SONAR Başkanı Bayrakçı: MHP'nin Oyları Yükseliyor
Haber Detayı
09 Haziran 2020 - Salı 22:43 Bu haber 5104 kez okundu
 
SONAR Başkanı Bayrakçı: MHP'nin Oyları Yükseliyor
SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, MHP'nin oylarının yükseldiğini ve genel olarak Cumhur İttifakı'nın oylarını koruduğunu söyledi.
MHP Haberi
SONAR Başkanı Bayrakçı: MHP'nin Oyları Yükseliyor

SONAR Arıştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, son zamanlarda yayınlanan anket sonuçlarını değerlendirdiği CNN Türk TV proğramında yaptığı açıklamada, Ak Parti'nin oylarının düştüğü ve MHP'nin baraj altında kaldığı yönünde sonuç açıklayan anketlerin gerçekleri yansıtmadığını belirterek, kararsızların dağıtılması halinde MHP'nin oylarının yükseldiğini ve genel olarak Cumhur İttifakı'nın oylarını koruduğunu söyledi.

 

AK PARTİ'NİN OYLARINDA BÜYÜK BİR DÜŞME YOKTUR

 

SONAR Arıştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, ''Son yapılan anketleri yayınlayan bazı yazar ve çizerler, kararsızların dağıtılmamış hali olan ham anket bilgisini açıkladılar. Burada Ak Parti'nin oylarının 30'lara düştüğü iddia edildi. İktidarın son durumu yansıttığı rakamlar 30'lar değil, bazı yerlerde ufak tefek düşüşler var o kadar. 'İktidarın oyu 30'lara düştü' tabirini anket sektörü bakımıdan çok sakıncalı buluyorum. Bu açıklamalar bizi sıkıntıya düşürür. Şimdi biz kararsızların dağıtılmamış hali 23 olsa kararsızları dağıtınca 31-32 olsa aa! deriz, ama kararsızların dağıtılmamış hali yüzde 30 diyorlar. Sonuçlar ham sonuç kararsızların dağıtılması lazım, bir de oran olarak dağıtılırsa ikinci bir sonuç çıkar. Genel olarak bakıldığında ise Cumhur İttifakı'nın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oylarında fazla düşme olmadığını görüyoruz.'' dedi.

 

SON ANKETLERDE MHP'NİN OYLARINDA YÜKSELİŞ VAR

 

SONAR Arıştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, ''Coronavirüs salgınının devam ettiği bir dönemde sahada anket yapmak zordur. Ancak, biz de müstakil anketler yapıyoruz. Kararsız oyları dağıtmadan sonuç açıklarsanız hataya düşersiniz. Örnek verecek olursak MHP'nin oylarını baraj altında gösteren anketler gerçeği yansıtmıyor. Kararsızların dağıtılmadığı anketlerde, MHP'nin oy oranı 7-8 gibi görünür. Ancak, kararsızlar ve görüş belirtmeyenler dağıtıldığında MHP'nin oyu 12-14 aralığındadır.'' dedi.

 

SONAR BAŞKANI HAKAN BAYRAKÇI'NIN AÇIKLAMASI İLE ORC'NİN SONUÇLARI BİRBİRİNE YAKIN

 

SONAR Arıştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı'nın anket sonuçlarıyla ilgili değerlendirmesi, ORC Araştırma Şirketi'nin sonuçlarıyla birbirine çok da uzak değildir. ORC Araştırma Şirketi'nin 26 ilde 2316 kişi ile yaptığı Mayıs 2019 Gündem Araştırması anketine göre, MHP'nin ve Cumhur İttifakı oylarının arttığı görülmüştü. MHP'nin oyları 14,1, Ak Parti'nin oyları ise 38,4 olarak açıklanmıştı. Bu sonuçlara göre, Cumhur İttifakı'nın toplam oylarının 52,5 olduğu görülüyor.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP oyları anketlerde yükseldi, Ak Parti oyları, Cumhur İttifakı oyları, Anket, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı