Adana ve 8 İlde Şehre Giriş Çıkışlar Yasaklandı
Haber Detayı
14 Haziran 2020 - Pazar 17:45 Bu haber 11525 kez okundu
 
Adana ve 8 İlde Şehre Giriş Çıkışlar Yasaklandı
Adana ve 8 İlimizde coronavirüs salgını ve yapılması düşünülen yürüyüşler nedeniyle şehre giriş çıkışlar yasaklandı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adana ve 8 İlde Şehre Giriş Çıkışlar Yasaklandı

Coronavirüs salgını ve yapılması düşünülen yürüyüşler nedeniyle Adana, Bitlis, Edirne, Hakkari, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Van İlinde giriş çıkışlar kapatılarak kısıtlama getirildi.
 

ADANA VALİLİĞİ'NDEN ŞEHRE GİRİŞ ÇIKIŞLARIN KISITLANMASI KARARI

 

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, TBMM'de üç Milletvekilinin Anayasa'nın 84. maddesine göre milletvekilliklerinin düşürülmesini protesto etmek amacıyla Adana ve bazı illerde toplanma çağrıları yapıldığı bilindiğinden, bu tür eylemlerin kentte düzenlenmesi durumunda karşıt görüşlü gruplar arasında gerginliklerin yaşanabileceği, şiddet içerikli sokak eylemlerinin meydana gelebileceği, katılımcı şahıslar ile diğer vatandaşlar arasında sözlü ve fiziksel olayların meydana gelebileceği, kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği, coronavirüs ile mücadeleyi zafiyete uğratabilecek şekilde kişiler arası teması arttıracağı öngörüldüğü belirtildi. Buna göre, Milletvekilleri hariç olmak üzere eylemlere katılmak için hareket edecek grupların ilimize giriş ve çıkışları Adana İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 13 Haziran 2020 tarih ve 71 sayılı kararıyla 15 Haziran 2020 tarihi saat 24.00’ten itibaren 15 gün süre ile sınırlandırıldı. 

 

DOKUZ İLİMİZDE ALINAN ŞEHRE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI KAÇ GÜN SÜRECEK?

 

Valiliklerden yapılan açıklamalarda, İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, il genelinde yapılması planlanan eylem ve etkinliklerin yasaklanması kararı alındığı belirtildi. Valiliklerin aldığı kararlara göre Adana'da 15 gün, Bitlis'te 15 gün, Edirne'de 3 gün, Hakkari'de 2 gün, Kırklareli'nde 6 gün, Kocaeli'nde 15 gün, Sakarya'da 15 gün, Tekirdağ'da 3 gün ve Van'da 15 gün şehre giriş çıkışlar yasaklandı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana şehre giriş çıkış yasağı, Bitlis, Edirne, Hakkari, Van, Sakarya, Tekirdağ, Kocaeli, Kırklareli, coronavirüs yasağı
Yorumlar
Haber Yazılımı