MHP'li Karakaya: Amerika'da Türk Bayrağı Dalgalandırdık
Haber Detayı
21 Mayıs 2022 - Cumartesi 09:36 Bu haber 2487 kez okundu
 
MHP'li Karakaya: Amerika'da Türk Bayrağı Dalgalandırdık
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ABD'nin New York şehrinde Türk Bayrağı dalgalandırdıklarını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya: Amerika'da Türk Bayrağı Dalgalandırdık

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ABD'de düzenlenen törenlere Türk Heyeti ile birlikte katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu tarafından New York'ta düzenlenen proğramda İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı çektiklerini söyledi.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA VE TÜRK HEYETİ'NİN ABD'DEKİ PROĞRAMI

 

Küresel Göç Mutabakatının 4’üncü yılında Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen I. Uluslararası Gözden Geçirme Forumuna ve bir dizi proğrama katılmak için Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan ile birlikte ABD'de bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun New York Türk Evinde Türk vatandaşlarıyla buluşma proğramına katılıp İstanbul Üsküdar Belediyesinin Türk Evindeki 'Hanım Sultanlar' sergisini gezdi.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da konuşma yapacağı üç gün sürecek olan BM Küresel Göç Mutabakatı I. Uluslararası Gözden Geçirme Formu'na katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu tarafından New York'ta düzenlenen proğramda İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı çekme törenine katıldı.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN TÜRK BAYRAĞI ÇEKME TÖRENİ AÇIKLAMASI

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadele'yi başlatmak için Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkışının 103. yılı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Mehteran Takımı ve Türk Halk oyunu ekiplerinin sahne aldığı ABD'nin New York şehrinde düzenlenen törenlerle ilgili açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''New York Wall St. meydanında bir hafta boyunca dalgalanacak şanlı beyaz ay yıldızlı al bayrağımızı hep birlikte söylediğimiz İstiklal Marşımız eşliğinde göndere çektik. İstanbul’dan Kültür Turizm Bakanlığı'ndan mehter takımı gelmiş. Güzel parçalar seslendirdiler. Çok ilgi gördü. Çırpınırdı Karadeniz'i de çaldılar, hep birlikte söyledik. Son yıllarda, ABD’de özellikle New York’ta yapılan çalışmalar Türk toplumu tarafından takdir görüyor. Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür'e, proğrama birlikte katıldığımız Milletvekillerimize ve ABD'deki Türk vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

DİĞER PROĞRAMLAR

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim


 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Mevlüt Karakaya, Amerika, Türk Bayrağı, dalgalandırdık, 19 Mayıs, Atatürk, Türk vatandaşları, etkinlik, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı