Ak Parti'li Başkan Sayan'dan MHP Hakkında Açıklama
Haber Detayı
21 Mayıs 2022 - Cumartesi 20:58 Bu haber 4707 kez okundu
 
Ak Parti'li Başkan Sayan'dan MHP Hakkında Açıklama
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, MHP hakkında yaptığı açıklamalarla gündemi belirledi.
SİYASET Haberi
Ak Parti'li Başkan Sayan'dan MHP Hakkında Açıklama

MHP'yi Kürtlere karşıymış gibi göstermeye çalışan HDP ve 6'lı muhalif ittifaki siyasi parti temsilcilerine tepki gösteren Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Kürt kökenli vatandaşlara ilişkin yaşanan olayların hiç birisinde MHP'nin iktidarda olmadığını belirterek, muhalif cenahı çıldırtan değerlendirmelerde bulundu.

 

ESKİ SOLCU AK PARTİ'Lİ BELEDİYE BAŞKANI SAVCI SAYAN'DAN MUHALİFLERİ ÇILDIRTAN AÇIKLAMA

 

HDP ve 6'lı muhalif ittifaki siyasi parti temsilcilerinin, MHP'yi Kürtlere karşıymış gibi göstermeye çalışmasına ve bunun üzerinden Cumhur İttifakı'nı yıpratmak için algı oluşturmaya gayret etmesine tepki gösteren Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Kürt kökenli vatandaşların MHP ile korkutulmasının yanlış olduğunu söyledi.

 

Şu anda Ak Parti'li Belediye Başkanı olan ancak yıllarca CHP'nin içinde üst düzeyde görev yaptığından dolayı CHP'nin siyasi tarihini çok iyi bilen bir siyasetçi olarak konuşan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, muhalif cenahın söylemlerinde kullandığı Kürt kökenli vatandaşlara ilişkin yaşanan olayların MHP ile hiç bir alakasının olmadığını ve MHP'nin o dönemlerde iktidarda olmadığını belirterek, muhaliflere manidar göndermelerde bulundu.

 

SAVCI SAYAN'DAN MHP HAKKINDA MANİDAR AÇIKLAMA

 

Kürt kökenli ve eski bir CHP'li siyasetçi olarak MHP'yi Kürt düşmanı gibi gösteren siyasetçilere tepki gösteren Ak Parti'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Yıllardır Kürtleri MHP ile korkutmaya çalışan bir grup var. Bu gruba sormak istiyorum, her platformda konuştuğunuz Ağrı Dağı, Zilan deresi, Tunceli olaylarında, Şeyh Sait ve Bediüzzaman Said Nursi yargılamalarında, sürgün olaylarında, Sivas Kampı döneminde İktidarda MHP mi vardı?'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ağrı Belediye Başkanı, Savcı Sayan, MHP hakkında, yaptığı açıklamalar, muhalefet, çıldırtan açıklama, MHP, Ak Parti, iktidar, seçmen, oylar, siyaset
Yorumlar
Haber Yazılımı