Bahçeli: Hiç Kimse Türk Milletine Tepeden Bakamaz
Haber Detayı
06 Temmuz 2021 - Salı 18:43 Bu haber 2999 kez okundu
 
Bahçeli: Hiç Kimse Türk Milletine Tepeden Bakamaz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sudan sebeplerle kriz çıkaran bir ülkeyi hoş göremeyeceklerini ve hiç kimsenin Türk milletine tepeden bakmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
MHP Haberi
Bahçeli: Hiç Kimse Türk Milletine Tepeden Bakamaz

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıkladığı 2021 yılı İnsan Ticareti Raporu'nda çocukların silahlandırılması konusunda Türkiye’nin kötülenmesine ve Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar Raporu hazırlayan Birleşmiş Milletler'in ABD'ye ses çıkaramamasına tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin sicili en temiz ülkelerden birisi olduğunu belirterek, her fırsatta Türkiye’yi itham eden, sudan sebeplerle kriz çıkaran bir ülkeyi  hoş göremeyeceklerini ve hiç kimsenin Türk milletine tepeden bakmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

 

ÇOCUKLARIN SİLAHLANDIRILMASI TÜRKİYE'NİN KÖTÜLENMESİ SKANDAL BİR SAPTIRMADIR

 

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıkladığı 2021 yılı İnsan Ticareti Raporu kendi içinde tenakuzlarla doludur. Bir tarafta Türkiye’nin insan ticaretiyle mücadelesini arttırdığı vurgulanırken, diğer tarafta şüpheli ve maksadı sorunlu sivil toplum kuruluşlarının iddialarına yer verilerek ülkemiz suçlanmaktadır. Özellikle çocukların silahlandırılması konusunda Türkiye’nin kötülenmesi skandal bir saptırmadır. Ülke olarak, çocuk haklarının korunmasına ilişkin Birleşmiş Milletler bünyesinde kabul edilen düzenleme ve sözleşmelere açık seçik taraf olduğumuz bilinmektedir. Bu kapsamda sicili en temiz ülke Türkiye’dir.

 

TÜRKİYE'Yİ KARALAMA TEŞEBBÜSÜ MÜFTERİLİK VE BEYHUDE BİR ÇABADIR

 

Kimin çocukları kaçırdığı, kimlerin zorla ellerine silah tutuşturduğu insanlık vicdanında mahfuzdur. Kaldı ki sadece bir ahmak suyun derinliğini iki ayağıyla test edecektir. Çocukları terör eylemlerinde kullanan PKK/PYD/YPG’ye aleni destek veren, para yardımı yapan, silah ve cephanelik temin eden ABD’nin Türkiye’yi karalama teşebbüsü hem müfterilik hem de beyhude bir çabadır. Bölücü terör örgütünün çocukları zorla silah altına alması, kaçırması, özgürlükten mahrum bırakması, okulları terörizme alet etmesi gibi pek çok ağır suç, Birleşmiş Milletler Çocuklar ve Silahlı Çatışma Özel Temsilcisi’nin 21 Haziran 2021 tarihli raporuyla teyit edilmiştir.

 

HER FIRSATTA TÜRKİYE'Yİ İTHAM EDİP KRİZ ÇIKARAN BİR ÜLKEYİ HOŞ GÖREMEYİZ

 

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın terör örgütüne numune de olsa atıf yapmaması yüzsüzlüktür, çirkefliktir, kifayetsiz muhterisliktir. PKK/PYD/YPG’yi bu derece kollayan bir ülkenin nesine güveneceğiz? Her fırsatta Türkiye’yi itham eden, sudan sebeplerle kriz çıkaran bir ülkeyi nasıl hoş göreceğiz? Bugün dünyada çocuklar ölüyorsa bunun yegane faili ABD’dir. Bugün mazlumlar inim inim inliyorsa bunun sorumlusu ABD yönetimidir.

 

ÇOCUKLAR VE SİLAHLI ÇATIŞMALAR İSİMLİ BM RAPORU

 

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan “Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar” isimli Birleşmiş Milletler Raporu dehşet verici tespitleri ihtiva etmiştir. 2020 yılında 19 bin 300 çocuk silahlı çatışmalarda ağır ihlallere uğramıştır. Suriye, Yemen, Somali ve Afganistan’da çocuklar felaketi yaşamışlar ve bu ülkelerde 8 bin 400’den fazla çocuk hayatını kaybetmiş veya sakat kalmıştır. Myanmar ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Suriye ve Somali’de 7 bin çocuğun eline silah verilmiştir. 2019’a kıyasla 2020 yılında, çatışma bölgelerinde çocuk kaçırma olaylarında yüzde 90, cinsel şiddet olaylarında yüzde 70 artış yaşanmıştır. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, 2020 yılının çocuklar için üzücü bir yıl olduğunu söylerken hiçbir utanma emaresi, mahcubiyet hali göstermemiştir.

 

ABD'NİN PKK'YA BİR DİYECEĞİ YOK MUDUR?

 

Bu Genel Sekreter’e tavsiyemiz, görevini insanlık onuruna müzahir ve münasip bir şekilde icra etmesi, çocuklarla ilgili vahim gerçekleri şayet cesareti varsa ABD Başkanı’nın ve ABD Dışişleri Bakanı’nın yüzüne söylemesidir. 5 Temmuz 1993’de Erzincan’ın Kemaliye ilçesi Başbağlar Köyü’nde rahmetle andığımız 33 vatandaşımızı şehit eden, 30 kadınımızı dul bırakan, 100’e yakın çocuğumuzu da yetim koyan PKK’ya ABD’nin diyeceği bir şey yok mudur? Kundaktaki bebeklere bile mermi sıkan şerefsizlere suskun kalmak, onların hunhar eylemlerine ortak olmak anlamına gelmeyecek midir? Güçlü şekilde kınadığımız ABD Dışişleri Bakanlığı’nın hazırladığı 2021 yılı İnsan Ticareti Raporu çocuk düşmanlığının açık delilidir. Ve bizim nazarımızda buruşmuş bir kağıt parçasından farksızdır.

 

VİCDANINIZDA TAŞIMADIĞINIZ İNSANLIK DEĞERİNDEN BAHSETMEYİN

 

Gür bir şekilde haykırıyoruz ki, çocuklar ölmesin, bebekler öksüz ve yetim kalmasın. İnsan sevgisini temel alan Türk-İslam medeniyeti kendi gerçeklerine döndükçe, ilhamını ve iradesini kültüründen ve maneviyatından aldıkça hiçbir zalim, hiçbir hain, hiçbir muhasım odak üst perdeden konuşamayacak, vicdanında taşımadığı insanlık değerlerinden bahsedemeyecektir. Hiç kimse Türk milletine tepeden bakmasın, dünyayı bir vakıf, kendisini de mütevelli zannetmesin. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyor, başarılarla dolu bir hafta geçirmenizi diliyorum. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, sudan sebeplerle, kriz çıkaran, hiç kimse, Türk Milleti, tepeden bakamaz, çocuklar, silahlandırma raporu, Türkiye, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı