP Genel Başkan Başdanışmanı' görseli olabilir

AHMET DAVUTOĞLU, DÜZİÇİ'NDE ÜLKÜCÜLER TARAFINDAN PROTESTO EDİLDİ

Bir 11 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Ruhi Ersoy, Başbakanlık, görevinden azledilen, siyasetçi, esas nedeni, MHP Osmaniye, Ülkücüler, tepki gösterdi, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı