Bakan Soylu'dan Ümit Özdağ Hakkında Çarpıcı Açıklama
Haber Detayı
27 Haziran 2022 - Pazartesi 11:59 Bu haber 3374 kez okundu
 
Bakan Soylu'dan Ümit Özdağ Hakkında Çarpıcı Açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ümit Özdağ'ın Hatay sınırına mayın döşeme eylemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
GÜNDEM Haberi
Bakan Soylu'dan Ümit Özdağ Hakkında Çarpıcı Açıklama

Hatay sınırına mayın döşeyeceğini ifade ederek Suriyeli sığınmacılar konusunda sürdürdüğü Serseri Mayın Stratejisine yeni bir eylem ekleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, meczup, aklını kaybetmiş ve uluslararası istihbarat örgütleri tarafından maşa olarak kullanılmaya çok müsait birisinin, sınırın kilometrelerce uzağına yaklaşmasına ve mayın döşemesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.  

 

ÜMİT ÖZDAĞ SERSERİ MAYIN GİBİ SİYASET İZLEMEYE DEVAM ETTİ

 

Partisinin Adana İl Kongresi'nde bir süredir devam ettirdiği sığınmacı karşıtlığı stratejisine yönelik akıl almaz bir yöntem ekleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yüzde birin altında oy oranı olmasına rağmen iktidara gelmekten söz ederek, ''Zafer Partisi’nin iktidarında, hazırlayacağımız Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Suriyeli sığınmacıların tamamını bir yıl içerisinde ülkesine göndereceğiz. Yeni mültecilerin gelmesini engellemek için ise sınırda çok kapsamlı bir savunma tedbiri geliştiriyoruz. Türkiye sınırındaki mayınların sökülmesiyle sonuçlanan Ottawa Antlaşması’ndan çekileceğiz. Yarın Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gidiyorum. Reyhanlı'da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz. Buradan tüm dünyaya duyuruyorum.'' dedi.

 

Suriyeli sığınmacılara karşı icraatlarını, İçişleri Bakanlığı önünde devletin kurumlarına meydan okumaya kadar vardıran ve bir süredir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile medya önünde manasız tartışmalara giren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, kanunlara göre eline mayın alıp rahatça dolaşamayacağını ve İçişleri Bakanlığı'nın buna müsaade etmeyeceğini bile bile Hatay sınırına mayın döşeyeceğini açıklaması, manidar bulundu.

 

BAKAN SOYLU'DAN ÜMİT ÖZDAĞ'A SERT TEPKİ: MECZUP, AKLINI KAYBETMİŞ

 

Hatay sınırına mayın döşeyeceğini ifade eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Konak Meydanı'nda düzenlediği törende yaptığı konuşmada, ''Biz Müslüman bir milletiz, biz Türk Milletiyiz, biz asaletli bir milletiz. Biz gittiğimiz yere sömürmek için değil, gittiğimiz yere ecdadımız gibi emaneti bırakmak için giden bir milletiz. Onun için başka milletlerin Türk Milletine bir güveni vardır. Kimse endişe içinde olmasın. Ülkemize kaçak göçmenin gelmesi konusunda alarm halindeyiz, ama Suriye'den gelenleri kaçak göçmenlerle karıştırılması son derece yanlıştır. Gazi Meclisimizde milletvekili demeye de ağzım dilim varmıyor da birisi, yani kullanılmaya çok müsait olan, kullanılan, uluslararası istihbarat örgütlerinin maşası olmuş birisi diyor ki; 'Elime mayın alıyorum, mayınla beraber Hatay sınırına gideceğim.' Hatay sınırına mayın döşeyecekmiş. Meczup desen meczup, aklını kaybetmiş desen aklını kaybetmiş. Ya ne yapmaya çalışıyorsun? Fikrin ne, zikrin ne, düşüncen ne? Yani kimsenin aklına gelmeyecek bir işle beraber medyada, Türkiye'de gündem olmayı hayal ediyorsan bunun farklı yöntemleri de var. O yöntemleri kullanarak bunu gerçekleştirebilme imkanına sahip olabilirsin.'' dedi.

 

BAKAN SOYLU: ÜMİT ÖZDAĞ'IN SINIRA YAKLAŞMASINA MÜSAADE ETMEYİZ

 

Hatay sınırına mayın döşeyeceğini ifade eden Ümit Özdağ'a müsaade etmeyeceklerini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Bu ülkenin bir medeniyeti var. Bu milletin bir karakteri var. Niye zorlamaya çalışıyorsun her şeyi? Ve niye bir yabancı düşmanlığı, bir ırkçılık ortaya koymaya çalışıyorsun? Ve bu ırkçılıkla beraber eline ne geçecek? Bunu ne yapacaksın? Neymiş, gidecekmiş sınıra mayın döşeyecekmiş, ya sınırın kilometrelerce uzağına senin girebilmene biz müsaade eder miyiz? Elbette ki, bir bakanın da, milletvekilinin de kendine ait hukuki sorumluluğu var. Öyle herkesin istediği her yere han kurabilmesine kimse müsaade etmez. Herkes hukukun içerisinde hareket etmekle mükelleftir. Akıllara zarar bir şey. Yani bu kadar anlayışla, farklı bir düşünceyle yaklaşmanın ben bir ruh sağlığı ve akıl sağlığı meselesi olduğunu uzun zamandan beri söylüyorum. Ama elbette ki bu benim alanım değil tıbbın alanı, inşallah onlar da gerekli çareyi ortaya koyacaklardır." dedi.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İçişleri Bakanı, Süleyman Soylu, Hatay sınırı, mayın, eylemi, Suriye, s
Yorumlar
Haber Yazılımı