MHP Lideri Bahçeli: Arı Kovanına Çomak Soktuk
Haber Detayı
06 Ekim 2020 - Salı 13:53 Bu haber 5542 kez okundu
 
MHP Lideri Bahçeli: Arı Kovanına Çomak Soktuk
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, attıkları bir taşla aynı dalda tüneyen kuş sürüsünün havalandığını söyledi.
MHP Haberi
MHP Lideri Bahçeli: Arı Kovanına Çomak Soktuk

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı’nın verileri üzerinde şüphe uyandırmaya çalışanların müfteri korusu ve yalan makineleri olduğunu belirterek, MHP'nin TTB Merkez Konseyi’ne yuvalanmış bir avuç Türkiye düşmanıyla mücadele ettiğini ve hiç kimsenin niyet okuyuculuğuna heves edip Öküz altında buzağı aramaması gerektiğini söyledi.

 

CORONAVİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA TOPLANTIMIZA MİSAFİR ALAMADIK

 

TBMM’nin 27. Dönem 4. Yasama Yılı’nın ilk Grup Toplantısı’nda kavuşmanın ve kucaklaşmanın buruk da olsa sevincini yaşıyoruz. Buruğuz, çünkü KOVİD-19 salgınından dolayı Grup Toplantımıza katılma arzusu taşıyan misafirlerimizi ne yazık ki ağırlayamıyoruz. Her ne kadar mücbir ve münferit halden dolayı aynı mekânı paylaşamıyor olsak da, her dava arkadaşımla, her vatandaşımla gönüllerimiz birdir, yüreklerimiz toplu atmaktadır. Konuşmanın bu aşamasında sizleri hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Ekranları başından, sosyal medya platformlarından, radyo ve diğer görsel ve iletişim vasıtalarından bizleri takip eden milletimin her güzel insanıyla en iyi dileklerimi paylaşıyorum. 

 

TBMM'DE YENİ YASAMA YILINA BAŞLADIK

 

Türk-İslam coğrafyalarında varlık mücadelesiyle göz dolduran, çileye ve meşakkate meydan okuyan her kardeşimle iftihar ediyor; halisane ve safiyane duygularla selam ve sevgilerimi sunuyorum. 65 günlük aradan sonra TBMM 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren Yeni Yasama Yılı’na başlamıştır. Bu münasebetle Gazi Meclisi’mizin Yeni Yasama Yılı’nın milletimize, ülkemize, demokrasimize ve muhterem milletvekili arkadaşlarımıza hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

 

İNSANLIK ÇOK TEHLİKELİ BİR MUSİBETİN TAHRİBATI ALTINDADIR

 

İnsanlık çok tehlikeli bir musibetin tahribatı ve tasallutu altındadır. Bu musibet insandan insana bulaşan, mikroskopla görülebilecek kadar küçük bir virüstür. Yeni tip Koronavirüs salgını hayatın akışkanlığını bozmanın yanı sıra, siyasetten ekonomiye, ticaretten sosyal ilişkilere, sanattan spora, kısacası pek çok alanda olumsuz tesirlerini göstermektedir. Artık insanoğlu farklı bir dünya tablosuyla karşı karşıyadır. Klişe sözler, şablon ifadeler, bildik ezberler bu yeni tabloyu açıklamakta şimdilik aciz kalmaktadır. Bugüne kadar hiç tecrübe edilmeyen, malum ve mahut hiçbir düşünce ve fikri müktesebatla izah edilemeyen ağır bir yük insanlığın omuzlarındadır.

 

CORONAVİRÜS TEDBİRLERİNE UYMAK HEPİMİZİN ASLİ GÖREVİDİR

 

Vahim hastalığın nerede ve ne zaman bir bedene tutunacağı, nasıl ve hangi sonuçları doğuracağı belirsizliğini hala korumaktadır. Bize düşen sabır ve soğukkanlılığımızı muhafaza ederek telaşa kapılmamaktır. Bunun yanında ve mutlaka Sağlık Bakanlığı’mızın ve Bilim Kurulu’muzun hassasiyet ve isabetle tespit ve tavsiye ettiği kurallara aynısıyla riayet etmektir. Maske takmak, sosyal mesafeye ve temizliğe azami özen göstermek hepimizin ana ve asıl görevi olmalıdır. Toplumsal alanda tedbirsizlikten ve dikkatsizlikten kaynaklanan ihmaller ölümcül vakalara davetiye çıkarabilecektir. Hiçbir insanımızın hayatı riske atılmamalıdır. “Bana bir şey olmaz” pervasızlığıyla hareket edenler virüsün bulaşmasına neden olurlarsa, bu kapsamda ortaya çıkacak vicdani ve insani maliyetlerin altından hayat boyu kalkamayacaklardır.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI HASTALIKLA MÜCADELE SÜRECİNİ BAŞARIYLA SÜRDÜRMEKTEDİR

 

