Bahçeli 14 Mayıs Seçimlerinin Çift Başlı Kartalını Açıkladı
Haber Detayı
22 Nisan 2023 - Cumartesi 21:12 Bu haber 2140 kez okundu
 
Bahçeli 14 Mayıs Seçimlerinin Çift Başlı Kartalını Açıkladı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçimlerinin Çift Başlı Selçuklu Kartalını açıkladı.
MHP Haberi
Bahçeli 14 Mayıs Seçimlerinin Çift Başlı Kartalını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte, Gaziantep Nurdağı'nda Belpınar ile Mesthüyük Köyleri ve Kahramanmaraş Türkoğlu Özbek Köyü Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni'ne katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçimlerini Çift Başlı Selçuklu Kartalı'na benzetip Kartalın bir başının Cumhurbaşkanı diğer başının TBMM olduğunu belirtirken, Türkiye'nin yürüyüşünün aksatılmaması için Türk milletinin bu Çift Başlı Kartalı harekete geçirmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli vatandaşlardan, Cumhur İttifakının yarı yolda bırakılmamasını ve estirdiği rüzgarın durdurulmamasını istedi.

 

BAHÇELİ: BAYRAM İLE BİRLİKTE HAYIRLI BİR ADIM ATTIK

 

Gaziantep Nurdağı'nda düzenlenen törende vatandaşlara hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Çok muhterem Cumhurbaşkanım Aziz Gaziantepliler, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Mübarek Ramazan ayını hüzünle acıyla geride bıraktık, şimdi bayrama erişmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla bugünkü bayram ile birlikte hayırlı bir adımın atılmış olmasından da ayrıca bir sevinç duyuyoruz. Muhterem Gaziantepliler, biraz sonra sözün sahibi sizlere seslenecek. O bakımdan fazla vaktinizi almak istemiyorum ama iki konuda dikkatinizi çekmek istiyorum. 6 Şubat gününden bugüne 76 gün geçti. 2 ay 16 gün demektir. Böyle bir süre içinde büyük bir felaketin acılarını yaşayarak, bugünlere eriştik. 50 bini aşkın Şehidimiz, 100 bini aşkın yaralımız oldu. Bütün Şehidlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.'' dedi.

 

YALAN VE YANLIŞLARLA İKTİDARA TALİP OLMAYA ÇALIŞTILAR

 

Muhalefetin yalan ve yanlışlarla iktidara talip olmaya çalıştığına dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Muhterem Gaziantepliler bir konunun altını özellikle belirtmek istiyorum. Bunu bütün yönüyle bilmenizde, düşünmenizde ve geleceği hazırlanmanızda faydalı olacak kanaatindeyim. 6'lı masa ilk toplantısını 12 Şubat 2022 son toplantısını 6 Mart 2023, yani 12 ay 21 gün sonra bir başka deyişle 387 gün sonra 13 toplantı yaparak güç bela bir Cumhurbaşkanı adayı belirleyebildiler. Bu kadar süre içerisinde 6'lı masa, masanın altında 7.'si onun ötesinde PKK'sı Kandil'i, Avrupa Kıtası, emperyalist güçler, bütün desteğiyle Türkiye'de bir sistemin değişikliğini arzulayarak, televizyonları acımasızca kullandılar. Yalan ve iftara ile herşeyi istismara yöneldiler ve arkasından da Türkiye'nin yönetimine talip olmaya çalıştılar.'' dedi.

 

İKTİDAR İLE MUHALEFETİN KARŞILAŞTIRILMASI

 

Son yıllarda yaşanan felaketin üstesinden gelindiğine dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Şimdi dikkatinize sunmak istediğim şudur: 13 defa toplanacaksın, 387 gün masada istediğini yiyeceksin, saatler süren toplantılar yapacaksın, kamuoyuna çıkıp yalan yanlış bilgilerle algılama yöntemini kullanacaksın ama ancak 6 Mart'ta Cumhurbaşkanı adayını belirleyeceksin. Şimdi hesap şudur; 13 defa toplanıyorsan 387 günden beri bir türlü aday belirleyemiyorsun ama şunu hepinizin bilmesini istiyorum. Değerli Gaziantepliler, 6 Şubat'tan 22 Nisan'a yani 76 gün içerisinde, bir başka deyişle 2 ay 16 gün sonra asrın felaketinde Şehitlerimiz toprağa verildi, yaralılarımız Türkiye'nin birçok yerinde hastanelere yönlendirildi tedavisi görülmek üzere, enkazlar kalıdırıldı, beslenme ve barınma ihtiyacı sağlandı. Bir yandan çadırlar öbür yandan konteynırlar ve öte yandan da her türlü güvenlik temin edilerek, Türkiye'nin tekrar ayağa kalkması, tekrar milletimizin umutla geleceğe bakması için her türlü fedakarlıklar ortaya kondu. Bu Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin 24 Haziran seçimlerinden sonra hayata geçirildiği, 9 Temmuz'da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke yönetiminin lideri konumuna gelmesi, çalışkan kabiliyetli inanmış bir kadro ile önce yangınlar, sonra sel felaketleri, sonra il bazındaki depremler, netice itibariyle 6 Şubat'tan itibaren de çok büyük bir asrın felaketi olarak nitelendirilen bir felaketi omuzlayıp bugünlere gelmiştir.'' dedi.

 

CUMHUR İTTİFAKININ ESTİRDİĞİ RÜZGARI DURDURAMAZSINIZ

 

Cumhur İttifakının yarı yolda bırakılmamasını ve estirdiği rüzgarın durdurulmamasını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Şimdi, bütün Gazianteplilerin hangi partiden olursanız olunuz, bugüne kadar nereyi düşünmüşseniz düşününüz ama gerçekleri görmemezlikten gelemezsiniz. Sizin böyle bir asrın felaketinde milletimizi tekrar ayağa kaldıran, moralini yükselten, beslenme barınma ihtiyaçlarını karşılayan, gelecek Türkiye'sinin güler yüzlü olmasına bugünden temeller atan bir Cumhur İttifakını yarıda bırakamazsınız. Estirdiği rüzgarı durduramazsınız. Onun için 2 ay 16 günde bu büyük fedakarlığı ortaya koyan Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin lideri konumunda bulunan  Muhterem Recep Tayyip Erdoğan'ın görevinin devamı birinci asli göreviniz olmalıdır. Yani 14 Mayıs'ta Recep Tayyip Erdoğan açık ara bir farkla Cumhurbaşkanı olmalıdır. Ve bu farklılıkla beraber TBMM'de her türlü reformu sürdürebilecek bir sayısal çoğunluğu da beraberinde getirmelidir.'' dedi.

 

14 MAYIS'TA ÇİFT BAŞLI KARTALI HAREKETE GEÇİRMELİSİNİZ

 

14 Mayıs seçimlerini Çift Başlı Selçuklu Kartalı'na benzeten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''O sebepten dolayı 14 Mayıs Çift Başlı bir Selçuklu Kartalına benzer. Birisi Cumhurbaşkanı birisi TBMM'dir. O sebepten dolayı, 387 günden beri aday belirleyemeyen, aday belirlendikten sonra da yalan yanlışlarla milleti aldatan, bu ülkeye vereceği hiçbir şeyi olmayanı 2 ay 16 günde nelerin yapıldığını nasıl gördüğünüzü her gelene anlatın. Böylelikle, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin 2. dönemini mutlak surette hayata geçirin. Onun için, TCG Anadolu Gemisi, Filyos'taki gaz üretimi, TOGG arabası, yollar, köprüler ve bundan sonra da daha büyük bir Türkiye'ye gidecek olan bir yürüyüşü aksatmamak için bu Çift Başlı Kartalı harekete geçirmelisiniz. Ya Cumhurbaşkanı ya Meclis ikisi beraber bu Anadolu'daki devleti kurandır. Onun için bu zaferi hep beraber tatmalıyız. Şimdi bakıyorsunuz, burada 14 ev sözü verilmiş 2 ay içerisinde çadır, konteyner her türlü ihtiyaç karşılanıyor. Öbür taraftan da kalkınmayı köyden başlatarak, köy evlerini yapıyor. Buna bir ad vermeniz lazım. Bu 14 ay 14 Mayıs'taki zaferle ilişkilendirildiği için bugünkü evlere Zafer Evleri demelisiniz. Hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçimleri, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı