Bakan Koca'dan Adana ve Üç İlimize Risk Uyarısı
Haber Detayı
06 Aralık 2020 - Pazar 11:32 Bu haber 4107 kez okundu
 
Bakan Koca'dan Adana ve Üç İlimize Risk Uyarısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana ve üç İli Coronavirüs salgınının riskleri konusunda uyardı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Bakan Koca'dan Adana ve Üç İlimize Risk Uyarısı

Beş İlin Valileri, İl Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Başkanları ile online görüşerek toplantı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Coronavirüs salgınının artışı ve yoğun bakım doluluk oranlarını değerlendirerek, özellikle Adana ve üç İlimize karşı karşıya kalınan riskler konusunda uyarılarda bulundu. Bakan Koca'nın Adana'yı, son 10 gün içerisinde 27 Kasım, 3 Aralık ve 5 Aralık tarihlerinde üçüncü kez uyarması, Adanalıların Coronavirüs salgını konusunda yüksek risk altında olduğunu ortaya çıkardı.

 

ADANA VE DÖRT İLDE VAKA ARTIŞ ORANLARI VE YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANLARI

 

Beş İlin Yöneticileriyle Coronavirüs salgınının artışı ve yoğun bakım doluluk oranlarını değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Adana, Hatay, Mersin, Samsun ve Kastamonu Valilerimiz, İl Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Başkanlarımızla il toplantılarımızı tekrarladık. Son haftada Adana'da vaka artışı 50, yoğun bakım doluluk oranı 79. Hatay'da artış 125, yoğun bakım doluluk oranı 86. Mersin'de artış 50, yoğun bakım doluluk oranı 74. Samsun'da artış 35, yoğun bakım doluluk oranı 81. Kastamonu'da artış 50, yoğun bakım doluluk oranı 74.'' dedi.

 

ADANA VE ÜÇ İLİN RİSK SIRALAMASI

 

Yüksek risk altında olan illeri sıralayarak uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Sırasıyla Adana, Hatay, Mersin ve Samsun yüksek risk altında. Risk kapımızda. Alışkanlıklarımıza teslim olmayalım. Kısıtlamaları fırsata çevirelim. Tedbirlere daha sıkı uyarak sağlık çalışanlarımıza destek olalım. Mücadele birlikte kazanılır.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sağlık Bakanı, Fahrettin Koca, Adana ve üç İl, Coronavirüs salgını uyarısı, risk altındasınız, yoğun bakım doluluk, vaka sayısı artışı, Adanalılar
Yorumlar
Haber Yazılımı