Bahçeli'den MHP'nin Yeni Kuracağı Vakıf ile İlgili Açıklama
Haber Detayı
07 Aralık 2021 - Salı 10:00 Bu haber 1842 kez okundu
 
Bahçeli'den MHP'nin Yeni Kuracağı Vakıf ile İlgili Açıklama
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin yeni kuracağı vakıf ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu.
MHP Haberi
Bahçeli'den MHP'nin Yeni Kuracağı Vakıf ile İlgili Açıklama

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın duyurduğu Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı adını taşıyan yeni bir vakıf kurulmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kısa adı TATSAV olması düşünülen vakfın başkanının kendisi olacağını açıkladı.

 

MHP'NİN YENİ BİR VAKIF KURMA KARARI ALMASININ ARDINDA YATAN GERÇEK

 

Başkanlığını Başbuğ Alparslan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş'in yürüttüğü Alparslan Türkeş Vakfı'nın, MHP'ye ihanet edenlerin buluştuğu bir platform haline gelmesi ve son olarak Başbuğ Alparslan Türkeş'i anma toplantısında çıkan olayların arkasında Mansur Yavaş'ın olduğu tespitinin yapılması üzerine, Başbuğ Alparslan Türkeş'in isminin daha fazla istismar edilmesine müsaade etmek istemeyen MHP, yeni bir vakıf kurmaya karar vermişti.

 

SEMİH YALÇIN, MHP'NİN YENİ BİR VAKIF KURMA KARARINI DUYURMUŞTU

 

Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı'nın kurulacağına ilişkin ilk açıklamayı yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, ''Kurucu Liderimiz Başbuğ Alparslan Türkeş tarafından MHP ve Ülkücü Hareket’e bırakılan manevi ve siyasi mirasın; vakıf görünümlü bir çatı altında örgütlenen maksatlı çevrelerce istismar gayretlerinin artması üzerine, partimizce harekete geçilmiştir. Başbuğumuzun manevi mirasını korumak, adını, davasını ve bizlere emanet ettiği Türklük ülküsünü gerçek varisleri ve sahipleri olarak kıyamete kadar yaşatmak maksadıyla kendisinin adını taşıyan bir vakfın kurulması kararlaştırılmıştır. Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı, adını taşıyacak vakfın kuruluş çalışmaları başlatılmış olup en kısa zamanda tamamlanacaktır. Vakfın kısa adı TATSAV olacaktır.'' demişti.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN VAKIF AÇIKLAMASI

 

Bütçe görüşmelerine katılmak üzere TBMM'ye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın duyurduğu Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı adını taşıyan yeni bir vakıf kurulmasıyla ilgili gazetecilerin sorduğu soruya verdiği cevapta, ''Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı Başkanı ben olacağım. Hayırlı olsun.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Türkiye Alparslan Türkeş, Siyaset Akademisi Vakfı, Başkanı, yeni bir vakıf, kurma kararı, MHP, istismara son, vakıflar, siyaset
Yorumlar
Haber Yazılımı