Mayıs Ayında Adana'ya Şiddetli Fırtına Sonrası Kar Yağdı
Haber Detayı
25 Mayıs 2020 - Pazartesi 09:31 Bu haber 2696 kez okundu
 
Mayıs Ayında Adana'ya Şiddetli Fırtına Sonrası Kar Yağdı
Mayıs ayının en sıcak geçtiği günlerde Adana'nın yüksek yerlerine şiddetli fırtına sonrasında yoğun bir şekilde kar yağdı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Mayıs Ayında Adana'ya Şiddetli Fırtına Sonrası Kar Yağdı

Son 75 yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Adana'da, Ramazan ayının son günlerinde sıcaklık 47 dereceye kadar çıkarken arefe günü gecesi çıkan şiddetli fırtınadan sonra yoğun bir şekilde kar yağdı.

 

ŞİDDETLİ FIRTINA SONRASI KAR YAĞIŞI

 

Arefe günü gecesi çıkan fırtına sebebiyle hızı saatte yaklaşık 70 kilometreye ulaşan rüzgar, Adana'nın bir çok bölgesinde elektrik direklerini ve ağaçları yan yatırdı. Bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşanırken, elektrik tellerinin sürtünmesinden dolayı ekili tarlalarda yangınlar çıktı.

 

BAYRAM SABAHINA KAR YAĞIŞIYLA UYANAN VATANDAŞLAR ŞAŞIRDI

 

Fırtınanın ardından Adana'nın yüksek yerlerinde kar yağışı başladı. Mayıs ayının sıcak günlerinden sonra Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Göller Yaylası’nda etkisini fazla gösteren kar yağışları, vatandaşların şaşırmasına sebep oldu. Bayram sabahına kar yağışı ile oluşan manzarada uyanan yayla sakinleri, manzaranın tadını çıkardı. Adana'nın Pozantı İlçesi'nde ise şiddetli rüzgarın etkili olduğu ve en yüksek tepelerin beyazla kaplandığı görüldü.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adanaya Mayıs ayında kar yağdı, Sıcaktan sonra kar yağan Adanada, Adana Ha
Yorumlar
Haber Yazılımı