Savcı Sayan: MHP'siz Hiçbir Çözüm Fayda Getirmez
Haber Detayı
14 Ağustos 2022 - Pazar 16:54 Bu haber 2432 kez okundu
 
Savcı Sayan: MHP'siz Hiçbir Çözüm Fayda Getirmez
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, MHP'nin içinde olmadığı hiçbir çözümün Türkiye'ye fayda getirmeyeceğini ve sağlıklı olmayacağını söyledi.
MHP Haberi
Savcı Sayan: MHP'siz Hiçbir Çözüm Fayda Getirmez

Geçmişte yaşanan Çözüm Süreci'ni yeniden hortlatma stratejisi güden 6'lı muhalif İttifaktaki siyasi partilere tepki gösteren Ak Parti'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, HDP ve CHP'nin Kürtlere yönelik yeni tuzaklar kurma peşinde olduğunu hatırlatarak, MHP’nin içinde olmadığı hiçbir çözümün sağlıklı çözüm olamayacağını söyledi.

 

ÇÖZÜM SÜRECİNDEN 15 TEMMUZ DARBESİNE GELİNEN NOKTADA AK PARTİ VE MHP

 

2009 yılında fiilen başlatılan ''Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun'' çıkarılarak resmen devam edilen Çözüm Süreci, PKK terör örgütünün saldırılarını arttırması üzerine 2015 yılının ikinci yarısında sona erdirilmeye başlandı.

 

Demokratik Açılım, Kürt açılımı gibi ifadelerle de anılan Çözüm Süreci'ne en sert tepkiyi veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK Açılımı olarak tanımladığı Çözüm Süreci'ni Türkiye'nin bekasına bir tehdit olarak görmüştü. Yaşanan gelişmeler, her zaman olduğu gibi MHP Lideri Bahçeli'yi haklı çıkartırken, çözüm sürecini sonlandırmaya çalışan Ak Parti Hükümeti 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimiyle ihanetin farklı bir boyutuyla karşılaştı. Çözüm Süreci'nde PKK'nın siyasi uzantısı partinin, 15 Temmuz'da Fetullah Gülen'in ihanetiyle tanışan Ak Parti hatalarıyla yüzleşirken, Devletin bekasına yönelik tehdidleri bertaraf etmek isteyen MHP Lideri Bahçeli, o ana kadar en sert ifadelerle eleştirdiği Ak Parti Hükümetine destek verme kararı aldı. Netice itibariyle, 15 Temmuz sonrası Ak Parti ve MHP tarafından kurulan Cumhur İttifakı, PKK ve FETÖ'ye karşı etkin mücadele etme dönemini başlattı. Cumhur İttifakı'nın ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin isim babası olan MHP Lideri Devlet Bahçeli, izlediği stratejiyle PKK Açılımı olarak nitelendirdiği Çözüm Süreci'nin tamamen sonlandırılmasını sağlarken, devleti ele geçirmeye çalışan FETÖ'ye ve terör örgütü PKK'ya karşı etkin bir mücadele başlamasının önünü açtı.

 

SAVCI SAYAN'DAN DİKKAT ÇEKEN MHP DEĞERLENDİRMESİ

 

Terör örgütü PKK ve FETÖ konusundaki öngörülerinde her zaman haklı çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Türkiye'nin bekası noktasında izlediği stratejinin önemine dikkat çeken Ak Parti'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, 6'lı muhalif İttifakta bulunan siyasetçileri eleştirtirdiği açıklamasında; HDP ve CHP'nin Kürtlere yönelik yeni tuzaklar kurma peşinde olduğunu hatırlatarak, MHP’nin içinde olmadığı hiçbir çözümün sağlıklı çözüm olamayacağını söyledi.

 

SAVCI SAYAN: CHP ALEVİLER, HDP KÜRTLER ÜZERİNDEN YENİ OYUN PEŞİNDE

 

6'lı muhalif İttifak ile Cumhur İttifakı'nın farkına dikkat çekerken, CHP ve HDP'nin Kürt kökenli vatandaşlar ve Alevi inancını taşıyan vatandaşlar üzerinden yeni bir oyun kurmaya çalıştığını belirten Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda, ''Ey 6’lı masa! Siz Türkiye’yi bitirmek için masa kurmanın peşinde koşarken,  Sayın Erdoğan dünyayı kurtarmak için masa kuruyor. Aramızdaki  fark bu kadar açık. 6’lı masadakiler bize oy verin Ampulu sökeceğiz diyorlar. İktidar ellerine geçerse, Ülkeyi karanlığa boğmak için sökeceklerinden eminim. HDP ve CHP’nin amacı hükümeti devirmek değil, Türkiye’yi devirmektir. HDP Kürt, CHP Alevi kardeşlerimizi kendi siyasi emellerine alet etmeye çalışıyor. Patronları Türkiye’yi Suriye ve Irak’a çevirmek için bunlara emir buyurmuşlardır. Türkiye için en tehlikeli yol Mezhep ve ırk siyasetidir. Buna hepimiz dur demeliyiz. Türkiye hepimizin, oyuna gelmeyelim. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen CHP’liler, SHP akıbetini CHP’ye yaşatmamalıdır. Son pişmanlık fayda etmeyecektir. Felaketten önceki son çıkıştan cesur bir şekilde çıkıp partinizi kurtarın.'' dedi.

 

MHP'NİN İÇİNDE OLMADIĞI HİÇBİR ÇÖZÜM SAĞLIKLI OLMAZ

 

Geçmişteki çözüm süreci denemelerini hatırlatarak MHP'nin karşı çıktığı çözümlerin fayda vermeyeceğine dikkat çeken Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, ''HDP ve CHP Kürtlere yeni tuzaklar kuruyor. Kürtlere yeni acılar yaşatmak istiyorlar. Bölgede bir sorun varsa bu sorun taşeron PKK/HDP, CHP ve sahipleriyle çözülmez. Bölgedeki kanaat önderleri, inançlı,ülkesine sahip çıkan yerli ve milli Kürtlerle çözülür. Ayrıca şunu da unutmayalım ki; MHP’nin içinde olmadığı hiçbir çözüm sağlıklı çözüm olamaz. Bayrağın tekliği, Vatan ve milletin birliği toprağın bütünlüğü konusunda şüphesi olmayan herkesle varsa bir sorun konuşulabilir ve çözülür.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ağrı Belediye Başkanı, Savcı Sayan, MHP, içinde olmadığı, hiçbir çözüm, Türkiye, fayda getirmez, sağlıklı çözüm, olmaz, Ak Parti, Cumhur İttifakı
Yorumlar
Haber Yazılımı