Oğuzhan Asiltürk Kendisini Lider İlan Etti
Haber Detayı
19 Ağustos 2021 - Perşembe 11:21 Bu haber 3261 kez okundu
 
Oğuzhan Asiltürk Kendisini Lider İlan Etti
Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, kendisini Milli Görüş Hareketi Lideri ilan edince SP ve muhalif cenah adeta çıldırdı.
SİYASET Haberi
Oğuzhan Asiltürk Kendisini Lider İlan Etti

Saadet Partisi'nde Büyük Kongre yapılmasına ve Temel Karamollaoğlu'nun Genel Başkanlıktan indirilmesine yönelik geçen ay düğmeye basan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, son iki açıklamasının altında Milli Görüş Hareketi Lideri sıfatını kullanarak, kendisini Milli Görüş'ün lideri ilan etmesi, Saadet Partisi ve Millet İttifakı cenahını adeta çılgına çevirdi.

 

OĞUZHAN ASİLTÜRK'ÜN CUMHUR İTTİFAKI'NA YAKINLAŞMASI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sık sık görüşen ve MHP'ye yakınlaşma isteğini açıkça beyan eden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi'nde Büyük Kongre yapılmasına ve Temel Karamollaoğlu'nun Genel Başkanlıktan indirilmesine yönelik geçen ay düğmeye basmıştı. Son olarak, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yıl dönümü kutlamaları nedeniyle gittiği KKTC'de, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile kol kola uçaktan inmesi ve Türkiye'ye döndüklerinde de Havaalınında Devlet Bahçeli ile samimi sohbet etme görüntülerini vermesi, Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılacağı iddialarını güçlendirmişti. Tüm bu olanlar, Saadet Partisi ve Millet İttifakı cenahını adeta çılgına çevirirken yeni bir gelişme yaşandı.

 

OĞUZHAN ASİLTÜRK'ÜN LİDERLİĞİNİ İLAN ETMESİ SP VE MİLLET İTTİFAKI'NI ÇILGINA ÇEVİRDİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli ile KKTC'ye yaptığı ziyaretten sonra sessiz olan Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, sosyal medya hesabından yaptığı Afganistan ve İran konularında yaptığı iki açıklamayla sessizliğini bozdu. Her iki açıklamanın içeriğinden çok açıklamaların altındaki imzada kullanılan sıfat dikkat çekti. Oğuzhan Asiltürk, açıklamaların altına ''Milli Görüş Hareketi Lideri'' sıfatını kullanarak, kendisini Milli Görüş'ün lideri ilan etmiş oldu. Milli Görüş Vakfı Başkanlığı görevini de yürüten Oğuzhan Asiltürk'ün, bu sıfatı kullanması normal gibi ancak Saadet Partisi ve Millet İttifakı cenahını adeta çılgına çevirdi. Neden mi? Oğuzhan Asiltürk, bu sıfatı kullanmak suretiyle, aslında SP Lideri Temel Karamollaoğlu'nu Büyük Kongrede değiştiremezse yeni bir hareket ya da siyasi parti kurma yoluna gideceği mesajını vermiş oldu. Oğuzhan Asiltürk liderliğindeki yeni oluşumun ise Cumhur İttifakı'na katılacağını anlayan Saadet Partisi ve Millet İttifakı cenahı, Oğuzhan Asiltürk'ün ''Milli Görüş Hareketi Lideri'' sıfatını kullanmasına sosyal medyadan tepki gösterdiler.

 

OĞUZHAN ASİLTÜRK'ÜN LİDER SIFATINI KULLANDIĞI YAZIŞMALAR

 

Resim

 

Resim

 

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Saadet Partisi, YİK Başkanı, Oğuzhan Asiltürk, Devlet Bahçeli, KKTC, liderlik ilanı, Milli Görüş, muhalifler, çılgına döndü, Büyük kongre, Cumhur İttifakı, MHP, Ak Parti
Yorumlar
Haber Yazılımı