Diyanet'ten Camilerin Kapalı Olmasıyla İlgili Yeni Genelge
Haber Detayı
19 Mart 2020 - Perşembe 16:01 Bu haber 2653 kez okundu
 
Diyanet'ten Camilerin Kapalı Olmasıyla İlgili Yeni Genelge
Diyanet İşleri Başkanlığı, coronavirüs tedbirleri kapsamında kandil gecesinde camilerin kapalı olacağını açıkladı.
GÜNDEM Haberi
Diyanet'ten Camilerin Kapalı Olmasıyla İlgili Yeni Genelge

Diyanet İşleri Başkanlığı, coronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin camilerde tam olarak alınamadığından dolayı, cuma günü ve kandil gecesi camilerin kapalı tutulması ve cuma namazı için sala okunmaması konusunda İl Müftülüklerine yeni talimat gönderdi.

 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ İMZASIYLA MÜFTÜLÜKLERE GÖNDERİLEN GENELGE

 

İnsanın can güvenliğini sağlamak İslam'ın ana gayelerinden biridir. Nitekim, 'Def'-i mefâsid, celb-i menâfi'den evlâdır' (Zararı önlemek, fayda sağlamaktan daha önemlidir) şeklindeki genel kural, İslam hukukunun temel ilkelerindendir. Devletimizin yeni tip korona virüsle mücadele amacıyla almış olduğu tedbirler kapsamında Başkanlığımız tarafından din hizmetlerinin icrası ile ilgili bir dizi tedbir alındığı bilinmektedir. Vatandaşlarımızın sağlığını korumayı, bilhassa yaşlılarımızın can güvenliğini sağlamayı hedefleyen ve muhtemel zararları önlemeye yönelik olan bu kararların uygulanması insani ve vicdani bir sorumluluktur. 
 

Ancak niyeti ne olursa olsun farklı görüşe sahip bazı kişiler ve vatandaşlar dini hassasiyetleri istismar ettiği ve camilerde alınan önlemleri zafiyete uğratacak davranışlar sergilediği tespit edilmiştir. Bu minvalde ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek maksadıyla cuma günü ve kandil gecesi camilerimiz (kamu kurum ve kuruluşları, Kur'an kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere) kapalı tutulacak ve cuma namazı için sala okunmayacaktır.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Diyanet'ten, Camilerin, Kapalı, Olmasıyla, İlgili, Yeni, Genelge, , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı