TBMM'de Çıkan Kavga Hakkında MHP'den Açıklama
Haber Detayı
11 Haziran 2020 - Perşembe 12:30 Bu haber 2064 kez okundu
 
TBMM'de Çıkan Kavga Hakkında MHP'den Açıklama
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Milletvekillerinin birbirini germeden tahrik etmeden sorumlu davranış sergilemesi gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
TBMM'de Çıkan Kavga Hakkında MHP'den Açıklama

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Milletvekilleri arasında çıkan kavga hakkında değerlendirmede bulunarak, herkesin birbirine karşı saygılı olması gerektiğini, İç Tüzük'ten kaynaklanan haklar kullanılırken herkesin ölçülü ve sabırlı davranması gerektiğini ve Milletvekillerinin birbirini germeden tahrik etmeden sorumlu davranış sergilemesi gerektiğini söyledi.

 

SEVGİDE SERBESTİYET SAYGIDA MECBURİYET VAR

 

TBMM'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu yıl, coronavirüs salgını ortamında manevi atmosferin yaşandı. Bu yüzyılda ülkemiz ve TBMM acı ve tatlı günleri gördü. Darbelere maruz kalındı ve çeşitli hadiseler yaşandı. Sebebi her ne olursa olsun bütün milletvekilleri ve parti grupları olarak TBMM çalışmalarını ve görüşmeleri Meclisin mehabetine uygun İç Tüzük kuralları çerçevesinde, sevgi ve saygı içerisinde götürme mecburiyetimiz vardır. Sevgide serbestiyet saygıda mecburiyet vardır. Birbirimize karşı sabırlı ve tahammüllü olmak zorundayız. Yaşanan gerilimlerin sonunun neye evrileceği bilinmediğinden gerilim istemiyoruz. Dünkü yaşananlardan herkesin hissesine düşeni alması ve muhasebemizi yapmamız gerekiyor. Yani empatiyi mutlaka diri tutma mecburiyetimiz var.

 

İÇ TÜZÜK'TEN KAYNAKLANAN HAKLAR KULLANILIRKEN HERKES ÖLÇÜLÜ VE SABIRLI OLMALIDIR

 

Bütün milletvekilleri ve parti grupları, Medeni Hukukun temel ilkesince İç Tüzük'ten kaynaklanan haklarını kullanacaktır ve bu haklar kullanılırken de mutlaka ölçülü olmak, sabır ve tahammül göstermek mecburiyetindedir. Kaldı ki biz bu Mecliste sadece birbirimizle, kendi kendimizle baş başa değiliz; milletimize, topluma, ülkemize karşı ciddi sorumluluklarımız var. TBMM, âdeta Türkiye'nin laboratuvarı olarak görülen bir yerdir ve aziz milletimizin aziz oylarıyla seçerek gönderdiği temsilciler olduğumuz şuuruyla hareket ediyoruz. Fiilî ve fiziki hadiseleri asla tasvip etmiyoruz ve bugüne kadar etmediğimiz gibi bundan sonra da asla tasvip etmeyeceğiz.

 

BİRBİRİMİZİ GERMEDEN TAHRİK ETMEDEN SORUMLU DAVRANIŞ SERGİLEYELİM

 

Dünkü yaşanan hadiseleri, yaşanan gerilimleri bir daha yaşamamayı temenni ediyorum ve son derece üzgün olduğumuzu da MHP Grubu olarak ifade etmek istiyorum. Tekrar, birbirimizi sevelim, sevmekte serbestiyet vardır, saygıda mecburiyet vardır. Birbirimizi germeden, tahrik etmeden -dediğim gibi- hepimiz kendi muhasebemizi de yapmak suretiyle, bundan sonra bu tür hadiselere de meydan vermemek için Başta Grup Başkan Vekilleri olarak ve bütün milletvekillerimizin sorumlu davranacağına inanıyorum.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMMde kavga, Milletvekilleri kavgası, Mecliste kavga, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı