Türkiye'de Coronavirüs Salgını Eylül Ayında Bitecek
Haber Detayı
25 Mayıs 2020 - Pazartesi 12:10 Bu haber 3637 kez okundu
 
Türkiye'de Coronavirüs Salgını Eylül Ayında Bitecek
Ülkelerdeki Coronavirüs salgınının bitiş tarihiyle ilgili yapılan araştırmada Türkiye'de coronavirüs salgınının Eylül ayında biteceği açıklandı.
GÜNDEM Haberi
Türkiye'de Coronavirüs Salgını Eylül Ayında Bitecek

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs salgınının ülkelerdeki verileri ışığında yapay zeka aracılığıyla ülkelerdeki coronavirüs salgınının biteceği tarih konusunda araştırma yapan Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de Eylül ayı başlarında coronavirüs salgınının biteceği öngörüldü.

 

TÜRKİYE'DE CORONAVİRÜS SALGINININ BİTMESİ İÇİN ÜÇ AYLIK ZAMANA İHTİYAÇ VAR

 

Coronavirüs salgınına karşı mücadelede etkili yöntemleri kullanarak başarılı çalışmalar yapan Singapur'da yapılan Covid-19'un Tahmini Takibi sistemi, ölüm ve diğer tıbbi detaylarla istatistiki bilgileri kullanarak yapay zeka aracılığıyla ülkelerdeki coronavirüs salgınının biteceği tarihi belirlemeye çalıştı. bu çalışmaya göre, Türkiye'de coronavirüs salgınının bitmesi için üç aylık bir zamana ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

 

YAPILAN ARAŞTIRMA YÜZDE YÜZ SONUÇ DEĞİL ÖNGÖRÜDÜR

 

Singapur merkezli bilim ekibi tarafından hazırlanan, ülkelerdeki coronavirüs salgınının biteceği tarihle ilgili öngörüler sunan çalışmalar, gerçeği kesin olarak yansıtmadığı gerekçesiyle yayından kaldırıldı. Araştırmayı yürüten ekip ise üzerinde çalıştıkları veriler ışığında yapılan araştırmanın, yüzde yüz kesin sonuç olmadığını ve sadece bu veriler ışığında harekete geçilmesi için bir rehber olarak kullanılabileceği açıklaması yaptı.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Coronavirüs, Coronavirüs Salgını, Koronavirüs salgını, Coronavirüs salgını ne zaman bitecek, Kovid 19 salgını, pandemi, eylül ayında bitecek mi
Yorumlar
Haber Yazılımı