Dünya, tarifi ve tanımı muhtevalı şekilde henüz yapılamamış bir seyrüseferin içindedir. Bu seyrüsefer halinin ne getirip ne götüreceğini tam manasıyla öngörmek mümkün değildir. Salgının ne zaman biteceği, nasıl bir dünyanın kapılarını aralayacağı meçhuldür. Bizim yapmamız gereken her ihtimalin stratejik bir kavrayışla ve siyasi bir akılla hesaplanıp buna müzahir kararların alınması, etkili adımların atılmasıdır. Türkiye bu badireyi Allah’ın inayetiyle en az hasarla, en az kayıpla atlatacaktır. Bugüne kadar yapılanlar bundan sonrası için güven vermektedir. Sağlık Bakanımız ve donanımlı ekibi hastalıkla mücadele sürecini başarıyla yönetmektedir. Bilim Kurulu’muz bazı çatlak seslere rağmen meseleye hâkimdir ve bahse konu Kurul’un değerli üyeleri mesleklerinin ehlidir. İnanıyorum ki, alınan güçlü tedbirlerin tevekkül ahlakıyla aynı potada erimesi virüsün direncini kıracaktır.

 

ÖZVERİYLE ÇALIŞAN SAĞLIKÇILARIMIZA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

 

Şu hususu özellikle ve önemle belirtmek istiyorum: Doktorlarımıza, hemşirelerimize, diğer bütün sağlık çalışanlarımıza çok şey borçluyuz. Habis virüsle kahramanca savaşan kardeşlerimizin hakkını ödeyebilmemiz mümkün değildir. Doktorlarımız özveriyle çalışmaktadır. Hemşirelerimiz şifa için çırpınmaktadır. Hasta bakıcılarımız, diğer çalışanlarımız ateşten gömlek giymişlerdir. Bunları biliyor, elbette hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Doktorlarımızı incitecek, motivasyonlarını zedeleyecek, morallerini zayıflatacak bırakınız bir sözümüzün olmasını, bu vefasızlığı düşünecek veya ima edecek bir niyetin kafamızda belirmesi bile söz konu değildir.

 

HİÇ KİMSE NİYET OKUCULUĞUYLA ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARAMASIN

 

Sağlık Bakanlığı’nın verileri üzerinde şüphe uyandırmaya çalışanlar, gerçeklerin saklandığını namertçe ileri sürenler bize göre müfteri korusudur, yalan makineleridir. Bizim sorunumuz Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’ne yuvalanmış bir avuç Türkiye düşmanıyladır. Bizim hesabımız teröristlere güzellemeler yapan, ödüller yağdıran, övgüler düzen küçük bir azınlıkladır. Bu nedenle Türk Tabipleri Birliği kapatılsın diyorum. Hiç kimse niyet okuyuculuğuna heves etmesin. Öküz altında buzağı aramasın. Bilhassa CHP Genel Başkanı ve sivri zekâlı CHP’li yöneticiler iftira tezgâhını gitsinler başka kapılarda açsınlar. Son gelişmelerle sabittir ki, Türk Tabipleri Birliği’nin Başkanlığına kimin seçildiğini, bu şahsın nasıl bir kötü sicile ve maziye sahip olduğunu nihayetinde herkes görmüştür.

 

ATTIĞIMIZ BİR TAŞLA AYNI DALDA TÜNEYEN KUŞLAR HAVALANDI

 

Hükümet başarılı bir şekilde Koronayla mücadele ederken, gerçekleri çarpıtanlara, insanüstü gayretleri sulandıranlara, sağlık camiasını zımnen suçlayanlara göz yumamaz, hareketsiz kalamazdık. Arı kovanına soktuğumuz çomak ne tesadüfi ki, kovan içinde saklanan CHP’ye değmiş, iyisinden kötüsüne kadar diğer bütün siyasi yandaşlara temas etmiştir. Attığımız bir taşla aynı dalda tüneyen birden fazla kuş havalanmıştır. Doğruları eğip bükerek bizi doktorlarımızla kutuplaştırmak isteyen Kılıçdaroğlu’na tavsiyem, en iyi yaptığı işte ustalaşması, mesela yeni bir iskambil destesi alarak zilletin diğer ortaklarıyla masaya oturup, birbirlerini hile yaparak ütmeleridir. Nasılsa bu alanda iddialıdır.

 

BİZİM KAĞIDA KÜREĞE AYIRACAK VAKTİMİZ YOKTUR

 

Bizim kâğıda küreğe ayıracak vaktimiz yoktur. Kılıçdaroğlu’nu uçuk kaçık komiklikler yapmak yerine ciddi ve sorumlu bir siyaset adamı olmaya davet ediyorum. Olamıyorsa en azından bu tip siyasetçi taklidi yapmasında yarar vardır. Kaldı ki bu konuda hiç kimse eline su dökemeyecektir. Eğer güldürü işine soyunmak istiyorsa, durmasın ilerlesin, öyleki çadır tiyatrosu alanında önünün açık olduğunu görüyor, kendisine muvaffakiyetler diliyorum. KOVİD-19’dan dolayı hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavi gören vatandaşlarımıza şifalar temenni ediyorum. Yerli aşı çalışmalarının başarıyla sonuçlanmasını, bu kötü günlerin geride kalmasını ümitle bekliyor, bunu da milletçe başaracağımıza can-ı gönülden inanıyorum.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, attıkları bir taş, aynı dalda tüneyen, kuş sürüsü, havalandı, arı kovanı, çomak soktuk, MHP, coronavirüs, TTB
Yorumlar
Haber Yazılımı