MHP'li Özdemir'den Muhalefeti Tuş Eden Açıklamalar
Haber Detayı
10 Ağustos 2021 - Salı 11:23 Bu haber 2481 kez okundu
 
MHP'li Özdemir'den Muhalefeti Tuş Eden Açıklamalar
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, MHP'yi hedef alan İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'ı peş peşe yaptığı açıklamalarla tuş etti.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir'den Muhalefeti Tuş Eden Açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'in Suriyeli sığınmacılarla ilgili yaptığı eski ve yeni sözleri üzerinden MHP'yi hedef alan İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Ak Parti ve MHP arasına Saray muhabbeti yaparak nifak sokmaya çalıştı. Dursun Ataş'a peş peşe yaptığı açıklamalarla cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Dursun Ataş'ın tezlerini çürüterek resmen tuş etti. 

 

İSMAİL ÖZDEMİR'DEN DURSUN ATAŞ'A BİRİNCİ CEVAP

 

İP Kayseri Mv. Dursun Ataş’ın, 2019 yerel seçimlerinden önce “Suriyelileri defetmenin sözünü veriyorum” beyanını doğru bulmadığımızı, aynı beyanın maksadını aşan ve provokasyona açık yönlerinin olduğunu o dönem belirtmiştik. Bu şahıs Kayseri’de katıldığı bir TV programında Sayın Genel Başkanımızın Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerinde normalleşmenin tesis edilmesiyle birlikte tekrar geri dönmeleri minvalinde yaptığı açıklamalarına ve benim de 4.3.2019 tarihinde yaptığım açıklamaya aklınca dem vurmuş.

 

DURSUN ATAŞ'IN MHP VE LİDER BAHÇELİ'YE LAF ETMESİ HADDİ DEĞİLDİR

 

Beraber hareket ettikleri HDP ve kahvaltı masası kurma arzusu taşıdıkları terörist Demirtaş gibi Suriyeli kardeşlerimiz üzerinden toplumsal huzurumuzu bozacak girişimlerde provokatif tutumunu devam ettiren zatın, MHP ve Sayın Genel Başkanımıza laf etmesi haddi ve harcı değildir! İdrak problemi bir tarafa, maksatlı ve sistemli şekilde partimizin görüşünü saptırma amacı taşıyan ve siyasi ahlaktan uzak tutum sergileyen HDP sevici partide bulunan Ataş’ın beyanları bir tarafa, 4.3.2019 tarihli sözlerimizin hala arkasındayız! Oradaki yaşamın normalleşmesi bir an önce temin edilip, ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimiz huzur, refah ve güven içerisinde ülkelerine dönmeleri, ülkemizin temel hedefi, bizim de siyasetçi, gazeteci ve millet olarak arzumuz” bu sözün neresi sizi rahatsız etti?

 

2019 YILINDA NE DEDİYSEK AYNI YERDEYİZ

 

2019 yılında Dursun Ataş'a verdiğimiz cevapta, ''Bu şartlar altında birileri kalkıp da özellikle provokasyonlara açık bir zeminde efendim 'ben seçilirsem Suriyelileri şöyle yapacağım, buraya göndereceğim, şunu edeceğim' diyerek yetkisinin dışına çıkarak, bazı provokasyonlara da zemin hazırlayabilecek söylemlerden uzak durmalı ve kaçınması gerekir. Türkiye'nin milli güvenliği pazarda bulunmamıştır. Kolay kolay tesis edilmemiştir. Herkes çıksın projelerini anlatsın, haddi olmayan konulara da girip toplumun huzur ve refahını bozacak söylemlerden azami suretle uzak durmaya gayret göstersin. Kayseri'de de önemli sayıda Suriyeli misafirimiz var bunun farkındayız.'' demiştik. Evet, o gün de aynısını söyledik, şimdi de aynı yerdeyiz, sizin karşınızdayız! 

 

NEYİ AMAÇLADIĞINIZ VE NEREYE HİZMET ETTİĞİNİZ AÇIKTIR

 

İP’li Ataş, iyi bilirsin ki bizler dün de, bugün de, bundan sonra Başbuğ Türkeş’in emanetine leke sürdürmeyen Liderimiz, Sayın Genel Başkanımızın her ölçüsünü esas edinir, baş koyduğumuz bu yolu şerefimiz kabul ederiz? Ya sen ve senin gibi olanlar? Suriye’de yaşanan iç savaş ve ülkemize etkileri konusunda gerçekte nerede durduğunuz, sabıkanızın ne olduğu, kimlerle beraber hareket ettiğiniz, neyi amaçladığınız ve çarpık zihniyetinizin nereye hizmet ettiği açıktır. Afrin’de Mehmetçik, teröristlerin başını ezerken, biz milletimizle birlikte askerimizin yanındaydık. Peki sen ve partin neredeydi? Siz o dönem ortağınız HDP ile birlikte parti olarak bu harekata “tamamen karşı olduğunuzu” genel sekreterinizin ağzından duyurmakla meşguldünüz!

 

MHP SİZE AĞIR GELİR. SİZLER ERNEST RENNAN MİLLİYETÇİLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDİN

 

İhanet ve Proje safında yer alıp, sütre gerisinden tilki misali şikar alamazsınız! Hiçbir koşulda Bozkurt’un asalet, feraset ve tavrını aşamazsınız. Bu asil millet ve Kayseri sizin kim olduğunuzu gayet iyi biliyor! Milliyetçi Hareket size ağır gelir. Zira Ülkücüler vefanın, zekanın ve vicdanın ağırlık merkezidir. Biz elbette Başbuğ Türkeş’in izinde, Sayın Genel Başkanımızın yolunda ve emrindeyiz. Sizlerse M.Akşener’in dediği gibi papaz Ernest Rennan milliyetçiliği yapmaya devam edin…

 

İSMAİL ÖZDEMİR'DEN DURSUN ATAŞ'A İKİNCİ CEVAP

 

Siyasi hizip, şahsi menfaat, çıkar ve kaygılarını çok iyi bildiğimiz ve bunun için her kılığa girip, her yemini edecek kadar küçüldüğüne de şahitlik ettiğimiz (!) İP’li milletvekili Dursun Ataş! Sözlerin kof, idrakin hala zayıf, tutumun yanlış. Senin dün de, bugün de nerede ne söylediğini, amacını, kaygılarını bizden iyi bilen olmaz. Hele benden iyi bilen asla olamaz. Genel Merkezimizdeki odamıza yaptığın ziyaretler ve söylediklerin gün gibi hafızamızda!

 

İP'Lİ OLMAK DURSUN ATAŞ'A CİDDEN YAKIŞIYOR

 

Sen önce çıkıp HDP’nin karşısında olduğunu söyle, eğer iddia ettiğin gibi hür bir milletvekiliysen, PKK terör örgütünden bu kadar rahatsızsan, terörist Demirtaş ile kahvaltı masasında buluşmak isteyen kendi genel başkanın Meral Akşener’e iki çift laf et de görelim! HDP’yi Kürt siyasi hareketinin temsilcisi gören, HDP ve terörist Demirtaş’a seçim şarkısı hazırlayanı parti kurucusu, öcalan serbest bırakılsın diyeni genel Başkan yardımcısı yapan bulunduğun yerin genel başkanıdır. İP’li olmak size cidden yakışıyor!

 

DURSUN ATAŞ'A BURADAN EKMEK ÇIKMAZ

 

Diline doladığın Suriyeliler mevzusunda dardasın, zordasın, tutarsızsın çünkü vazifelisin! Partimizin görüşlerini saptırma uğraşında muktedir olamazsın. Buradan sana ekmek çıkmaz, rezil olursun. MHP seni yutar, aşamazsın! Yüreğin varsa 2018’den beri kaç fabrikaya gitmiş, kaç esnafla, kaç sanayiciyle, kaç sivil toplum kuruluşuyla bizzat buluşmuşuz gel ortaya dökelim. Fitne koridorlarındaki buluşmalarınızdan başka bir tane toplum kesiminin derdine derman olacak tutumunuz yok.

 

SİZİN GİBİ ROTASIZLARA KARŞI DURUŞUMUZ NETTİR

 

Meclis faaliyetlerinde muhalefette olmanıza rağmen, bizim soru önergelerimiz, kanun tekliflerimiz senin sözde çalışmalarının fersah fersah üzerindedir. Utanmadan çarpıtma yapıyor bir de Kayseri’ye hizmet konusunda bizimle boy ölçüşebileceğin yanılgısına düşüyorsun. Sana MHP’ye saldırma talimatını kim veriyorsa bil ki seni sevmiyor. Kimin dolduruşuna geliyorsan bil ki seni harcıyor. Seni kimler kullanıyor, kimin tezgahına giriyor, nereye ulaşmayı amaçlıyorsan emin ol hüsrandasın. Halinize bakınca gerçekler bir kez daha kendisini gösteriyor: Siz kötüsünüz, siyasi kötürümsünüz, ihanet ve projenin ortaklarsınız. Allah’a şükür biz rotamızı her zaman akılımız, hafızamız ve vicdanımızla çizeriz. Sizin gibi rotasızlara karşı duruşumuzsa net olmaya devam edecek.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İsmail Özdemir, MHP, hedef alan, Milletvekili, peş peşe cevap, açıklamalar, tuş etti, Suriyeli sığınmacı, sorunu hakkında, Türkiye
Yorumlar
Haber Yazılımı