Düzenlenen 6 Miting Sonrası MHP'nin Oy Oranı Belli Oldu
Haber Detayı
29 Ekim 2022 - Cumartesi 17:41 Bu haber 2775 kez okundu
 
Düzenlenen 6 Miting Sonrası MHP'nin Oy Oranı Belli Oldu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP mitingleri sonrasında yapılan anketlerdeki MHP'nin oy oranı hakkında değerlendirmelerde bulundu.
MHP Haberi
Düzenlenen 6 Miting Sonrası MHP'nin Oy Oranı Belli Oldu

MHP'nin oylarını düşük gösterme yarışına giren anket firmalarından birisi olan MetroPOLL Araştırma'nın Başkanı Özer Sencer' tavsiyelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, düzenlenen 6 mitingten sonra MHP'nin oyunu yüzde 10 olarak açıklayan Özer Sencer'e, açıkladığı MHP oy oranını 2 ile çarptığında yüzde 20 olan gerçek değere ulaşabileceğini söyledi.

 

MHP'NİN OYUNU DÜŞÜK GÖSTERME YARIŞINA GİREN ANKETÇİLER ÇARKETMEYE BAŞLADI

 

Cumhur İttifakını iktidardan indirme stratejisi kapsamında yaptıkları kamuoyu araştırmalarında Ak Parti ve MHP'nin oylarını düşük gösterme yarışına giren anket firmaları, iktidarın uluslararası başarıları ve ekonomiyi düzeltme hamleleri ile MHP'nin 6 ilde düzenlediği mitinglerin kalabalık ve coşkulu geçmesi sonucunda yelkenleri suya indirmeye başladılar.

 

MHP mitingleri başlamadan önce MHP'nin oyunu yaptığı anketlerde yüzde 6 olarak gösteren MetroPOLL Araştırma, MHP mitingleri sonrasında mızrağın çuvala sığmadığını ya da güneşin balçıkla sıvanamayacağını görünce, MHP'nin oyunu yüzde 10 olarak açıkladı. Muhalif cenahın düdüğünü çalan MetroPOLL Araştırma'nın 3 ay içerinde MHP'nin oyunu yüzde 4 oranında arttırarak neredeyse 2 katına çıkarması, anketçilerin MHP'ye yönelik nasıl bir oyun içerisinde olduğunu ortaya koydu. MetroPOLL Araştırma'nın anketlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, manidar açıklamalarda bulundu.

 

METROPOLL ARAŞTIRMANIN AĞUSTOS AYINDA AÇIKLADIĞI ANKET

 

MetroPOLL Araştırma tarafından 4 Ağustos tarihinde açıklanan ankette, ''Bu Pazar Milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?'' sorusuna verilen cevaplar, kararsızlar dağıtıldıktan sonra şöyledir: Ak Parti: 33,8, CHP: 24,9, HDP:11,4, İyi Parti: 14,5, MHP: 6,0

 

METROPOLL ARAŞTIRMANIN 1 EKİM'DE AÇIKLADIĞI ANKETTE MHP'NİN OY ARTIŞI

 

MetroPOLL Araştırma tarafından 1 Ekim tarihinde açıklanan ankette, ''Bu Pazar Milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?'' sorusuna verilen cevaplar, kararsızlar dağıtıldıktan sonra şöyledir: Ak Parti: 33,6, CHP: 24,8, HDP:13,9, İyi Parti: 12,2, MHP: 9,1

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN METROPOLL ARAŞTIRMANIN ANKETLERİNE DEĞERLENDİRME

 

4 Ağustos tarihinde açıkladığı ankette MHP'nin oyunu yüzde 6 gösteren MetroPOLL Araştırma, MHP mitinglerinin kalabalığını ve coşkusunu görünce çarkederek, MHP'nin oyunu yüzde 3,1 oranında arttırıp yüzde 9,1 olarak açıkladı.

 

Kamuoyu araştırma sonuçlarını açıklayan MetroPOLL Araştırma Başkanı Özer Sencer ve anket sonuçlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 2 Ekim tarihinde sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''MetroPOLL araştırma şirketi yetkilisi Özer Sencer, masa başında hazırladığın anket sonuçları ile herhangi bir mesafe alamadığını görmüyor musun? Gerçeklik duygusunu bu denli yitirmenize hangi travma neden oldu?'' demişti.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN METROPOLL ARAŞTIRMANIN YENİ ANKETİNE DEĞERLENDİRME

 

MetroPOLL Araştırma tarafından 28 Ekim tarihinde açıklanan ankette, ''Bu Pazar Milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?'' sorusuna verilen cevaplar, kararsızlar dağıtıldıktan sonra şöyledir: Ak Parti: 36,3, CHP: 23,2, İyi Parti: 12,4, HDP:11,9,  MHP: 10,0

 

MHP mitingleri başlamadan önce MHP'nin oyunu yaptığı anketlerde yüzde 6 olarak gösteren MetroPOLL Araştırma, MHP mitingleri sonrasında mızrağın çuvala sığmadığını ya da güneşin balçıkla sıvanamayacağını görünce, MHP'nin oyunu yüzde 10 olarak açıkladı.

 

28 Ekim tarihinde açıkladığı kamuoyu araştırma sonuçlarına yönelik MetroPOLL Araştırma Başkanı Özer'e tavsiyelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Özer Sencer Bey; Yaptığınız Kamuoyu araştırmasında Milliyetçi Hareket Partisi'ni 10.0 olarak göstermektesiniz. Bugün için, bu oranı 2 ile çarparsanız gerçek değere belki yaklaşırsınız.'' dedi.

 

MHP MİTİNGLERİ SONRASI YAPILAN SON ANKET

Resim

MHP MİTİNGLERİ BAŞLAMADAN ÖNCE YAPILAN ANKET

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, MHP mitingleri, sonrasında, yapılan anketler, MHP oy oranı, hakkında değerlendirme, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı