Osman Diyadin'den Muhalefeti Bekleyen Büyük Kriz
Haber Detayı
20 Haziran 2023 - Salı 18:45 Bu haber 2422 kez okundu
 
Osman Diyadin'den Muhalefeti Bekleyen Büyük Kriz
Gazeteci Yazar Osman Diyadin, 2024 Yerel Seçimler öncesinde muhalefeti bekleyen büyük krizi açıkladı.
GÜNDEM Haberi
Osman Diyadin'den Muhalefeti Bekleyen Büyük Kriz

A Haber'de yayınlanan Haktan Uysal'ın sunduğu Öğle Ajansı programında; 2019 ve 2023 seçimlerinde HDP ile birliktelik yapan muhalefetin 2024'te yapılacak olan Yerel Seçimler öncesinde yeni bir sınavla karşı karşıya kalacağına dikkat çeken Gazeteci Yazar Osman Diyadin, 2019 Yerel Seçimlerinde HDP'nin oylarıyla Büyükşehirleri kazanan CHP ve ortakları arasında 2024 Yerel Seçimler öncesinde büyük bir kriz yaşanacağını söyledi. 

 

2024 YEREL SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE MUHALEFETİN KAFASI KARIŞTI

 

2019 Yerel Seçimlerinde HDP'nin oylarıyla Büyükşehirleri kazanan CHP ve ortağı İyi Parti, 2023 seçimlerinde aynı taktiği Altılı Masayı kurarak uygulamak istedi. Ancak HDP birlikteliği, muhalefetin 2023 seçimlerini kaybetmesindeki en büyük etkenlerden birisi oldu. 2019'da meseleyi çözemeyen Türk milleti, 2023 seçimlerinde oyunu farkederek muhalefeti hezimete uğrattı. 

 

2024 Yerel Seçimlerine 10 ay kala kafası iyice karışan muhalefet, yeni bir HDP Birlikteliği sınavıyla karşı karşıya kaldı. Türk Milliyetçiliğini maske olarak kullanan Sözde Milliyetçi Meral Akşener ile Atatürkçülüğü maske olarak kullanan Dersimci Kemal Kılıçdaroğlu, 2024 Yerel Seçimlerinde HDP ile birliktelik yapacak mı yapmayacak mı? Muhalefeti bekleyen büyük sınav hakkında değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Yazar Osman Diyadin, 2024 Yerel Seçimler öncesinde CHP, İyi Parti ve HDP arasında büyük bir kriz yaşanacağını söyledi. 

 

OSMAN DİYADİN YEREL SEÇİMLERDE MUHALEFETİ BEKLEYEN SINAVI AÇIKLADI

 

Muhalefetin 2023 seçimlerini kaybetmesindeki en büyük etkenlerden birisi olan HDP birlikteliğinin, 2024'te yapılacak olan Yerel Seçimler öncesinde muhalefet açısından yeni sınav olacağına dikkat çeken Gazeteci Yazar Osman Diyadin, ''Muhalefetin, Yerel Seçimlerde nasıl bir ittifak yapacağı ya da yapmayacağının konuşulması gerekiyor. CHP'nin kendi içerisinde yaşanan tartışmaya bakıldığı zaman, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde yaptığı işbirliğinin sorgulandığı görülüyor. İyi Parti'nin ise sürekli kendini ön plana çıkaran bir tavrı var. İyi Parti, '2019 Yerel Seçimlerinde biz olmasaydık Büyükşehirleri kazanamazdınız' havasında. Ben de diyorum ki; HDP olmasaydı zaten kazanamazdınız. Yani CHP ve İyi Parti'nin geçen Yerel Seçimlerdeki başarısı, HDP seçmeninden gelen oylarla olmuştur. Yoksa HDP kendi adayları ile seçime girseydi muhalefetin kazanma şansı hiç yoktu.'' dedi.

 

2024 YEREL SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE CHP, İP VE HDP ARASINDA BÜYÜK KRİZ ÇIKACAK

 

2019 Yerel Seçimlerinde HDP'nin oylarıyla Büyükşehirleri kazanan CHP ve ortakları arasında 2024 Yerel Seçimler öncesinde büyük bir kriz yaşanacağını öngören Gazeteci Yazar Osman Diyadin, ''Onun için CHP ve İyi Parti, Yerel Seçimlere yönelik işbirliği yapacaksa bunun yolu HDP'den geçecektir. Yani HDP'siz, Ak Parti ve MHP birlikteliği karşısında seçim kazanma şansları yoktur. Bu gerçeği görelim. Bu gerçeğe göre hareket edildiğinde HDP de kendi adayını dayatacak. İyi Parti ve CHP de adayını dayatınca kriz çıkacaktır. Nasıl, Akşener kumar masası dediği Altılı Masadan kalktığında yeniden birileri oturttuysa, yine böyle krizlerle karşı karşıya kalınabilir. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, resmi olarak CHP'li olsalarda İyi Parti'nin Belediye Başkanı gibi hareket etti. Bu ikili yine İyi Parti ile birlikte hareket ederek Kemal kılıçdaroğlu'nu köşeye sıkıştırma yolu izleyebilir. Önümüzdeki süreçte muhalefet açısından çözülmesi gereken bir kördüğüm var.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Osman Diyadin, muhalefet, yerel seçim, büyük kriz, çıkacak
Yorumlar
Haber Yazılımı