Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi Hangi Aşamada?
Haber Detayı
27 Eylül 2020 - Pazar 10:28 Bu haber 5445 kez okundu
 
Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi Hangi Aşamada?
Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi'nde gelinen son aşama hakkında Ak Parti ve DSİ'den bilgilendirme yapıldı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi Hangi Aşamada?

Ak Parti Adana Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ve DSİ 6. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, İmamoğlu Yedigöze Sulama Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

 

DSİ GENEL MÜDÜRÜ KAYA YILDIZ'DAN YEDİGÖZE İMAMOĞLU SULAMA PROJESİ AÇIKLAMASI

 

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Devasa Borularla Çukurova'nın Münbit Topraklarını Suya Kavuşturuyoruz. Adana İmamoğlu Projesi tamamlandığında 1 milyon 70 bin dekar tarım arazisi sulanacaktır. 171.500 dekarlık alanda sulama şebekesi tamamlandı. 377.900 dekarlık alanda inşaat çalışmaları devam ediyor.'' dedi.

 

AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ ABDULLAH DOĞRU'DAN AÇIKLAMA

 

Ak Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''DSİ 6. Bölge Müdürümüz Sayın Mehmet Akif Balta ile İmamoğlu ve Kozan ilçelerimizde; İmamoğlu Sulama Projesi’nden faydalanacak bölge mahalleli hemşehrilerimiz ve muhtarlarımızla bir araya gelerek talep ve önerilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. 4 milyar TL’lik maliyetle yapımı tüm hızıyla devam eden İmamoğlu Sulama Projesi çalışma sahalarında incelemelerde bulunduk. Tamamlanmasıyla bölgedeki sulama ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak olan projede bugüne kadar 171 bin 500 dekarlık kısımda sulama şebekesi tamamlanmıştır. 377 bin 900 dekarlık sahada inşaat çalışmaları fiilen devam etmektedir.'' dedi.

 

DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRÜ MEHMET AKİF BALTA'NIN AÇIKLAMASI

 

Ak Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Bölge Müdür Yardımcıları Bekir Pehlivan ve Mehmet Ekinci, Proje ve İnşaat Şube Müdürü Agah Sineren ve 61. Şube Müdürü Hakan Kaya ile birlikte, Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi inşaat sahasında incelemelerde bulunan DSİ 6. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, ''Farklı noktalarda inşaat çalışmaları devam eden İmamoğlu Projesi tamamlandığında, 1 Milyon 70 Bin dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Toplam maliyeti 4 milyar TL olan Proje, 2 yılda kendisini amorti edecek olmasıyla da ayrı bir öneme sahiptir. Projede bugün itibariyle; 171 bin 500 dekarlık kısımda sulama şebekesi tamamlanmıştır. 377 bin 900 dekarlık sahada inşaat çalışmaları fiilen devam etmektedir. 142 bin 100 dekarlık kısmın ihalesi 18.06.2020 tarihinde yapılmış olup ihale süreci devam etmektedir. 378 bin 500 dekarlık kısmında planlama çalışmaları tamamlanmış ve Proje aşamasına geçilmiştir.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: DSİ Genel Müdürü, Kaya Yıldız, Bölge Müdürü, Mehmet Akif Balta, DSİ, Yedigöze İmamoğlu Sulama, son aşamaları, Adana Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı