MHP'li Aycan'dan Borç Sıkıntısı Olanlar İçin İki Öneri
Haber Detayı
09 Haziran 2020 - Salı 18:33 Bu haber 2494 kez okundu
 
MHP'li Aycan'dan Borç Sıkıntısı Olanlar İçin İki Öneri
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, coronavirüs salgını sürecinde yükseköğrenim kredisi ve elektrik borçlarıyla ilgili vatandaşlara kolaylık sağlanması gerektiğini söyledi
MHP Haberi
MHP'li Aycan'dan Borç Sıkıntısı Olanlar İçin İki Öneri

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, coronavirüs salgını nedniyle tüm vatandaşların sıkıntı çektiğini belirterek, yükseköğrenim kredisi kullanan gençlerin kredi borçlarının ertelenmesini ve elektrik borcunu ödeyemeyen vatandaşların elektriğinin kesilmemesini istedi.

 

YÜKSEKÖĞRENİM KREDİSİ BORCU OLAN GENÇLERİN BORÇLARI ERTELENMELİDİR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Yükseköğrenim kredisi kullanan gençler bu salgın döneminde sıkıntı yaşamaktadır. Birçok genç çalışamadığından, işsiz olduğundan kredi borçlarını ödeyememektedir. Bu nedenle gençlerin kredi borcu ödemeleri ertelenmeli ve bu dönem için faiz işletilmemelidir. Kredi borçlarının işe girene kadar ertelenmesi en uygun uygulama olacaktır.'' dedi.

 

BORCU OLAN VATANDAŞLARIN ELEKTRİĞİ KESİLMEMELİDİR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, vatandaşların elektrik borçlarıyla ilgili öneride bulunarak, ''Vatandaşların elektrik borçları nedeniyle elektrikleri kesilmektedir. Bu dönemde evde kalındığı için elektrik tüketimi artmaktadır. Salgın günlerinde elektrik borcunu ödeyemeyen vatandaşlara Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bir kolaylık sağlamalıdır, borçları yapılandırılmalıdır, ödeme kolaylığı sağlanmalıdır ama kesinlikle vatandaşın elektriği borcundan dolayı kesilmemelidir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, borcu olan gençler, elektrik borcu olanlar, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı