Adana'nın Simgesi Adana Karpuzu Coğrafi İşaretle Tescillendi
Haber Detayı
28 Ağustos 2020 - Cuma 18:42 Bu haber 5302 kez okundu
 
Adana'nın Simgesi Adana Karpuzu Coğrafi İşaretle Tescillendi
Adana'nın simgesi olan Adana Karpuzu'nun, Coğrafi İşaretle Tescillendiği açıklandı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adana'nın Simgesi Adana Karpuzu Coğrafi İşaretle Tescillendi

Adana'nın simgesi haline gelen Adana Kebabı, Adana Şalgamı, Çukurova Pamuğu ve Feke Tapan Bıçağından sonra Çukurova topraklarının nadide ürünlerinden biri olan Adana Karpuzu da bugün itibariyle Coğrafi İşaretle Tescillendi.

 

COĞRAFİ İŞARETLE TESCİL KONUSUNDA VALİ ELBAN'A BİLGİLENDİRME

 

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, Adana Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Yüreğir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akın Doğan ile Yüreğir Ziraat Odası Meclis Başkanı Şevket Uludağ, Adana Valisi Süleyman Elban’a makam ziyaretinde bulunarak coğrafi işaret tescil çalışmalarıyla ilgili verdikleri detaylı bilgilerde, Coğrafi işaretle tescillenen Adana karpuzu ile birlikte Adana’nın tescillenen ürün sayısının 5’e ulaşdığı ifade edildi. 

 

ADANA'YI MARKALAŞTIRMAK HEDEFİYLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

 

Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Karpuzunun tescillenmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Coğrafi işaretler, tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve ürünün yetiştirildiği/ üretildiği coğrafi bölge arasındaki bağlantıyı göstermesi bakımından çok büyük önem arz etmektedir. Adana’mızın simgelerinden biri olan ‘Adana karpuzu’nun coğrafi işaret almasından memnuniyet duyuyoruz. Adana'nın sahip olduğu değerlerin tanıtımını sağlamak ve Adana’yı markalaştırmak hedefiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Şu ana kadar ilimize özel olan 32 adet ürün için coğrafi işaret başvurusunda bulunuldu. Adana karpuzumuz tescillenen 5. ürünümüz.'' dedi.

 

AŞLAMA, BİCİ BİCİ, ŞIRDAN GİBİ ÜRÜNLERİ DE TESCİLLENDİRECEĞİZ

 

Adana Valisi Süleyman Elban, ''İlimiz gerek yetiştirilen tarım ürünleri, gerekse mutfak kültürü bakımından ülkemizin önde gelen kentlerinden birisi. Adana’mızın bizim bildiğimiz yönlerini tüm ülkemizin hatta tüm dünyanın tanıması için çalışmalarımızı mesai mefhumu gözetmeksizin sürdürmeye devam edeceğiz. Gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda coğrafi işaret alma aşamasına geldiğimiz; Adana aşlama, Adana bici bici, Adana kol böreği, Adana şırdan, Kozan Bucak portakalı gibi birçok ürünümüz daha bulunuyor. İnşallah en kısa zamanda bu ürünlerimizin de tescillendiğini müjdeleyeceğiz. Adana'ya özgü ürünlerin tescillenmesi çalışmalarına devam edeceğiz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederim.'' dedi.

 

Resim

 

Resim


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana Karpuzu, coğrafi işaret tescili, tescillendi, Karpuz tescillendi, Adana haberleri, Coğrafi işaret
Yorumlar
Haber Yazılımı