MHP'li Yılmaz'dan Ticaret Bakanlığı'na Önemli Çağrı
Haber Detayı
20 Ekim 2021 - Çarşamba 10:34 Bu haber 2252 kez okundu
 
MHP'li Yılmaz'dan Ticaret Bakanlığı'na Önemli Çağrı
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, yabancı firmaların yerli firmalarla işbirliği yaparak tekel oluşturmasına tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Yılmaz'dan Ticaret Bakanlığı'na Önemli Çağrı

İtalyan asıllı Ferrero isimli şirketin yerli tedarikçi şirketler ile tekel oluşturmasına tepki gösteren MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, tüm dünyada üretim maliyetlerinin arttığı bir dönemde oluşturulan fındık kartelinin fiyatları düşürmek suretiyle Karadenizli fındık üreticilerini mağdur ettiğini belirterek, soz konusu şirketlerin Ticaret Bakanlığı tarafından denetim altına alınmasını istedi.

 

ÜMİT YILMAZ'DAN TİCARET BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI

 

Türkiye'nin toplam ihracatında önemli bir yer tutan fındık ihracatını baltalayan kartel oluşumlarının Ticaret Bakanlığı tarafından denetim altına alınmasını isteyen MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Anayasa'nın 167'nci maddesinde 'Devlet, piyasada kartel ve tekel oluşumunu engellemelidir.' yazmaktadır ancak son yıllarda İtalyan asıllı 'Ferrero' isimli şirket fındık karteli oluşturmuş, çevresine aldığı üç, dört adet yerli tedarikçi şirketle tekel oluşturmaya başlamıştır. Bu tekelcilere eliyle piyasa manipüle edilmiş, fındık fiyatı 2,5 doların altına düşürülmüştür. Bu, ülkemizin önemli bir ihracat girdisi olan fındık ihracatından yeterince gelir elde edememesine sebep olacaktır. Ayrıca, Karadenizli fındık üreticisi mağdur edilecek; bu kış, üretici tarlasına gübre atamayacak, bakım yapamayacak hâle gelecektir. Dünyada tarım girdileri ve emtia fiyatları tüm ürünlerde artarken bu tekelciler fındık fiyatını düşürmekte, üreticinin zararını artırmakta ve ülkemizin gelirini azaltmaktadır. Ticaret Bakanlığından beklentimiz, bir an önce bu şirketlerin incelenmesidir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 


     

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Düzce Milletvekili, Ümit Yılmaz, yabancı firmalar, yerli firmalar, oluşturulan tekel, kartel oluşması, Ticaret Bakanlığı, ihracat ürünü, fındık, maliyet, üretim, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı