Bahçeli: Bizi Biz Yapan Yüce Hasletlere Sarılalım
Haber Detayı
27 Mart 2021 - Cumartesi 14:35 Bu haber 4591 kez okundu
 
Bahçeli: Bizi Biz Yapan Yüce Hasletlere Sarılalım
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, insanlığın etrafını kuşatan kirlilikten ve tesiri altına girilen karanlık türbülanstan çıkış için bir milat olması temennilerinde bulundu.
MHP Haberi
Bahçeli: Bizi Biz Yapan Yüce Hasletlere Sarılalım

Türk-İslam aleminin Berat Kandili'ni kutlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, insanların kendisine dönüp akıl ile gönül arasındaki bağlarını güçlendirmeye ihtiyaç olduğunu belirterek, Berat Kandili’nin kalbimizi nurlandırmasını, insanlığın etrafını kuşatan kirlilikten, tesiri altına girilen karanlık türbülanstan çıkış için bir milat olmasını temenni etti.

 

KENDİMİZE DÖNÜP AKIL İLE GÖNÜL ARASINDAKİ BAĞI GÜÇLENDİRMEYE İHTİYAÇ VAR

 

Ramazan ayının müjdecisi, manevi kurtuluşun gecesi, günahlardan arınmanın müstesna bir vetiresi olan mübarek Berat Kandili’ni idrak ediyoruz. İhsanın bol, ilahi mükafatın çok olduğu Berat Kandili’nin ahlaki, İslami ve insani sorumlulukları perçinlemesini bilhassa diliyorum. İnsanlığın karamsarlık limanına demirlediği, kötülüğün kol gezdiği, yalan ve riyanın cirit attığı, hıyanet ve huşunetin genişleyip yaygınlaştığı bugünlerde, vicdanımızın sesini dinlemeye, kendimize dönüp akıl ile gönül arasındaki bağı güçlendirmeye ihtiyaç vardır.

 

ZAMAN HIZLA AKARKEN SABIRLA DURUM MUHASEBESİ YAPMAK ZORUNLULUKTUR

 

Kibir, hırs, husumet, tamah, ihtiras, kıskançlık, bencillik, cahillik, iki ucu keskin bıçak olan tahammülsüzlük insan hayatını zindana çeviren, sevgi ve hürmeti zedeleyen, hoşgörü ve merhameti örseleyen menfi haller olarak giderek çapını ve çeperini genişletmektedir. Bizi biz yapan yüce hasletlere sarılmadıktan, bizi insan yapan yüksek değerleri benimsemedikten, birbirimizi anlayıp dinlemedikten sonra manevi duruluğa, huzur ve sükûnete ulaşmak çok zordur. Zaman nehrinin hızlı akışı esnasında sabırla durum muhasebesi yapmak zorunluluktur.

 

BERAT KANDİLİ'NİN KALBİMİZİ NURLANDIRMASINI BİR MİLAT OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

 

Berat Kandili’nin kalbimizi nurlandırmasını, insanlığın etrafını kuşatan kirlilikten, tesiri altına girilen karanlık türbülanstan çıkış için bir milat olmasını temenni ediyorum. Fitnenin yerine fazileti geçirmek, gıybetin yerine muhabbeti yerleştirmek temel görev olmalıdır. Esir bir vicdanla değil, hür bir iradeyle; çatık kaşlarla, sıkılı yumruklarla değil; barışma ve kucaklaşma hissiyatının öne geçmesiyle hayatın daha da güzelleşeceğine, geliştirici işbirliği dinamiklerinin harekete geçeceğine inanıyorum.

 

MANEVİ KURTULUŞUN BERATINA MİLLETÇE NAİL OLMAYI ÜMİT EDİYORUM

 

Aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin Berat Gecesi’ni kutluyorum. Bu muazzez gece hatırına, musallat olan her türlü dert, sorun, felaket ve hastalıklardan kurtulmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Manevi kurtuluşun beratına milletçe nail olabilmeyi ümit ediyorum.

 

Resim

 

Resim

 

 Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Berat Kandili mesajı, bizi biz yapan, yüce hasletler, kandil gecesi, dua edelim, kurtuluşa erelim, Türk İslam, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı