MHP'nin Yangınzedelere Yardım Kampanyasının 3. Etabı
Haber Detayı
16 Ağustos 2021 - Pazartesi 13:14 Bu haber 2816 kez okundu
 
MHP'nin Yangınzedelere Yardım Kampanyasının 3. Etabı
MHP'nin orman yangınlarında hayvanları telef olan vatandaşlara yardım kampanyasının üçüncü etabı Antalya'da gerçekleştirildi.
MHP Haberi
MHP'nin Yangınzedelere Yardım Kampanyasının 3. Etabı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin orman yangınlarında hayvanları telef olan vatandaşlara yardım edilmesi talimatlarıyla başlayan yardım kampanyasının üçüncü etabı ve kampanyanın sonlandırılması hakkında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Cumhurbaşkanı kararına istinaden sonlandıran ve AFAD'a devredilen yardım kampanyasına emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SADİR DURMAZ'DAN AÇIKLAMA

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yaptığı açıklamada, ''Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla, yangın afetinde hayvanları telef olan köylülerimizin acısını hafifletmek ve bütçelerine katkı sağlamak maksadıyla, 2 Ağustos 2021 tarihinde başlatılan ‘'5 keçi 5 koyun 2 düve yardımı kampanyamız’' il, ilçe teşkilatlarımızın, belediyelerimizin desteği ve Ülkü Ocaklarımızın koordinasyonuyla başarılı bir şekilde sürdürülmüştür. Bugün de üçüncü ve son etap hayvan dağıtımı için bir aradayız. Şu ana kadar başarılı bir şekilde sürdürdüğümüz canlı hayvan yardımı kampanyamızı; 12 Ağustos 2021 tarih ve 4372 sayılı Cumhurbaşkanı kararına istinaden sonlandırmış bulunuyoruz. Anılan karar uyarınca; yardımların tüm sorumluluğu afet ve acil durum yönetimi başkanlığına verilmiştir. Bu nedenle sonlandırılan kampanyamız çerçevesinde; Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Ankara Valiliğinin izni ile açılmış banka hesabında birikmiş toplam 1.395.910,08 TL’de AFAD tarafından duyurulacak hesaplara aktarılacaktır.'' dedi.

 

YARDIM KAMPANYASINDA NE KADAR HAYVAN DAĞITIMI YAPILDI?

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, ''2 Ağustos 2021 tarihinde başlatılan kampanyamızda şu ana kadar: 9 Ağustos tarihinde gerçekleştirdiğimiz 1. Etap dağıtımında; (açıklamalarımızdan sonra gelen ilavelerle) 130 koyun 234 keçi 36 düve olmak üzere 400 baş, 13 Ağustos tarihinde gerçekleştirdiğimiz 2. Etap dağıtımında; 230 koyun 270 keçi 35 düve olmak üzere 535 baş, Son olarak 15-16 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz 3. ve son etap dağıtımında da 988 koyun 541 keçi 36 düve olmak üzere 1565 baş, Toplam olarak ifade etmek gerekirse; 1348 koyun 1045 keçi 107 düve olmak üzere 2500 baş canlı hayvanın yangınzedelere dağıtımı gerçekleştirilmiştir.'' dedi.

 

YANGINLA BOŞALAN KARA ÇADIR YENİDEN DOLDURULMUŞTUR

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, ''Dağıtılan hayvanlar ve bu maksatla açılmış olan banka hesabında birikmiş ve açılacak AFAD yardım hesaplarına aktarılacak 1.395.910,08 TL ile canlı hayvan temin edilerek dağıtılması halinde; kampanyamızın hedefine tam olarak ulaştığı; Manavgat, Gündoğmuş, Alanya ve Akseki yangınlarında telef olan tüm hayvanların karşılandığı görülecektir. Kampanyamızın başlangıcından itibaren emeklerini ve desteklerini esirgemeyen il, ilçe teşkilatlarımıza Belediyelerimize ve kampanyanın koordinasyonunu sağlayan Ülkü Ocaklarımıza şükranlarımı sunuyorum. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin; ‘Yörük için kara gün, kara çadırının boşaldığı gündür’ sözünün gereği yapılmış; Yangınla boşalan kara çadır yeniden doldurulmuştur." dedi.

 

MHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ ABDURRAHMAN BAŞKAN'DAN AÇIKLAMA

 

MHP MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, yaptığı açıklamada, ''2 Ağustos 2021 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin öncülüğünde başlatılan yardım kampanyamızın 1. etabı olan 9 Ağustos 2021 tarihinde 130 koyun, 234 keçi, 36 düve, 2. etabı olan 13 Ağustos 2021 tarihinde 230 koyun, 270 keçi, 35 düve ve bugün gerçekleşen 3. ve son etabında 988 koyun,541 keçi ve 36 düve olmak üzere 1348‘i koyun 1045‘i keçi toplam 2393’ü küçükbaş,107’si büyükbaş olmak üzere 2500 hayvanın afetzedelerimize teslimatı yapılmıştır. Bu anlamlı kampanyaya maddi manevi desteklerini esirgemeyen tüm teşkilatlarımıza, belediyelerimize ve yardım kampanyamızın koordinasyonunu üstlenen Ülkü Ocaklarımıza bir defa daha teşekkürlerimi sunuyorum. Allah daha büyük felaketlerden korusun, birliğimiz daim ve var olsun.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Sadir Durmaz, Abdurrahman Başkan, orman yangını, hayvan dağıtımı, yardım kampanyası, son etap, MHP Antalya, Devlet Bahçeli
Yorumlar
Haber Yazılımı