Ne Diyeceği Muhaliflere Dert Olan Bahçeli'den Net Tavır
Haber Detayı
08 Kasım 2022 - Salı 10:00 Bu haber 1971 kez okundu
 
Ne Diyeceği Muhaliflere Dert Olan Bahçeli'den Net Tavır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'yi de ziyaret eden Ak Parti'nin hamlesine yönelik çıkan tartışmalara cevap verdi.
MHP Haberi
Ne Diyeceği Muhaliflere Dert Olan Bahçeli'den Net Tavır

Hazırladıkları Anayasa değişikliği teklifini tüm siyasi partilere götürürken HDP'yi de ziyaret eden Ak Parti'nin hamlesi üzerinden Cumhur İttifakı'na fitne sokmaya çalışan solak medyaların bülbülleri ve muhalif cenahın siyasetçilerine cevap veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuya ilişkin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

AK PARTİ HEYETİNİN HDP'Yİ ZİYARETİ ÜZERİNDEN ÇIKARILAN FİTNE

 

Türkiye'de Başörtüsü meselesi kanunen çözüldüğü halde olmayan sorunu çözmek için Kanun Teklifi veren CHP'ye tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, meseleyi bir adım daha ileriye taşıyarak Anayasa değişikliği önerisi yapmıştı. Anayasa değişikliği için teklif hazırlayan Ak Parti, değişiklik önerilerini TBMM'de grubu olan tüm siyasi partilere götürdü. Bu kapsamda ziyaretler gerçekleştiren Ak Parti'nin HDP'yi de ziyaret etmesi tartışmalara neden oldu. 

 

Hazırladıkları Anayasa değişikliği teklifini tüm siyasi partilere götürürken HDP'yi de ziyaret eden Ak Parti'nin hamlesi üzerinden Cumhur İttifakı'na fitne sokmaya çalışan; İsmail Saymaz, Fatih Portakal, Aytunç Erkin gibi solak medyanın bülbülleri ve FOX TV gibi MHP düşmanlığında zirve yapan medyalar, konuya ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ne diyeceğine yönelik sürekli açıklama yaparak meseleyi kaşımaya başladılar.

 

6'lı muhalif ittifaka masa altından destek veren HDP'yi meşrulaştırma gayreti güden CHP ve İyi Parti cenahı, kendilerinin HDP ile olan yakınlaşmalarını unutarak, Ak Parti'nin Anayasa değişikliği için HDP'yi ziyaret etmesini diline doladı. Bu strateji kapsamında Cumhur İttifakı'na fitne sokmaya çalışan muhalif cenah, Ak Parti'nin hamlelerine MHP'nin ne diyeceğini kendilerince sorgulamaya başladı. Esasen terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP konusunda hiç taviz vermeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin salı günü TBMM Grup toplantısında konuya ilişkin açıklama yapacağı bekleniyordu. Ve beklenen açıklama geldi.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN MUHALİFLERİN ALAYINA NET CEVAP

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin ve CHP'nin kurucu Genel Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıl dönümü olan 10 Kasım öncesinde, Atatürk'ün koltuğu olan CHP'nin başında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu ve oluşturduğu muhalif ittifaka masa altından destek veren PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin izlediği emperyalist politikalara tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa değişikliği teklifini tüm siyasi partilere götürürken HDP'yi de ziyaret eden Ak Parti'nin hamlesi üzerinden Cumhur İttifakı'na fitne sokmaya çalışan muhalif medya ve siyasetçilerin alayına birden cevap verdi. MHP Lideri Bahçeli, TBMM Grup toplantısında şunları söyledi:

 

MHP olarak başörtüsünü güvenceye alan ve ailenin korunmasını hedefleyen anayasa değişikliğini sonuna kadar destekliyoruz. Bizim görüşümüz bellidir. Karar ve irademizde bir değişiklik yoktur. Bu anayasa değişiklik teklifini ya geniş bir mutabakat halinde TBMM’de ele alıp sonuca gidelim ya da halkoylamasıyla milletimizin takdirine sunalım. Biz iki seçeneğe de varız ve hazırız. CHP dürüstse, sözünün arkasındaysa, başörtüsüne bez parçası demekten pişmansa buyursun, hep birlikte bu meseleyi köklü çözümle buluşturalım.

 

Bu arada AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis’te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi de son derece doğal ve doğru bir adımdır. HDP’yle niye görüşülmüş? Biz buna ne diyecek, nasıl bir tepki gösterecekmişiz? Günlerdir cevabı aranan marazi sorular bunlardır. HDP’ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum bile duymuyorum. AK Parti heyetinin CHP’yle kurduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP’yi dillerine dolamaları müflis ve müfsit bir tavırdır. Zira bizim gözümüzde HDP neyse, CHP’de odur ve aynısıdır.

 

Biz kiminle görüşüldüğüne değil, makul ve demokratik çözümün nasıl olacağına bakıyoruz. Zarfla değil mazrufla ilgileniyoruz. Kabuğa değil öze odaklanıyoruz. Emeklilikte yaşa takılan kardeşlerimizin taleplerinin karşılanmasıyla birlikte bütün sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini bekliyor ve bunu destekliyoruz. Bizim gündemimiz milletimizin gündemidir.

 

Sosyal medyadan Milliyetçi Hareket Partisi’ne asla istikamet çizilemeyecektir. Fitne tezgahı açanlara, el ovuşturan asalaklara, bozguncu telkinlere, iki yüzlü tahriklere, oyun içinde oyun kuranlara, onunla görüştü, bununla buluştu masalı anlatanlara, Cumhur İttifakı’nı sorgulayanlara kapalıyız, alayına birden de yüzümüzü dönmüş durumdayız. Topuna diyorum ki, haydi başka kapıya. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken siz değerli milletvekili arkadaşlarımı en iyi dileklerimle selamlıyor, başarılı, sağlıklı ve verimli bir hafta geçirmenizi temenni ediyorum. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun diyorum.

 

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Anayasa değişikliği, ziyaretleri, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı