Osman Diyadin: TOGG mu Yerli Yoksa Muhalefet mi?
Haber Detayı
30 Ekim 2022 - Pazar 13:15 Bu haber 3897 kez okundu
 
Osman Diyadin: TOGG mu Yerli Yoksa Muhalefet mi?
Gazeteci yazar Osman Diyadin, TOGG'un yerli ve milli olmadığını iddia eden muhalif cenaha yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.
SİYASET Haberi
Osman Diyadin: TOGG mu Yerli Yoksa Muhalefet mi?

Türkiye’nin ürettiği TOGG'un yerli ve milli olmadığını iddia eden muhalif cenaha tepki gösteren Gazeteci yazar Osman Diyadin, yabancı ülkelerin ürettiği otomobiller ile TOGG'u yerli ve millilik üzerinden kıyaslayarak bilgilendirmelerde bulunduğu açıklamalarında, 61 yıllık rüyasını gerçekleştiren Türkiye'nin başarılarını hazmedemeyen muhalif cenahın 2023 seçim gecesinde kıskançlık ve hasetlikten hastalanıp yatağa düşeceğini söyledi.

 

TOGG FABRİKASININ AÇILIŞ TÖRENİ VE MUHALİFLER

 

Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubunun (TOGG) üretim tesisi, Bursa’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Devlet Erkanı ve binlerce davetlinin katılımlarıyla açıldı. Türkiye'nin sanayi üretimini güçlendirmek, yerli ve milli ürün zenginliğimize katkı sağlamak açısından büyük önem taşıyan TOGG'un açılış törenine 6+1 muhalif ittifakın Genel Başkanları katılmadı. Parçalarının yarısından fazlası Türkiye'de üretilmesine rağmen TOGG'un yerli ve milli olmadığına yönelik tartışma başlatan muhalif cenahın; dünya üzerinde kendi otomobilini üreten 23. ülke haline gelen Türkiye'nin gelişmesine sevinememesi, aslında kendilerinin yerli ve milli olup olmayışlarına dair ipuçlarını ortaya koydu.

 

TÜRKİYE'NİN ÜRETTİĞİ TOGG'U HAZMEDEMEYEN MUHALİF CENAHIN TUTUMU

 

Türk Milliyetçisi olduğunu hala iddia etmesine rağmen Şehid bacısına küfreden İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Kirasını ödeyemeyen karnı togg olmayan adam neylesin TOGG'u?" dedi.

 

Sorsanız Atatürkçü olduğunu söyler ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir asır önce TBMM'yi dualarla açtığını unutan solak medyanın bülbülü gazeteci yazar Nevşin Mengü, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli ve açılışa katılan binlerce kişi gibi dua eden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in TOGG için dua etmesini "Perinçek'e bunu eden hayat, sana bana ne etmez" sözleriyle eleştirebildi.

 

MUHALİFLERİN TÜRKİYE'NİN BAŞARILARINA SEVİNEMEMESİ ARTIK HİÇ KİMSEYİ ŞAŞIRTMIYOR 

 

Esasen şaşırmamak gerekir. Terörle mücadeledeki etkisi ve dünya savaş tarihini yeniden yazacak kadar önem arzeden İHA ve SİHA'ları üreten Türkiye'yi eleştiren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İHA ve SİHA'ların üretiminin durdurulmasını isteyebilmişti. Türkiye'nin inşa ettiği, ürettiği her yeniliğe kulp takan İHA ve SİHA'ları oyuncak diye kötüleyen muhalif cenah'ın, TOGG'un yerli ve milli olmadığını iddia etmesine hakikaten şaşırmamak lazım. İktidar olmak için Türkiye'nin önünü kesmek için ABD'den icazet alma yarışına giren muhalefet partilerinin, sanayi çağında başarılmasına müsade edilmeyen işleri, dijital çağda zamanın ruhuna uygun yazılım ve donanımla hem savunma sanayinde hem de elektrikli arabayla batıdan önce yakalayan Türkiye'nin başarılarına sevinememesine artık hiç kimse şaşırmıyor.

 

OSMAN DİYADİN'DEN TOGG'A YÖNELİK BAŞLATILAN YERLİ VE MİLLİ DEĞİL TARTIŞMASINA DEĞERLENDİRME

 

Türkiye’nin ürettiği TOGG'un yerli ve milli olmadığını iddia eden muhalif cenaha tepki gösteren Gazeteci yazar Osman Diyadin, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşvikiyle, Turkcell İletişim, Zorlu Holdig, BMC, Anadolu Holding ve TOBB'un hissedarı olduğu TOGG, yerli ve milli bir otomobil üretti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli ve binlerce kişinin dua ettiği fabrikanın açılış törenine, Doğu Perinçek bile katılıp dua ederken, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener katılmadı. Muhalefet cephesinde TOGG kıskançlığı öyle bir hal almış ki 'Yerli ve Milli değil' yaygarası koparılıyor. Teknolojik dönüşüm ve dijital ekonomiye geçiş açısından bir otomobilden fazlası olan TOGG, çalışacak 4 Bin kişinin aileleriyle birlikte 20 bin kişiye ve tedarik firmaları nedeniyle 150 bin kişiye ekmek sunacak. Ancak muhalif cenah, Türk insanlarının iş bulmasına ve Türkiye'nin 61 yıllık rüyasını gerçekleştirmesine sevinemiyor. Sahi TOGG mu yerli ve milli, yoksa muhalefet mi?'' dedi.

 

YABANCI MARKA OTOMOBİLLER İLE TOGG'UN KARŞILAŞTIRILMASI

 

Yabancı ülkelerin ürettiği otomobiller ile Türkiye'nin ürettiği TOGG'u yerli ve millilik üzerinden kıyaslayan Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Türkiye'nin hiçbir başarısına sevinemeyen muhalif cenah TOGG'un yerli ve milli olmadığını savunuyor. Peugeot, Renault, Citroën parçaları 6 ayrı ülkede üretiliyor 'milli değil' diyen Fransız var mı? Yok! Çünkü orda ihanet yok! Mercedes, Ford, audi, volkswagen, BMW 9 ülkede üretiliyor 'yerli değil' diyen Alman var mı? Yok! Çünkü orda ihanet yok! Ama bizde çok. TOGG yerli ve millidir. Her parçası yerli olmayabilir. Zaten dünyada her parçası yerli olan tek bir otomobil yoktur! TOGG’a laf edenler ise yerli olabilirler ama milli olmadıkları kesindir! Yerli oldukları ise tartışmalıdır! Şecerelerine iyi bakmak gerekir!'' dedi.

 

MUHALİFLER 2023 SEÇİM GECESİ HASTALANIP YATAĞA DÜŞECEK

 

Türkiye'nin başarılarını hazmedemeyen muhalif cenahın 2023 seçim gecesinde kıskançlık ve hasetlikten hastalanıp yatağa düşeceğini iddia eden Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Türkiye’nin başarısı üzerine mutsuzluk inşa etmeye çalışanları, biz sadece ABD ve AB ülkeleri olarak biliyorduk! Fakat 6'lı muhalif ittifak, onları geride bıraktı. Ne yazık ki, bu muhalefet yerli ve milli değildir. TOOG'un değerini bilmek için, bu toprakların evladı olmak gerekir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün, Çanakkale Köprüsü'nün, Havaalanları ve bir çok hizmetin açılışına katılmayan muhalefet Genel Başkanları, TOGG'un açılışına da katılmayarak neyi ispatlamaya çalışıyorlar? Hayaller gerçek oldu. Marmaray raydan da, Avrasya Tünelindende, Fatih, Yavuz, Osman Gazi, Çanakkale köprüsündende geçiyorsunuz! İstanbul ve Sabiha Hava alanındanda uçuyorsunuz. Şimdi; TOGG’a da bineceksiniz. Son yıllarda ülke içinde ve dışında başarılı işler yapan Türkiye son hızla 2023 seçimlerine doğru yol alıyor. Şunu görüyorum ki, 2023 seçimleri gecesi özellikle hastanelerin akıl ruh sağlığı bölümleri mutlaka açık olmalı. Keza nöbetçi eczanelerin sayısı artırılmalı. Seçimleri kazanacak olan Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, balkon konuşması yaptığı an ihtiyaç çok olacak gibi görünüyor! Durum bu kadar vahim!'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gazeteci yazar, Osman Diyadin, TOGG, yerli ve milli, olmadığını, iddia eden, muhalif cenah, yönelik, çarpıcı açıklama, Türkiye, otomobil, MHP, Ak Parti
Yorumlar
Haber Yazılımı