Saadet Parti'li İki Belediye Başkanı İttifak Değiştirdi
Haber Detayı
14 Temmuz 2021 - Çarşamba 19:37 Bu haber 3205 kez okundu
 
Saadet Parti'li İki Belediye Başkanı İttifak Değiştirdi
Saadet Partisi'nin izlediği politikalardan rahatsız olan iki Belediye Başkanı Cumhur İttifakı'na geçiş yaptı.
SİYASET Haberi
Saadet Parti'li İki Belediye Başkanı İttifak Değiştirdi

Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün Cumhur İttifakı'na katılma isteğini belli ettikten sonra Saadet Partisi'nin izlediği politikalardan rahatsız olanların Cumhur İttifakı'na geçme arzularının arttığı bir dönemde, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi'nden seçilen iki Belediye Başkanı partilerinden istifa ederek, Ak Parti'ye katıldı.   

 

OĞUZHAN ASİLTÜRK'ÜN MHP'YE YAKINLAŞMA ÇABALARI

 

Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün Cumhur İttifakı'na katılma isteğine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından olumlu bakılıyor. Oğuzhan Asiltürk'ün 2019 yılında MHP ile yakınlaşma isteğinin olduğu, ''Biz MHP ile de çok yumuşak yakınlaşma istedik ama onlardan bize olumlu cevap gelmedi." sözlerinden anlaşılıyor. Ancak gelinen noktada, Cumhur İttifakı'nı genişletmek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı'nı genişletme çabalarına desteğimiz tamdır." sözleriyle destek vermişti.  

 

SAADET PARTİSİ'NİN İZLEDİĞİ POLİTİKALARDAN RAHATSIZ OLANLAR İTTİFAK DEĞİŞTİRMEYE BAŞLADI 

 

Milli Görüş Vakfı Başkanlığı görevini yürüten ve Saadet Partisi'nde en çok söz sahibi olan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, kendi gözetiminde hazırlanan bir listenin işbaşına gelmesi için Saadet Partisi'nde Büyük Kongre yapılmasına yönelik düğmeye basmıştı. Temel Karamollaoğlu'nun Genel Başkanlıktan indirilmesi konusundaki faaliyetler gecikince, Saadet Partisi'nin izlediği politikalardan rahatsız olanlar Cumhur İttifakı'na geçmek için harekete geçmeye başladı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi'nden seçilen Diyarbakır Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe ve Elazığ Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, Ak Parti geçme kararı aldı.

 

AK PARTİ'Lİ ÖZHASEKİ'DEN BELEDİYE BAŞKANLARININ KATILIMIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, iki Belediye Başkanının Ak Parti'ye katılmasıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirdiğimiz TBMM Grup Toplantımız’da Diyarbakır Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe ve Elazığ Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, Ak Parti ailemize katıldı. Hayırlı, uğurlu olsun.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: partisinden istifa, eden, iki Belediye Başkanı, Ak Parti, Cumhur ittifakı, izlediği politikadan, rahatsız olan, siyaset haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı