TBMM Üç Milletvekilinin Milletvekilliğini Düşürdü
Haber Detayı
04 Haziran 2020 - Perşembe 15:59 Bu haber 4045 kez okundu
 
TBMM Üç Milletvekilinin Milletvekilliğini Düşürdü
TBMM Genel Kurulu'nda üç Milletvekili hakkında kesinleşen Yargıtay kararı okunduktan sonra Milletvekillikleri düşürüldü.
SİYASET Haberi
TBMM Üç Milletvekilinin Milletvekilliğini Düşürdü

TBMM Genel Kurulu'nda, 1 CHP'li 2 HDP'li Milletvekilinin Yargıtay tarafından kesinleşen cezaları okunduktan sonra üç Milletvekilinin Milletvekilliklerinin düşürülmesine karar verildi.

 

ÜÇ MİLLETVEKİLİNİN MİLLETVEKİLLİĞİ SONA ERDİ

 

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisioğulları ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında Yargıtay tarafından kesinleşen cezaları okunduktan sonra üç milletvekilinin Milletvekilliği düşürüldü.

 

CEZALARI YARGITAY TARAFINDAN ONANAN ÜÇ MİLLETVEKİLİ

 

CHP'li Berberoğlu ise MİT TIR’ları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasını almış ve bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı. Terör örgütü savunuculuğunu yapan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, "Kürt sorunu devam ettiği sürece; gerillaya da katılımlar olacak, çatışmalar da olacak, savaşlar da olacak." demişti. KCK Ana Davası’nda yargılanan HDP milletvekilleri Leyla Güven, Musa Farisoğulları verilen hapis cezaları Yargıtay tarafından 24 Eylül 2019’da onanmıştı.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TBMM, Üç, Milletvekilinin, Milletvekilliğini, Düşürdü,
Yorumlar
Haber Yazılımı