Irak Türkmen Lideri Salihi'den MHP Lideri Bahçeli'ye Mektup
Haber Detayı
22 Haziran 2020 - Pazartesi 19:39 Bu haber 10958 kez okundu
 
Irak Türkmen Lideri Salihi'den MHP Lideri Bahçeli'ye Mektup
Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Teşekkür Mektubu gönderdi.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Irak Türkmen Lideri Salihi'den MHP Lideri Bahçeli'ye Mektup

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi, Türkmeneli Türklüğü ve haklı davasına vermiş olduğu destek ve sunduğu hizmetlerden dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye gönderdiği Teşekkür Mektubunda, MHP Lideri Bahçeli'nin varlığının Türkmen davası için büyük bir güç Türkmen halkı için sarsılmaz bir dayanak olduğunu söyledi.

 

BAHÇELİ'NİN IRAK TÜRKMENLERİNE DESTEĞİYLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak'ta yeni kurulan Hükümette Türkmenlere yer verilmemesine tepki gösterdiği 11 Haziran 2020 tarihindeki açıklamasında, Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi'nin Türkmenlere verdiği sözü çiğnediğini belirterek, Iraklı Türkmenlerin büyük bir adaletsizliğin pençesinde olduğunu, Türkmenlere siyasi sorumluluk verilmedikçe Irak'ta sorunların bitmeyeceğini ve Türk Milletinin sonuna kadar Iraklı Türkmenleri destekleyeceklerini söylemişti.

 

TÜRKMEN LİDERİ SALİHİ'NİN MHP LİDERİ BAHÇELİ'YE MEKTUBU

 

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi, 'Saygıdeğer Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beyefendilerine'' hitabıyla başladığı Teşekkür mektubunda, ''Türkmeneli Türklüğü ve haklı davasına vermiş olduğunuz destek ve sunduğunuz hizmetlerin milletimizin vicdanına müstesna bir yeri vardır. Son dönemlerde Irak’ta yeni bakanlar kurulu kabinesi oluşturulması ve Türkmenlerin temsil edilmesi hususunda gösterdiğiniz hassasiyet, yakın ilgi ve alakanız için şahsınıza ve partinizin tüm kıymetli mensubu davadaşlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz. Bu desteğinizi her zaman arkamızda bulacağımızdan şüphemiz yoktur. Varlığınız Türkmen davası için büyük bir güç, Türkmen halkı için sarsılmaz bir dayanaktır. Var olunuz.'' dedi.

 

Bahçeli: Irak'ta Türkmen Kardeşlerimize Yanlış Yapıldı

 

Resim

Kaynak: Editör:
Etiketler: Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi, Devlet Bahçeli, MHP Lideri Bahçeli, Irak Türkmenleri, Türkmen Cephesi, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı