MHP Şırnak İl Teşkilatı'ndan Cudi Dağı'na Üç Hilal
Haber Detayı
14 Temmuz 2021 - Çarşamba 12:34 Bu haber 3328 kez okundu
 
MHP Şırnak İl Teşkilatı'ndan Cudi Dağı'na Üç Hilal
MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar, terör ortamının etkisinin azalmasıyla 40 yıl aradan sonra tekrar yapılan Cudi Festivali hakkında açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP Şırnak İl Teşkilatı'ndan Cudi Dağı'na Üç Hilal

Şırnak Bölgesinde hayatın normale başlamasıyla 40 yıl aradan sonra tekrar yapılan Hz. Nuh'un gemisinin karaya oturduğu yer olarak bilinen Cudi Dağı'nın Sefine Bölgesinde düzenlenen festival hakkında açıklamalarda bulunan MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar, terörün temizlenmesiyle birlikte bölgede tekrar festival yapmanın ve Cudi Dağı'na Üç Hilal dalgalandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU, 40 YIL ARADAN SONRA YAPILAN FESTİVAL'E TELEFONLA KATILDI

 

Binlerce yıldır Şırnak'ta yapılmasına rağmen terör ortamı nedeniyle 40 yıldır yapılamayan Hz. Nuh'un gemisinin karaya oturduğu yer olarak bilinen Cudi Dağı'nın Sefine Bölgesinde düzenlenen festival, Güneydoğu'da hayatın normale dönmeye başlamasıyla Valilik, Belediye, Şırnak Üniversitesi,  Ticaret ve Sanayi Odalarının katkılarıyla, 40 yıl aradan sonra yeniden yapıldı. Vatandaşların arbane eşliğinde gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından Kuran-ı Kerim ve dualar okundu. Festivalin açılış törenine telefonla bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Devletin yöneticileri olarak, ülkenin 24 saat huzur içerisinde olmasını istedik ve başardık. Bu huzuru sağlayan şehitlerimize, gazilerimize, yöneticilerimize ve bunun kıymetini bilip, bu ülke için dua eden herkese, kardeşliğimize, birliğimize minnettar ve duacıyız. Orada bulunmanızdan mutluyuz, memnunuz.'' dedi.

 

MHP ŞIRNAK İL BAŞKANI HALİL TATAR'DAN FESTİVAL AÇIKLAMASI

 

40 yıl aradan sonra festival yapılması ve Cudi Dağı'nda Üç Hilal dalgalandırılması hakkında açıklamalarda bulunan MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar, ''Şırnak Cudi Dağı; Hz. Nuh Tufanında Geminin oturduğu Sefine mescidi, Barışın, Bereketin, Huzurun ve Muradın Mekanı. Medeniyetin 2. Doğuşunun olduğu Kutsal Dağ. Binlerce yıldır yapılan ancak terör ortamı nedeniyle 40 yıldır yapılamayan Cudi Festivali, terörün temizlenmesiyle 40 yıl aradan sonra yapıldı. Sefine Bölgesinin tekrar açılmasında emeği geçen Devlet erkanına ve bölgeyi terörden temizleyen güvenlik güçlerimize teşekkür ederim. Cudi Dağı'nda tekrar namaz kıldık, dualar ettik, Kur'an okuduk. Umarız bir sonraki yıl kutlanacak festivalde, çadır kurup gece kalma imkanı olur. Coşkulu bir şekilde kutlama yapılan festivalde, Cudi Dağı'nda Üç Hilal Sancağımızı dalgalandıran Teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Ülkücüye sınır çizmek, suya yazı yazmak gibidir! Birliğimiz daim olsun.'' dedi.

 

MHP MYK ÜYESİ MEHMET BEŞİR TATAR'DAN FESTİVAL AÇIKLAMASI

 

MHP MYK Üyesi Mehmet Beşir Tatar, Cudi Festivali'yle ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Hz. Nuh’un Gemisinin Cudi Dağında karaya oturduğu ve Sefine olarak adlandırılan bölgede, binlerce yıldır yapılan Cudi Festivalini, 40 yılı aşkın bir süreden sonra tekrar kutlamanın sevincini yaşadık. Cudi Dağı'nda Üç Hilal'i dalgalandıran Şırnak İl Teşkilatımıza teşekkür eder, hepsinin gözlerinden öperim. Yahudi, Hristiyan ve biz Müslümanlar için kutsal olan Cudi Dağını tekrar festival kutlanacak hale getiren Kahraman Güvenlik Görevlilerimize şükranlarımı sunarım.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Bir 1 kişi, ayakta ve açık hava görseli olabilir

 

Bir bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

 

Bir 12 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

 

Bir 5 kişi, açık hava ve şunu diyen bir yazı 'KUVVETLE 1' görseli olabilir

 

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Şırnak İl Başkanı, Halil Tatar, Kırk yıl sonra, Sefine Festivali, Cudi Dağı, Üç Hilal, dalgalandı, Türk Bayrağı, Mehmet Beşir Tatar, Süleyman Soylu, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı