Sağlık Bakanı Koca'dan İllere Göre Vaka Sayısı Haritası
Haber Detayı
06 Mart 2021 - Cumartesi 18:34 Bu haber 9897 kez okundu
 
Sağlık Bakanı Koca'dan İllere Göre Vaka Sayısı Haritası
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İllere göre 100 bin nüfusa düşen haftalık Coronavirüs vaka sayılarını gösteren haritayı paylaştı. Yaşadığınız ilde vaka sayısı artıyor mu azalıyor mu?
GÜNDEM Haberi
Sağlık Bakanı Koca'dan İllere Göre Vaka Sayısı Haritası

İllere göre 100 bin nüfusa düşen haftalık Coronavirüs vaka sayılarını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüksek riskli illerdeki vaka sayılarının düşmesi ve düşük riskli illerdedeki vaka sayılarının artmaması için vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 

İLLERE GÖRE HAFTALIK VAKA SAYISI ( YÜZ BİN KİŞİDE)

 

İllere göre 100 bin nüfusa düşen haftalık Coronavirüs vaka sayılarını gösteren haritayı sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, ''Kontrollü normalleşme için illerimizin 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren insidans haritasının güncel hali ektedir. Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli.'' dedi. 

 

KURALLARA UYMAZSANIZ ZOR GÜNLER GERİ GELİR

 

Coronavirüs salgını sürecinde Kontrollü Normalleşme uygulamasının ilk gününde temkinli olunması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Beklediğimiz Cumartesilerin ilki! Devamı, kıymetini bilmemize bağlı. Kısıtlamaların azalması, kurallara uymanın ödülüdür. Kurallara uyalım. Zor günlere dönüş yolunu kapatalım: Dışarı çıkıyorsak, maske takalım. Mutlu Cumartesi! Hata yaparsak, bir hafta on gün sonra üzülürüz. Tüm gün dışarıda kalma kısıtlaması yok:) Yavaş yavaş evin yolunu tutsak? Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz.'' dedi.

 

BÜYÜK ŞEHİRLERDE GÖRÜLEN VAKA SAYILARINDAKİ ARTIŞ KORKUTTU

 

İllere göre 100 bin nüfusa düşen haftalık Coronavirüs vaka sayılarını gösteren haritaya bakıldığında, geçen haftaya göre İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da vaka sayılarının arttığı görüldü. Geçen hafta 41,22 olan vaka sayısı Adana'da 53,22'ye yükseldi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sağlık Bakanı, Fahrettin Koca, İllere göre, 100 bin nüfusa düşen, haftalık Coronavirüs vaka sayısı, hangi iller, azalıyor, artıyor, covid 19, Koronavirüs
Yorumlar
Haber Yazılımı