MHP'li Yönter'den Tezkereye Hayır Oyu Vermenin Manası
Haber Detayı
27 Ekim 2021 - Çarşamba 08:58 Bu haber 1658 kez okundu
 
MHP'li Yönter'den Tezkereye Hayır Oyu Vermenin Manası
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Irak ve Suriye tezkeresine Hayır oyu vermenin ne anlama geldiği konusunda açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Yönter'den Tezkereye Hayır Oyu Vermenin Manası

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresine Hayır oyu veren siyasi partilere tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, tezkereye Hayır oyu veren siyasi partilerin, terörle mücadeleye, Milli güvenliğin müdafaasına ve sınır ötesinden gelecek tehditlere kaynağında müdahale edilecek olmasına Hayır dediklerini söyledi.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI TEZKERESİ'NE HAYIR OYU VERMENİN ANLAMI

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, CHP ve HDP'nin Hayır oyuna ve Deva Partisi'nin çekimser oyuna karşı Ak Parti, MHP ve İyi Parti'nin Evet oylarıyla TBMM'de kabul edildi. Tezkereyi kabul etmeyen siyasi partilerin kararlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Terörle mücadeleye hayır diyorlar! Milli güvenliğimizin müdafaasına hayır diyorlar! Sınır ötesinden gelen/gelecek tehditlere kaynağında müdahale edilmesine hayır diyorlar! Bu maksatla Irak ve Suriye’ye gerektiği zaman asker gönderilmesine hayır diyorlar! Kim, CHP-HDP-PKK ihaneti!'' dedi.

 

SINIR VE NAMUS KAVRAMLARINDAN NE ANLADIKLARI ORTAYA ÇIKTI

 

Daha önce parti binasına ''Sınır Namustur'' afişi asarak kampanya başlatan CHP'nin, tezkere oylamasındaki tutumunu değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, ''CHP Genel Merkezi’nin ön yüzüne 'sınır namustur' afişi asılmıştı. Sınırdan da, namustandan da ne anladıkları TBMM tezkere oylamasında netleşti, hatta teyit edildi. CHP ile HDP artık birdir, ikisini ayırt etmek yakından bile mümkün değildir!'' dedi.

 

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM, oylama, MHP, Irak ve Suriye, sınır
Yorumlar
Haber Yazılımı