MHP'li Cemal Enginyurt'tan Hükümete Çağrı
Haber Detayı
10 Haziran 2020 - Çarşamba 09:14 Bu haber 2670 kez okundu
 
MHP'li Cemal Enginyurt'tan Hükümete Çağrı
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, üreticiler adına Hükümete çağrıda bulunarak, fındık taban fiyatının Temmuz ayı bitmeden açıklanmasını istedi.
MHP Haberi
MHP'li Cemal Enginyurt'tan Hükümete Çağrı

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Hükümetin geçen yıl Fındık fiyatı politikasıyla üreticilerin yüzünü güldürdüğünü belirterek, Fındık sezonu yaklaştıkça oyun kurmak isteyenlerin faaliyete başladığını ve Fındık taban fiyatının 24 TL olarak Temmuz ayı gelmeden açıklanması gerektiğini söyledi.

 

GEÇEN YIL FINDIK FİYATLARINDA ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HÜKÜMETE TEŞEKKÜR EDERİM

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ''Geçen yıl 17 liradan başlayan fındık taban fiyatı, serbest piyasada 25 liraya kadar değer buldu. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) son olarak 30 bin ton fındığı 25 liradan satışa çıkardı ve 300 bin ton talep geldi. Üreticiler, ürettiği ürünün karşılığını almanın mutluluğunu yaşadı. Bunun için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile TMO yöneticilerine teşekkür ederim.'' dedi.

 

SEZONU GELEN FINDIK İÇİN OYUN KURMAYA BAŞLADILAR

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ''Yeni sezon geldi, oyunlar tekrar kurulmaya, tuzaklar tekrar sahneye koyulmaya başlandı. Tekelci firmalar, alivre satış yapanlar, yeni sezonda fındık taban fiyatının düşük açıklanması için yeni oyunlar sahneye koymaktadırlar. Tarım ve Orman Bakanlığı henüz rekolte açıklamadan, birileri rekolte üzerinden oyun oynayıp, TMO'nun düşük fiyat açıklamasını beklemektedir. Çünkü alivre satış yaptılar." dedi. 

 

FINDIK TABAN FİYATI 24 TL OLARAK TEMMUZ AYI BİTMEDEN AÇIKLANMALIDIR

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Salgın döneminde gördük ki tarım en hassas konuların başında geliyor. Gıda ve çiftçilik çok önemli. Çiftçilerimiz ürününe, bahçesine sahip çıkmaya başlamıştır. Bu, Karadeniz adına büyük bir gelişmedir. Çay, fındık, bal para etmediği zaman maalesef üreticilerimiz, çiftçilerimiz şehri terk etmek zorunda kalıyorlardı. Cumhur İttifakı kapsamında destek verdiğimiz Ak Parti Hükümeti ve Sayın Cumhurbaşkanımız, özellikle fındık üreticisine sahip çıktı. Fındık üreticisinin yüzü güldü. TMO fındığı son olarak 24-25 liradan sattığı için fındığın bu yılki değeri budur. Dolayısıyla bu sene de fındık taban fiyatını temmuz ayı bitmeden en az 24 lira olarak açıklanması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Tarım ve Orman Bakanımızdan yeni sezonda fındık taban fiyatının en az 24 lira olmasını talep ediyoruz.'' dedi.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Fındık fiyatları, fındık taban fiyatı, 24 TL olsun, MHP Ordu, Karadeniz, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı