Türkiye'yi 2021 Yılında Kuraklık Tehlikesi Bekliyor
Haber Detayı
06 Aralık 2020 - Pazar 14:54 Bu haber 7138 kez okundu
 
Türkiye'yi 2021 Yılında Kuraklık Tehlikesi Bekliyor
Coronavirüsle boğuşulurken 2021 yılında tüm Türkiye'de yağış sıkıntısından dolayı kuraklık yaşanacağı haberleri insanları tedirgin etti.
GÜNDEM Haberi
Türkiye'yi 2021 Yılında Kuraklık Tehlikesi Bekliyor

Coronavirüs salgını nedeniyle yeni bir dünya düzeni oluşturmaya çalışan Küresel güçlerin ekonomik ve sosyal yıkım tezgahlamasıyla, 30 ülkede kıtlık yaşanacağı ve tüm dünyada su ve gıda savaşlarının başlayacağı konuşulurken, yapılan ölçüm ve analizlere göre, Türkiye'nin bir çok bölgesinde yağış sıkıntısından dolayı kuraklık yaşanacağı ortaya çıkması, çiftçiler başta olmak üzere tüm vatandaşları tedirgin etti.

 

KURAKLIK VE KITLIK YAŞANACAĞINA DAİR İLK UYARILAR

 

Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley'in 2021 yılında 30 ülkede kıtlık yaşanacağını duyurması üzerine değerlendirmelerde bulunan Araştırmacı Yazar Ramazan Kurtoğlu, Coronavirüs salgını üzerinden çok büyük oyunlar oynandığını aylar öncesinden ifade ettiğini belirterek, Coronavirüsün arkasındaki aklın esasen gıda, ekonomi ve sosyal huzursuzluk üzerinden insanlığı vuracağını söylemişti. Kurtoğlu yeni bir açıklama yaparak, ''Koronavirüs manipülasyonundan sonra küresel iklim değişikliği/manipülasyonu ile 4 şirket kontrolündeki hububat 10 şirket kontrolündeki küresel gıda tekeli ile kıtlık tezgahlanacak, artı trilyon dolarlık karşılıksız para basımıyla nakit sistemini çökertecekler. 2021/22çok zor yıllar. ABD istihbarat raporlarında yer alan, su ve gıda savaşları dönemi başlayacak.'' dedi.

 

KÜRŞAT ZORLU'DAN YAĞIŞ SIKINTISI VE KURAKLIK UYARISI

 

Bozok Üniversitesi İİBF Dekanı Prof.Dr. Kürşad Zorlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Korona salgını dışında bu yıl çok fazla konuşulmayan bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Kuraklık/yağış sıkıntısı. Yıl sonu analizine göre İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun ciddi bir kısmı 'Olağanüstü Kuraklık' tehdidi karşısında.. Şimdiden çiftçiler endişeli.'' dedi.

 

AYDIN TÜFEKÇİOĞLU'NDAN ŞİDDETLİ KURAKLIK UYARISI

 

Ekolog Toprak ve Doğa Bilimci Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Son üç aylık verilere göre ülkemizin geniş kısmında şiddetli kuraklık gözüküyor. Ekim ayı yağışları normalin 58 altında oldu. Su tasarrufuna önem verelim.'' dedi.

 

Resim

 

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kürşad Zorlu, Ramazan Kurtoğlu, kuraklık ve kıtlık, yağış sıkıntısı, tüm Türkiye, su ve gıda savaşları, çiftçiler tedirgin, vatandaşlar tedirgin, coronavirüs, covid 19
Yorumlar
Haber Yazılımı