Bahçeli'den Kurultay'da Ergenekon ve Kızılelma Vurgusu
Haber Detayı
18 Mart 2021 - Perşembe 13:15 Bu haber 3493 kez okundu
 
Bahçeli'den Kurultay'da Ergenekon ve Kızılelma Vurgusu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı'nda Ergenekon ve Kızılelma vurgusu yaptı.
MHP Haberi
Bahçeli'den Kurultay'da Ergenekon ve Kızılelma Vurgusu

MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, Türklerin Bozkurt'un yol göstericiliğinde Ergenekon'dan çıkışına ve Kızılelma Hedefine yaptığı kutlu yürüyüşüne vurgu yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yazın kuruyup kışın yatağından taşan nehirler misali engelleri aşarak, tıpkı Ergenekon’dan çıkar gibi hep daha ileriye atılıp Allahüekber nidalarıyla Kızılelma Hedefine doğru yürüdüklerini söyledi.

 

ÇANAKKALE RUHUNUN İLHAMIYLA BÜYÜK KURULTAYI'MIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

 

Mart ayının 18’inde; yani bugün, Çanakkale ruhunun ilhamıyla, İstiklal Marşı’mızın ikramıyla, şühedanın itibarıyla, milletin iradesiyle, Ülkücü ömürlerin ihlasıyla 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı’mızı ifanın emsalsiz kıvancını yaşıyoruz. Konuşmanın başında hepinizi hürmetle selamlıyorum. Burayı şereflendiren her kardeşimi en içten, en halisane duygularımla kucaklıyorum. Edirne’den Kars’a, Mersin’den Trabzon’a, İzmir’den Hakkari’ye kadar ülkemin her yerini; bunun yanında Adriyatik Denizi’nden Çin Seddi’ne, Ortadoğu’dan Kafkaslar’a, Afrika’dan Balkanlar’a milli varlığımızın asaletini vicdanında taşıyan bütün kardeşlerimi selamların en güzeliyle selamlıyorum.

 

VURULMAK İLE DÜŞMEYEN, ENGEL İLE DURMAYAN MİLLİYETÇİ ÜLKÜCÜ HAREKET'İZ

 

Sayılmayız parmak ile tükenmeyiz kırmak ile, çünkü biz Milliyetçi-Ülkücü Hareket’iz. Hesap yapmayız çıkar ile çetele tutmayız heves ile, çünkü biz Cumhur İttifakı’yız. Düşmeyiz vurmak ile durmayız engel ile, çünkü biz Türk milletiyiz. Vazgeçmeyiz korku ile dönmeyiz tehdit ile, çünkü biz Türkiye’yiz. İstiklal için birlik diyoruz. İstikbal için dirlik diyoruz. Kazananın Türkiye olacağına candan inanıyoruz. Merhum vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi; “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.” Bastığımız yerleri toprak diyerek geçmiyoruz. Hep düşünüyoruz altında nice kefensiz yatanı. Şehit oğluyuz, incitmiyoruz atamızı, vermeyeceğiz dünyaları alsak da bu cennet vatanı. Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklâl.

 

CORONAVİRÜS SALGINI NEDENİYLE KURULTAYIMIZA KATILIMI MECBUREN SINIRLI TUTTUK

 

Gönül isterdi ki, bu salonun içi de dışı da geçmişte olduğu gibi, hıncahınç dolsaydı. Ancak bir yıldır hem ülkemizin hem de dünyanın kıyasıya mücadele ettiği KOVİD-19 hastalığından dolayı kurultayımıza katılımı mecburen sınırlı tuttuk. Aramızda bulunamayan her dava arkadaşımızla, her vatandaşımızla mesafeleri aşan, zamanın dar kalıplarına sığmayan gönül birlikteliği içindeyiz. Her şeyin başı elbette sağlıktır. Dikkatli olmalıyız, tedbirle hareket etmeliyiz, kurallara mutlak surette uymalıyız. Bu vesileyle geride kalan bir yıllık zaman süresinde, KOVİD-19 virüsünden dolayı hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, halen tedavi gören kardeşlerimize şifalar diliyorum. Rabbim sizleri, milletimizi ve tüm insanlığı her türlü afet, musibet ve hastalıktan korusun diye dua ediyorum. 

 

KIZILELMAYA HEY KIZILELMEYA... YA ALLAH BİSMİLLAH ALLAHÜEKBER

 

Bu duygu ve düşüncelerle, 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı’mıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. Günümüz kutlu olsun, milletimiz huzurlu olsun, devletimiz dirlik bulsun. İnanarak çıktık yola, diz vurmayız ona buna. Büyük şair ve yazarlarımızdan Merhum Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu diyor ya: Yiğitler kan döker bayrak solmaya, Anadolu başlar vatan olmaya, Kızılelmaya hey Kızılelmaya, En güzel marşını vurmada mehter, Ya Allah Bismillah Allahüekber.

 

TAM 52 YILDIR SİYASET SAHNESİNDEYİZ MİLLİ GÖNÜLLERDEYİZ

 

Tam 52 yıldır siyaset sahnesindeyiz, milli gönüllerdeyiz. Akif’in dediği gibi, üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapmadık, hele hak namına haksızlığa ölsek tapmadık. Zaman oldu, şafağı sökmeyen gecelerde ülkülerimizin nuruyla aydınlandık. Zaman oldu, bir hilal uğruna, bir hakikat uğruna, bir haysiyet ufkunda güneş gibi battık. Anılarımızı pusula yaptık açıldık geleceğe, acılarımızdan ders aldık tutunduk gerçeklere. Yeri geldi, iftiralarla boğuştuk durduk. Yeri geldi, ihanetlerle boğulmak istendik. Vazgeçmedik sevdamızdan, dönmedik yolumuzdan, şikâyet etmedik sırtımızdaki yüklerden. Çünkü yolu doğru olanın yükü ağır olur dedik, Ülkücü olmanın varsa bir bedeli seve seve ödemeyi diledik.

 

ERGENEKON'DAN ÇIKAR GİBİ HEP DAHA İLERİYE ATILDIK

 

Geride kalan on yıllar içinde; Yağmurdan sonra büyüyen başaklar gibi büyüdük, kökleştik. Güzün toprağa serpilip baharla yeşeren tohumlar gibi yeşerdik, yükseldik. Yazın kuruyup kışın yatağından taşan nehirler misali engelleri aştık, tıpkı Ergenekon’dan çıkar gibi hep daha ileriye atıldık. Bir güne sığan asırlık olayları yaşadık, bin asra bedel bir günlük imtihanlarla yoklandık. Herkes okyanusun içindeki damlaya bakarken, biz damlanın içindeki okyanusu gördük. Milliyetçi-Ülkücü Hareket, Türk milletine adanmış faziletli hayatların mecmuudur. Milliyetçi-Ülkücü Hareket, Türklüğün bekasını korumaya yemin etmiş serdengeçtilerin, inanmış vicdanların, ilkeli dava insanlarının düşmeyecek kalesidir. Ardımızda tarih, yanımızda dava arkadaşlarımız, başımızda al bayrağımız, bağrımızda üç hilalli sancağımız, önümüzde şehitlerimiz, gönlümüzde ülkülerimiz, övgümüzde milletimiz, ömrümüzde milliyetimiz, ölümümüzde bu cennet vatanın toprağı bize yardır dedik, nardır dedik, her zaman da var olacağız diye seslendik. Yastığımız mezar taşı, yorganımız kar olsun, Biz bu yoldan döner isek namus bize ar olsun. 

 

ÜLKÜCÜLER YÜRÜDÜKÇE HAİNLER KAÇACAK DELİK ARAYACAK

 

Merhum Akif’in dediği gibi, “Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz.” Adeta Akif’i tamamlar gibi haykıran Merhum Hüseyin Nihal Atsız, ne güzel de söylemiş: Delinse yer, çökse gök, yansa, kül olsa dört yan, Yüce dileğe doğru yine yürürüz yayan. Yıldırımdan, tipiden, kasırgadan yılmayan, Ölümlerle eğlenen tunç yürekli Türkleriz. Biz yürüdükçe, hainler kaçacak delik arayacak. Biz yürüdükçe, Türkiye düşmanları köstebekler gibi saklanacak. Biz yürüdükçe, millet yürüyecek, tarih dile gelecek, destanlar söylenecek, Türkiye yükseldikçe yükselecek. Yürüyüşümüzden ürkenler var. Varlığımızdan ürperenler var. Hepsini biliyorsunuz, bütün kötürüm ve köhne emel sahiplerini iyi tanıyorsunuz. Ferasetinizle karanlık oyunları görüyor, kara kampanyaları göğüslüyorsunuz. Türkiye’yi faka bastırmak, tuzağa düşürmek için çırpınan hasis ve hamiyet yoksunu çevreleri ibretle takip ediyorsunuz.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, MHP 13 Olağan Büyük Kurultayı, Ergenekon ve Kızılelma, vurgusu yaptı, Çift Başlı kartal, Bozkurt, Ülkücüler, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı