Osman Diyadin'den MHP ve Bahçeli'ye Destek Çağrısı
Haber Detayı
19 Mart 2022 - Cumartesi 13:23 Bu haber 3112 kez okundu
 
Osman Diyadin'den MHP ve Bahçeli'ye Destek Çağrısı
Gazeteci yazar Osman Diyadin, MHP ve Lider Devlet Bahçeli'ye neden sahip çıkılması gerektiğini açıklayıp, Türk Milletine çağrıda bulundu.
GÜNDEM Haberi
Osman Diyadin'den MHP ve Bahçeli'ye Destek Çağrısı

Bengü Türk TV'de yayınlanan Cem Açıkgöz'ün sunduğu Haftanın Raporu proğramında, MHP'nin Türk siyasetinde güçlü bir şekilde yer almasının önemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, Yerli ve Milli politikalar izleyen Devlet Bahçeli ve MHP'nin desteğiyle Cumhur İttifakı kurulmamış olsaydı, Ak Parti'nin HDP veya İyi Parti ile ittifak yapmak zorunda kalacağını hatırlatarak, Türkiye'nin bekasına partisini feda eden MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye sahip çıkılması konusunda Türk Milletine çağrıda bulundu.

 

HER ŞEY 7 HAZİRAN 2015 SEÇİMLERİNİN NETİCESİYLE BAŞLADI

 

Her şey 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde oy kaybeden Ak Parti'nin yüzde 40,87 oy alıp 258 Milletvekili çıkarmasıyla, tek başına Hükümet kuracak çoğunluğa ulaşamamasıyla başladı. CHP'nin yüzde 24,95 oyla 132, MHP'nin yüzde 16,29 oyla 80 ve HDP'nin yüzde 13,12 oyla 80 Milletvekili çıkardığı seçimde, Ak Parti'nin karşısında yer alan muhalefet partileri, toplamda yüzde 59,13 oy aldı. Esasen seçimleri, seçim öncesinde dillendirilen 'Yüzde 60 Blok' kazanmıştı.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN SEÇİM GECESİ AÇIKLAMASI

 

7 Haziran 2015 seçimleri neticesine göre, Ak Parti'ye karşı HDP'siz Hükümet kurulamayacağını gördüğünden, tek başına hükümet kuracak çoğunluğa ulaşamayan Ak Parti'ye, çözüm süreciyle ilgilenen CHP ve HDP ile koalisyon Hükümeti kurma seçeneklerini hatırlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Seçim sonuçlarına göre, MHP şerefi ve haysiyeti ile çok güzel bir ana muhalefet görevini de üstlenmeye hazırdır. Bunların hiçbirisinden sonuç alınamıyorsa. En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olur.'' dedi.

 

MHP VE DEVLET BAHÇELİ'NİN BÜYÜK FEDAKARLIĞI 

 

7 Haziran 2015 seçimleri neticesine göre Hükümeti kurmakla görevlendirilen dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Ak Parti'yi HDP'ye muhtaç etmemek için her şeye rağmen Ak Parti ile koalisyona razı olan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin samimi niyetini görmezden geldi. Ahmet Davutoğlu'nun 32 gün süren koalisyon görüşmeleri sonuç vermeyince, kanunen seçimler yenilendi.

 

1 Kasım 2015 tarihinde yeniden yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde, Ak Parti yüzde 49,49 oyla 317, CHP yüzde 25,31 oyla 134, MHP yüzde 11,90 oyla 40, HDP yüzde 10,76 oyla 59 Milletvekili çıkardı. Beş ay aradan sonra Ak Parti tek başına hükümet kuracak çoğunluğa ulaşırken, HDP'nin içinde olacağı hükümette yer almaktansa seçimlerin yenilenmesinin daha hayırlı olacağını düşünen MHP'nin, oyunu ve Milletvekili sayısını düşürme pahasına ne büyük fedakarlık yaptığı ortaya çıktı.

 

KÜRESEL OYUNU BOZAN DEVLET BAHÇELİ

 

Ak Parti'nin 13 yıllık iktidarının son zamanlarında PKK Açılımı da denilen çözüm sürecinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin daha aktif olmasını isteyen küresel güçler, Ak Parti'nin tek başına Hükümet kuramayacak olmasından memnun olmuştu. Çünkü küresel güçlerin hedefi, çözüm sürecinde Ak Parti ile birlikte hareket eden HDP'yi iktidara taşıyarak, Türkiye'nin bölünmesine neden olacak süreci başlatmaktı. HDP ile birlikte yürüttüğü çözüm sürecinden dolayı yıpranan Ak Parti, HDP ve CHP ile koalisyon kurması halinde daha çok yıpranacağını anlayınca, koalisyon kurma görüşmelerini sürüncemeye bırakmıştı. Seçim gecesi, HDP'nin içinde olan 'Yüzde 60'lık Muhalefet Bloğu' ile birlikte olmayacağını ilan eden ve Hükümet kurulamıyorsa seçimlerin yenilenmesini talep eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, küreselcilerin Türkiye'yi bölmek için başlattığı oyunu bozmuştu.

 

HDP İLE HÜKÜMET KURMAYI REDDEDEN MHP'YE KÜRESEL OPERASYON

 

HDP'nin içinde yer aldığı koalisyanda yer almayarak, Ak Parti'nin karşısındaki Yüzde 60'lık Muhalefet Bloğunu çatlatan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye'yi büyük bir tehlikeden kurtarırken, yenilenmesini istediği Genel Seçimlerde Milletvekili sayısının düşmesini gerekçe gösteren parti içi muhalefetin hedefi oldu. Parti içi muhalefet, Devlet Bahçeli'yi Genel Başkanlıktan indirmek için düğmeye bastı.

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, 1 Kasım 2015 tarihinde yenilenen seçimlerde Meral Akşener'i neden Milletvekili adayı yapmadığı ortaya çıktı. Partinin yenilenen seçimlerde Milletvekili sayısının ve oyunun düşmesini bahane ederek Genel Başkanlığa oynayan Meral Akşener'in, esas kızgınlığının Ak Parti'nin karşısındaki Yüzde 60'lık Muhalefet Bloğunun MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından dağıtılması olduğu ortaya çıktı.

 

MERAL AKŞENER'İN, MHP'Yİ BÖLMEK İSTEYİŞİNİN ESAS NEDENİ

 

MHP'nin Genel Başkanı olamayınca İyi Parti'yi kuran Meral Akşener, MHP'nin içindeki bir grup partiliyi ve daha önceki Merkez Sağ partilerinden Ak Parti ve MHP'ye geçen seçmenleri, yeni kurduğu siyasi partiye kanalize ederek, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde oluşan  Yüzde 60'lık Muhalefet Bloğunu yeniden canlandırma stratejisini izledi. Son yıllarda Meral Akşener'in HDP'yi meşrulaştırma söylemlerini, Demirtaş ile kahvaltı yapma isteğini, Kürdistan'dan söz eden HDP'li karşısında sessiz kalma stratejisini ve HDP'nin yandan desteklediği 6'lı Yuvarlak Masa ile birlikte hareket etmesini üst üste koyduğunuzda, tek hedefinin Yüzde 60'lık Muhalefet Bloğunu tekrar oluşturmak olduğunu görürsünüz. Türk Milliyetçisi olduğu iddialarıyla siyaset yapan Meral Akşener'in, MHP'yi bölmek için gösterdiği çabanın esas nedenini görürsünüz. MHP, her şeye rağmen dimdik ayakta kalırken, Türkiye'de iktidarı ele geçirmek isteyenlerin 15 Temmuz Darbe kalkışmasını düzenlemesi karşısında, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bir kez daha oyunları bozarak, Ak Parti ile Cumhur İttifakı'nı kurması karşısında, Meral Akşener'in o süreçteki tavrını da hatırlarsanız gerçekleri daha iyi analiz edersiniz.

 

TÜM TESPİT VE ANALİZLERİ, OSMAN DİYADİN'İN AÇIKLAMASIYLA BİRLEŞTİRİNİZ

 

Buraya kadar yapılan tespit ve analizler ışığında; MHP'nin siyasi arenada güçlü bir şekilde yer almasının Türk Milleti ve Devleti açısından ne kadar önemli olduğuna yönelik Gazeteci yazar Osman Diyadin'in açıklamalarını değerlendiriniz. Her şeyin gün ışığı gibi ortada olduğunu göreceksiniz.

 

OSMAN DİYADİN: MHP OLMASAYDI, AK PARTİ KİMİNLE İTTİFAK YAPACAKTI?

 

MHP'nin siyasi arenada güçlü bir şekilde yer almasının Türk Milleti ve Devleti açısından önemine dikkat çeken Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin TBMM'deki sigortası MHP'dir. Dün de öyleydi, bugün de öyle, yarın da öyle olacaktır. İster yüzde 1 oy alsın, ister yüzde 10 oy alsın, ister yüzde 20 oy alsın. MHP'siz Türk siyaseti olamaz. Bugün eğer, Türk Devleti yüzde yüz Yerli ve Milli bir kimlikle yönetiliyorsa, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eli güçlü bir şekilde masaya vuruyorsa, bunun nedeni Sayın Devlet Bahçeli'dir. Düşünün, Sayın Devlet Bahçeli olmasaydı, Cumhur İttifakı inşa edilmeseydi, Ak Parti kiminle ittifak yapacaktı? Ak Parti, kime muhtaç olacaktı? Ya HDP'ye muhtaç olacaktı, ya İyi Parti'ye muhtaç olacaktı. Böyle bir siyasi tablo var.'' dedi.

 

TÜRK MİLLETİ, MHP VE BAHÇELİ'YE KARŞI YAPILAN ALGI OPERASYONLARINA DİKKAT ETMELİDİR

 

Partisini Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekasına feda eden MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yapılan algı operasyonlarına karşı, Türk Milletini uyanık olmaya davet eden Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Sayın Devlet Bahçeli, çok büyük fedakarlıklar yaparak, hiç bir koltuk hesabı yapmadan, tek bir Bakanlık istemeden, bürokraside tek bir koltuk istemeden, partisini Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne feda etti. Bu çok büyük bir fedakarlıktır. O açıdan, Türk Milleti elini vicdanına koymalıdır. Sayın Devlet Bahçeli'ye karşı bazı algı operasyonları yapılıyor. Onlara inanmasınlar. MHP, ne kadar güçlü olursa, TBMM'de ne kadar güçlü olursa, ne kadar ülke yönetiminde yer alırsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti o kadar güçlü olacaktır. Çünkü yüzde yüz Yerli ve Millidir. Rahmetli Başbuğ Türkeş'ten bu yana gelelim. Hiç bir menfaat beklemeden, hiç bir çıkar beklemeden kendilerini Türk Devletine feda eden bir siyasi partidir. Bu bir gerçektir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gazeteci yazar, Osman Diyadin, MHP, Devlet Bahçeli, bölme eylemi, yenilenen seçim, ittifaklar, Türkiye, Milliyetçi, ya olmasaydı, Ak Parti, çözüm süreci, siyaset
Yorumlar
Haber Yazılımı