Parlamenterler Derneği'nden Saldırının Perde Arkası
Haber Detayı
21 Haziran 2021 - Pazartesi 15:55 Bu haber 2589 kez okundu
 
Parlamenterler Derneği'nden Saldırının Perde Arkası
Parlamenterler Derneği, HDP İzmir İl binasına yapılan saldırının perde arkası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
GÜNDEM Haberi
Parlamenterler Derneği'nden Saldırının Perde Arkası

HDP İzmir İl binasına yapılan saldırının perde arkası hakkında çok yönlü olarak değerlendirmelerde bulunan Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, HDP'nin kapatılma davasının gündemde olduğu bir zamanda yapılan saldırıyla HDP'ye mağduriyet sağlanmaya çalışıldığı belirtilerek, toplumda kutuplaşmayı artırma hedefi olan saldırının bireysel bir eylemin çok ötesinde toplumsal huzuru hedef alan fitnenin son oyunu olduğu bildirildi.

 

PARLAMENTERLER DERNEĞİ'NDEN SALDIRI HAKKINDA AÇIKLAMA

 

Son zamanlarda Aziz Milletimizin birliğine ve devletimizin bekasına yönelik olarak sinsi ve gizli birtakım provokatif hadiselerin sistemli bir şekilde devreye sokulma teşebbüslerinin olduğunu görmekteyiz. Özellikle geçtiğimiz hafta HDP İzmir İl Binasında genç bir kızımızın hayatını kaybettiği silahlı saldırının önceden kurgulanmış, huzura, istikrara yönelik açık ve alçak bir planın parçası, kirli bir eylemin sonucu olduğu apaçık ortadadır.

 

BABASININ KÜSTAHLIĞI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ

 

Elbette bu alçak saldırıyı dernek olarak lanetliyoruz. Katilin ve özellikle bu cinayetin arka planında bulunanların adalet önünde en ağır cezayı alacaklarını da biliyoruz. Ancak hayatını kaybeden kızın babasının cinayet sonrası yaptığı açıklamayı ve dağdaki hainlere selam gönderme küstahlığını da Türk Milletinin görmezden gelmediğini buradan hatırlatmak isteriz. Bir tarafta asker, polis, sivil demeden kalleşçe masum insanlarımızı şehit eden eşkıya sürüsüne kendi kızının cenazesi üzerinden selam gönderme cüretini gösteren sözde bir baba!.. Diğer tarafta Al Bayrağa sarılı gelen Aziz Şehitlerimizi karşılarken vakur bir şekilde ‘Vatan Sağ Olsun’ diyen Gerçek Babalar…

 

TÜRKİYE’NİN HAMLELERİ ŞER CEPHESİNİ BİRLEŞTİRDİ

 

Türkiye, özellikle Fetö’nün 15 Temmuz ihanet kalkışmasından sonra içeride ve dışarıda birçok alanda yaptığı hamlelerle ihanet ve husumet cephesini rahatsız etmektedir. Terörle mücadelede alınan mesafe, sınır ötesi operasyonlar, Suriye'de üstlendiğimiz misyon, Karabağ'da, Libya’da mazlumdan, hakkaniyetten yana ortaya konan belirleyici irade, Mavi Vatan Doğu Akdeniz’de milli menfaatlerin savunulması, Karadeniz'de elde edilen enerji kaynakları, ABD ve AB'nin kibirli, küstah tavırlarına karşı onurlu duruş; tüm bunlar sadece hasımlarımızı rahatsız etmekle kalmamış, içerideki şer cephesini de birleştirmiştir.

 

İZMİR’DEKİ SALDIRI FİTNENİN SON OYUNU

 

Bu kirli iş birliği son yıllarda artarak devam etmiştir. İstikrarın, huzurun olmadığı bir Türkiye özlemi içinde olan şer cephesi, her fırsatta fitne silahına sarılmaktadır. İzmir'de HDP İl binasına yapılan silahlı saldırı da bize göre, bireysel bir eylemin çok ötesinde toplumsal huzuru hedef alan fitnenin son oyunudur. Saldırıda hayatını kaybeden Merhumeye Allah'tan rahmet diliyoruz. Katilin, cinayetten hemen sonra maktulün görüntüsünü sosyal medyaya yükleyip paylaşması, oradan şer cephesine çalışan basın organlarına hemen servis edilmesi normal midir?

 

SALDIRI KİMİN İŞİNE YARADIYDA FAİL ORADA ARANMALI

 

HDP'nin kapatılma davasının gündemde olduğu bir zamanda böyle bir saldırı, HDP'ye mağduriyet sağlama çabası ve ayrıca daha önemlisi toplumda kutuplaşmayı artırma, gerginliği tırmandırma, huzur ve istikrarı bozma amacı değil midir? Dolayısıyla kirli cinayetin kimlere yaradığı bellidir, fail de burada aranmalıdır.

 

DEVLET BAHÇELİ’NİN MESAJINI DESTEKLİYORUZ

 

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin olaydan sonra yaptığı “Bu vahim olayın içyüzü mutlaka deşifre edilmeli, önü ve arkası aydınlatılmalıdır. HDP’li yöneticilerin, Halk TV’nin program akışını planlayan ve tahrikleri canlı tutan kişilerin sahip oldukları bilgi, belge ve bulguları derhal adli ve emniyet birimlerine ulaştırmaları şarttır. Saldırı gerçekleştikten hemen sonra, elinde tuttuğu silahı ve bozkurt işaretiyle fotoğrafları servis edilen saldırganın kararlılıkla üstüne gidilmeli, bağ ve bağlantıları, irtibat ve ilişki ağları hiçbir tavsamaya meydan vermeden araştırılmalı ve açığa çıkarılmalıdır.” şeklindeki açıklamalarına katılıyor ve destekliyoruz.

 

BİZLERE DÜŞEN SAĞDUYU VE SABIRDIR

 

İnanıyoruz ki Türkiye üzerinde kirli emeli olan husumet cephesinin ve işbirlikçi hainlerin oyunları tutmayacak, kurdukları bu son tuzak da bozulacaktır. Devletimiz güçlüdür, adli soruşturmalar kirli elleri ele verecek sonucu mutlaka ortaya çıkaracaktır. Bizlere düşen, sağduyu ile düşünüp sabırla beklemek, fitne tuzağına düşmeden milli birliğimizi, ebedi kardeşliğimizi muhafaza ve müdafaa etmektir.

 

MİLLETİMİZ HER ZORLUĞU YENMİŞTİR

 

Milletimiz bu güne kadar yaşadığı badireleri metanet ve cesaretle karşılamış, birlik ve beraberliğini muhafaza ederek, er veya geç her zorluğun üstesinden gelmiştir. Bundan sonra da böyle olacaktır. Her tehdit ve saldırıyı milletimiz çelikten iradesiyle göğüsleyecek, Devletimiz dostlarımıza güven, düşmanlarımıza korku vermeye devam edecektir.

 

DEVLETİMİZİN HER KARARINI DESTEKLİYORUZ

 

Parlamenterler Derneği, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Aziz Türk Milletinin birlik ve bekasına yönelik her söz ve eyleme karşı duruşunu gösterecektir. Bu kapsamda; Suriye’de, Libya’da, Doğu Akdeniz’de, Kuzey Kıbrıs’ta Devletimizin her türlü karar ve tasarrufunu ön koşulsuz destekliyoruz.  Aynı desteğimiz bölücü, hain terör örgütleri PKK, YPG, PYD, DHKPC ve FETÖ’ye karşı yürütülen mücadele için de geçerlidir.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Parlamenterler Derneği, Yönetim Kurulu, tarafından yapılan, açıklamada, saldırının, perde arkası, kime yaradı, toplum huzuru, Devlet Bahçeli, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı